antikoncepcia

kačka

Ja som žiadny menzes nemala dva mesiace,ale začala som ich užívať v ten deň ako predtym.Takto sa to tazko vysvetluje.Napr.poslednú tabl.som mala vo stvrtok,v pondelok som dostala menzes a v piatok som začala dalšie balenie.Lenže bez tabletiek ja menzes nemám.Po dvoch mesiacoch som začala užívať tabletku a začala som zase v piatok ako predtým presne v ten deň cyklu ako predtým.Lenže som dva mesiace žiadny cyklus nemala.Je dosť možné,že sa stresujem zbytočne,lebo lekár mi pri poslednej prehliadke povedal,že raz budeme o bábo bojovať.Takže mi jemne naznačil,že dieťa v mojom prípade asi nehrozí.

panča

vynechanu tabletku treba zjest do 12-tich hodin od obvyklej doby (ak bravas napr, vecer o siedmej, tak rano do siedmej) a vecer normalne dalsiu. ak je doba dlhsia ako 12 hodin, alebo vynechas viac tabliet, treba pouzit aj inu ochranu (napr. kondom. Peny a capiky su malo spolahlive). Ak mas problem s uzivanim, nadstav si to ako pripomienku do mobilu :).

neva

lola22, uvedom si, že hormonálna antikoncepcia nie sú cukríky. Chce to disciplínu. Samozrejme každému sa môže stať, že zabudne. No vtedy si treba uvedomiť aké následky to môže mať. Pokial si spomenieš, že si vynechala tabletku do 12 hod. tak je účinok zachovaný. Ak si spomenieš neskôr, tak vždy je potrebné užiť zabudnutú tabletku, aj keby to znamenalo užiť 2 naraz. Avšak potom je potrebné sa 7 dní chrániť pred otehotnením aj inou metódou.
Prečítaj si pozorne príbalový leták. Určite je strašne dlhý, ale ver mi, že je tam mnoho múdrych rád.

neva

kačka, ten Triregol si začala užívať v prvý den menzesu? ak áno, tak zachovaj pokoj, si chránená.
Len v prípade, že začnes užívať HAK v 2-5 den menzesu, tak je potrebný týždeň.

kačka

Mám poruchu menštruačného cyklu na ktorú sa liečim s prestávkami už 10 rokov.Mám 25.Naposledy som brala Trinordiol doktor mi urobil prestávku aby zistil či budem fungovať aj bez toho.Dva mesiace som nedostala menzes takže mi dal Triregol.Začala som ho užívať v piatok a v sobotu sme sa s priateľom milovali.Dnes som v časopise čítala,že pri nasadení HAK sa musím aspoň 7 dní používať kondóm.Teraz som v strese.Mám na to dôvod?

poradim ti

KED ZABUDNES UZIT TABLETKU TAK JU UZI CO NAJSKOR NAJLEPSIE DO 12 HODIN..VTEDY SA NIC NESTANE A POTOM POKRACUJ NORMALNE DALEJ..A KED ZABUDAS TAK SI DAJ OPAKOVANE DO KALENDARA V TELEFONE PRIPOMIENKU KTORA TI BUDE KAZDY DEN O ROVNAKOM CASE PIPAT A TY NIC NEZABUDNES...HM?? :) :) :) :)

qiu

Lola pribalený leták... ale inak určite len tak nevynechaj tabletku uži ju hne´d ako zistíš že si ju zabudla užiť. Bližšie informácie konkrétne na svoj druh HAK nájdeš na letáku papa