som závislá na cigaretách, čim ďalej fajčím viac a viac nemôžem prestať a už cítim,že mi škodiaNemám pevnú vôľu aby som prestala.Dokonca mi to chutí,hoci strpčujem tým život mojim blízkym. Musím sa liečiť ale neviem ako.Mala by som stým prestať ale keď si zase predstavím,že nebudem fajčiť som z toho nervózna.Čo mám robiť???
cigaretová závislosť
urcite je to varovanie.Mojej sestre sa tak prisnilo,aby isla na kontrolu ku gynekologovi.Isla a nasli jej nador.Nastastie nebol zhubny,sestra je v poriadku.
Fajcim.dnes som mala jeden zazitok.
V noci som mala nejaky sen, ten si nepamatam ale urcite nebol o fajceni. Pamatam si len jednu vetu. V sne som doslova pocula hlas, "prestan fajcit"
a len tolko, ze ta veta nemala nic spolocne so snom, vyznela akokeby z pozadia sna.
A teraz si cely den lamem hlavu, co s tym. Viem, ze by som nemala fajcit, ale nechce sa mi skoncit. Je to nejake varovanie ? co tobolo ?
Závislosť na cigaretách a na nikotíne nie je taká silná ako sa o nej hovorí. Silneší je návyk, ktorý fajčenie sprevádza. Najlepšie sa prestáva fajčiť pri zmene životného štýlu, prostredia atď. Ak chceš naozaj prestať fajčiť, tak musíš mať motýv a musí byť presvedčujúci hlavne pre teba. Najväčšia chyba akej sa dopúšťajú ľudia, ktorý chcú prestať fajčiť je, že po prvom neúspechu to vzdajú a ďalší pokus príde až napr. o rok. Prestať fajčiť je ako chcieť behať maratón, nemôžeš ho zabehnúť na prvý krát, musíš veľa krát trénovať a potom sa dostaví výsledok, aj pokusy s ukončením fajčenia musíš opakovať veľa krát a nakoniec sa ti to podarí. Len sa nedaj odradiť a prestávaj až dokiaľ sa ti to nepodaťí.
najprv musíš sama chcieť...kým máš pocit,že ti to chutí a chýba,tak neviem...asi sa musíš presvedčiť o opaku..