Kŕmenie 6-ročnej dcéry

Príspevok v téme: Kŕmenie 6-ročnej dcéry
antonia

Mam velky problem s dcerov nechava sa krmit od malicka ja viem je to aj moja chyba ale keby som jej nedavala tak by zjedla mozno 2alebo 3 susta. Ona je aj tak dost chuda na 6 rokov ma len 21kg.Niekedy zje aj sama napr.jogurt alebo rozok ale varene jedlo nechce sama.A ked chcem aby mala nieco v zaludku tak ju krmim. Prosim poradte mi ak niekto ma podobne skusenosti alebo niaku metodu.

lˇuba

Ja som s mojimi detmi taký problém nemala.Ale keď prišli sestrine deti nastal horor. Riešila som to tak, že som ich posadila za stôl ,keď bolo jedlo studené ohriala som ho 2-3x,keď neziedli ,vyhodila sm.Potom nedostali žiadne sladkosti ale ani inné jedlo,len keď bol nato čas.Párkrát sa to opakovalo,ale keď nechceli ostať o hlade veruže zjedli všetko keď bolo treba.Ešte aj dnes na to spomínajú,že u krstnej museli zjesť všetko.Niekedy mi ich bolo aj ľúto ale nepovolila som.21kg nie je málo,len pri tom .ako niektorí deti"dobre" vyzerajú sanám to zdá

srnka

Predpokladam ze chodila alebo chodi do predskolskeho zariadenia,tam ju kto krmi? A co na to manzel alebo ostatna rodina ked jete spolu pri stole? Neviem ci jedavate spolu ale ak ano tak ju zapajajte do samostatneho jedenia,dajte jej pocit dolezitosti - servitka ,pribor,poharik, mozno sa jej to zapaci.Uz je dost velka na to aby si ju krmila,nenechaj sa vyuzivat vlastnym dietatom.Ked zje malo ona si po case vypyta neboj sa.Ako vravievali nase stare matere :"hlad je najlepsi lekar" Ma predsa pud sebazachovy,nevyhladuje sa,iba sa jej paci ako s tebou manipuluje.

tana_2

ja by som na to nemala nervy tak nech neje urcite ju ty uz nekrm od hladu neumrie vydrzi den dva,ale raz sa urcite sama naje alebo skus pred nou ked nebude chciet jest sama ani po dobrotky ani pozlom tak to jedlo vyhod do kosa a nieco take co ma ozaj rada a nedaj jej najavo,ze sa hnevas.

nadovka

Aj ja mám podobný problém. Moja 5 ročná dcéra váži len 15 kg a chce jesť iba to , čo má rada: napr.každé ráno krupicová kaša. Na obed zje veľmi málo ale potom stále pýta jesť. Nikdy však nechce to čo jej ponúknem.

noaco

skus nejake finty,
najskor jej daj par lyzic sama, take jedlo, co moc nema rada, ale chces to do nej dostat, a potom jej daj nejaku dobrotu, a to bude uz chciet jest aj sama.
len po nej nekric, nebud nervozna.. a pod. Zivot nie je o tom, co kto musi v akom veku podla kniziek..a pod.

noaco

nenechaj ju hladovat, len preto ze nechcece sama jest. stiahne sa jej zaludok a nebude ani tolko. Moja mama mi casto hovori, ze ma ucitelka v druzine krmila este v 2. triede, 7.r., lebo jej zalezalo, aby som nieco zjedla. Vdaka. A nejako som z toho vyrastla. Moj syn, to iste, ak som chcela donho nieco dostat, pekne som ho musela dokrmit aj sama. A pamatam si, ze uz bol prvak. Neboj, nenecha to na nej ziadne nasledky, ani psych. ani fyzicke.

mimi.a

no ja by som ju rozhodne nekrmila.. ved ju nechaj tak.. hlad ju donuti najest sa aj samu. Normalne jej daj na stol jedlo a ked chce, naje sa. jedz pri nej aj ty a povedz jej trebars, ze budete sutazit, kto prvy zje. A ked sa na to nechati tak bude chvilku hladna. Neboj, par hodin ju nezabije a nauci sa, ze maminka ju do smrti krmit nebude.