Prasknuta cysta-co sex?

Príspevok v téme: Prasknuta cysta-co sex?
latrinka

Zdravim, zo soboty na nedelu v noci praskla cysta, strasne som krvacala,rano som bezala na gynekologiu, lekar mal ist operovat,bola som rada,ze ma vobec vzal,vraj som ok, prasknuta cysta, vyskrab netreba,vzal mi stery a ze sa nemusim bat.Ale v tom zhone som sa zabudla opytat, ako je to teraz so sexom? Nemala to niektora z vas? Mam abstinovat?Ak ano,kolko?a taktiez cvicim vo fitku, dost tvrdo, neviem ci ist ci nie... :(

jjaa

včera podvečer mi praskla cysta a vôbec mi nedal na to lekár žiadne tabletky a čo sa týka sexu tiež ma pred ničím nevaroval len mi povedal, že po nasledujúcej menštruácii by sa mi malo všetko upraviť.. o sexe mi nepovedal nič no keď som sa pýtala kamarátok povedali mi, že by som mala počkať a sex mať až po tej menštruácii asi na tom ozaj niečo bude.. a neviete prosím vás čím cysty vôbec vznikajú?

latrinka

no,tuto problematiku som si potom studovala celu nasledujucu noc:)zacala som pred mesiacom a pol brat Diane35, ta by mala posobit preventivne, cystu som mala len jednu. a stravu... hehehe, to je u mna na dlhu debatu, ja sa stravujem velmi velmi racionalne,aj s mamou, az nas rodina ohvara,ze nam sibe:) takze v tej to nebude.

zds

nesexuj hned, dopraj organizmu cas na regeneraciu, zvlast ked si krvacala.
urcite sa ti treba zamysliet, ako dalej, lebo cysta je utvar "naviac" a treba sa ti vyvarovat do buducnosti ju znovu dostat.
najdi si temy na www o tejto problematike, bude ti, predpokladam, treba zmenit najma vyzivu, (ak dovolis moj nazor)

petina

Ja som bola u gynekologicky na kontrole. Pri vag. ultrazvuku mi zistila velke mnozstvo kvapaliny niekde tam, ze to bola asi cysta a praskla. Ja som ani nevedela, ze mam cystu a ani som necitila kedy praskla, cize podla mna je to individualne, ak sa budes pritom dobre citit a pojdes na to pomaly, tak si myslim, ze by to nemalo vadit... A keby to bol taky problem, tak by ta doktor urcite varoval sam :-)