pásomnice

marfuška

Tak ako píše lori,pásomnica ked dorastie do určitej dlžky ,začnú sa v stolici objavovat články,alebo aj samovolne vychádzat.Najlepšie je navštívit lekára,je na to liek,len momentálne neprídem na jeho názov.A doležité je aby pri vyprázdnovani vyšla hlavne hlavička.Ak nie potom znova pásomnica narastie.Moj manžel mal pred dávnymi rokmi tiež tento problém,užil tie tabletky,myslím že až 3 naraz a odvtedy má pokoj.Už sa to nezopakovalo.

ymodrika

Na parazity existuje sirup Pythyrol,-neviem presne ako sa vola, ale dostat ho v lekarni.Je zarucene ucinny.Malo by sa spravit vysetrenie zo stolice, aby sa zistil mozny vyskyt parazitov. Ten sirup by sa nemal uzivat ak nemame parazity potvrdene, lebo moze poskodit pecen. Jedine pasomnica z bravcoveho masa ma taku vlastnost, ze dostane sa z creva /jej larvy-vajicka/ do zaludka a potom cez zaludocnu stenu do tela. Mozu sa vyskytnut cervy vo svaloch. Malo by sa to dat zistit aj rongenom stehna,vrai. Ja neviem presne. Na tento typ parazitu je sirup prikratky. Pri nelieceni hrozi smrt a nie moc prijemna. Je nutne vyhladat lekarsku pomoc. Nie je to hanba. Nech sa hanbi choroba.

lori

Zo zaciatku nic potom chudnutie, velmi vyrazne,nadmerny prijem potravy, unava v stolici okom pozorovatelne clanky pasomnice.