ake kontaktne sosovky...?Poradte..

Príspevok v téme: ake kontaktne sosovky...?Poradte..
jasterickaa

Ahojte, potrebovala by som poradit nejake dobre kvalitne ale ja cenovo prijatelne kontaktne "cocky"..pre priatela, ma vysoke dioptrie, -9..Nosi cocky, ale teraz dostal zapal a doktorka mu povedala, ze mu tie jeho cocky prepustaju malo kyslika..Takze aby prepustali aj dost kyslika/vody..Mam o neho obavy..Vie sa niekto podelit so svojimi skusenostami a radami..?Dakujem moc..

jasterickaa

diky moc za vase skusenosti..som moc rada..on nosi mesacne cocky..len chyba je asi aj v tom ze on je taky "trubko", ze si ich vymiena ako pride, to znamena ze vacsinou ich zabudne vyhodit a dat si nove takze ich ma niekedy aj 2 mesiace tie iste..Jemu sice jeho ocna povedala, ze to nevadi, ze v pohode ked mesacne ponosi aj 2 mesiace, ale mne sa to nezda, ved potom uz musia byt zanesene..Teraz cez tyzden by mal ist na kontrolu s tym zapalom tak dufam ze to bude v poriadku..
age44-diky za kompliment :)), potesila si ma..snazim sa o neho starat aby mi bol zdravy..

....

myslim si,ze acuvue prepustaju dost kyslika, pretoze acuvue 2 sa daju nosit v kuse tyzden/to som si nasla na nete na ich stranke/ale len u acuvue 2 je to u inych acuvue to neuvadzaju.ja som ich mala ale som ich nenosila nikdy v kuse.ale acuvue su dobra znacka.

....

je to individualne, kazdy si musi najst tie svoje.ake mal??pol rocne alebo rocne??ja osobne mam velmi dobre skusenosti s acuvue advanced.vseobecne si myslim ze johnsopn and johnsom my najviac vyhovujemala som 2 od ciba vision-precision uv a focus visitint ale tie my vobec nevyhovovali ,po desiatich minutach ako takeho komfortu ma zacali drzadit v oku, ani zvlhc,kvapky nepomahali.priatel musi dat teraz ockam trochu odych, nech sa spamataju zo zapalu.urcite nech sa poradi v optike kde aplikuju sosovky. na obale je aj vzdy obsah vody v percentach.

age44

3000 Sk/ rok? to nosis kazdu dva mesiace? alebo ich nenosis kazdy den? lebo ak stji 6 sosoviek cca 1300 sk, tak to mas na pol roka 2600. nejako mi to nevychadza.

krejzygrl

ja mam air optix , od ciba vision a minule som s nimi zaspala :D ale to je poho lebo s nimi sa da 6 noci. su super a stoja 3000sk/rok

age44

len ma zaujimalo, ake nosi teraz. ale aj acuvue aj surevue su dobre, maju vysoky obsah vody. obcas je vsak dobre vymenit znacku, ked prestanu vyhovovat. nech vyskusa tie silikonhydrogelove s tym, ze ich ale bude vyberat na noc.
pri noseni sosoviek je vzdy vyssie riziko infekcii a zapalov, preto je potrebne byt maximalne opatrny a dodrziavat striktne hygienu. niekedy sa tomu nevyhnes.
a este k tvojej otazke, ako si zlepsit zrak - kratkozrakost tazko zlepsis nejakymi cviceniami, treba len doplnat provitaminy A a cvicit oci tak, ze sa pri blizkej praci obcas prepina na vzdialeny bod. ale dioptrie to rozhodne neznizi, len zmierni progresiu (ak je myopia este vo vyvoji).
ale si velmi mila, ze tak dbas o priatelove zdravie, to znamena, ze si seriozna a ze s nim ratas do buducnosti. mal by vediet, aky ma poklad.

jasterickaaa

dakujem za odpovede..som bola odcestovana, tak az teraz som sa sem dostala..
-age 44-neviem presne ale zda sa mi ze bud surevue alebo acuvue-jedno z toho, ale asi acuvue..Preco?A tie sosovky ktore si spominala stoja 1500sk na 3 mesiace?To sa mi zda v pohode, aj tie jeho priblizne tak stoja, no mozno o 300-400sk menej..ale je to ok..

dada2

Pokial tvoj priatel ma zapalene oci, mal by na urcity cas vysadit KŠ... najlepsie -vlastna skusenost. ..dioptria -7,0 su Acuvue Oasys, su dvojtyzdnove, ale su uzasne, obsahujú vela vody, su tenucke a nevies ze nieco v oku mas...doporucujem!!!

age44

pure vision, su silikonhydrogelove a prepustaju tolko kyslika ze ich mozno mat na ociach aj pocas noci. to sa vsak radsej nedoporucuje, radsej len v pripade nudze, napr. pri cestovani. su mesacne a vychadzaju na cca1500 sk na tri mesiace. podobne tymto su air optix night and day. len s upozornenim, nech ich vybera na noc. pre istotu.
mozem sa opytat, aku znacku nosil priatel doteraz?