Budem mat 16 rokov, meriam 170 cm a vazim 55kg... ludia mi vacsinou tipuju maximalne tak 14,15 a myslim si ze nevyzeram na svoj vek. Chcem sa spytat ci este mozem vyrast na tych 180 alebo aj viac... (viem ze by ma to asi nemalo trapit ale trapi proste :) ) otec=188cm mama=156cm... dalsia vec je ze posilujem. Niekde som pocul ze to moze mat za nasledok zastavenie rastu. Posilovanie celkom potrebujem lebo zijem dost aktivne. Mohol by mi niekto na to odpovedat? Hlavne na to posilovanie
Rast a posilovanie
adamek podla vysky tvojich rodicov som vypocital ze v dospelosti by si mal mat max. 180, ale podla mojich skusenosti ti tipujem 178 cm, po 16. roku sa rastie ale menej nez predtym, a posilnovanie je pravda ze moze zastavit rast ale iba vtedy ak robis nespravne cviky , ak to posilujes s trenermi alebo s ludmi co sa v tom vyznaju , tak sa nemas coho bat....
V záujem exaktnej vedy musím poznamenať, že tie čísla, tak to je vek. Dúfam.
:), jedného dňa sa pozrieš do zrkadla a povieš si, že by si dala čokoľvek za to, aby ti ľudia tipovali menej ako máš. Ale to už budeš mať 60 a poviem ti, vtedy ti nepomôžu ani centimetre. Inak medzi tvojim otcom a mamou je badateľný rozdiel vo výške a ako sa zdá, príliš im to neprekážalo. Ja mám 21 a tipujú mi 13. Juchú, len tak ďalej...
ahoj, no ja mám tiež 170cm, ale mne to úplne stačí. ked si zoberiem topánky s vysokým podpätkom , som akurát vysoká. Môj názor. Ináč s tým vekom. Ja som mala už po 20 ked mi typovali 15 :-) hrozne mi to zlé padlo. Asi preto, že sa až tak nemaľujem, iba mihalnice a ústa. Na posilňovanie ti neporadím prepáč, s tým nemám skúsenosti :-), ale určite neuškodí, iba ti prospeje