ppp a babetko

Príspevok v téme: ppp a babetko
esstera

potrebujem pomoct.trpim uz dlhe roky ppp.najskor to bola anorexia no neskor vsetko prerazilo do bulimie.teraz vsak cakam dieta.nie som nan vobec pripravena,otca dietata ani nepoznam,bol to hrozny zazitok.tak som znenavidela svoje telo a samu seba.a chcem ist radsej na potrat.do kolkych mesiacov nan mozem ist?neviem si rady,popri tomu ze cakam dieta,stale sa prejedam a zvraciam.je to zle?prosim poradte mi.dakujem.

essterka

no ja viem,vzdy som sa cudovala ako je to mozne..casto som si priala aby som ju radsej nedostala...rozhodla som sa ze si najskor kupim tehotensky test a potom uvidim...na kolko percent je spolahlivy?

alti

Tak to si priam unikum - menzes pri dlhotrvajucej PPP :D. LEKAR, LEKAR, LEKAR - budes mat odpoved, ci to je tehotenstvo a pravidelnu preventivnu prehliadku by mali absolvovat aj mlade zeny, cize budes ju mat absolvovanu.

essterka

ano ja viem ze to moze byt sposobene aj ppp.ale ppp uz trpim niekolko rokov a vzdy som mala menstruaciu,aj pri necelych 40 kilogramoch...

alti

Prave gynekolog Ta zbavi tej hrozy, ktoru prezivas, ved mozno to ani tehotenstvo nie je. Ak nahodou ano, tak budes skladat skusku dospelosti...to teraz neries, vyhladaj si gyn. ambulanciu, ordinacne hodiny a sup, sup tam ist.

essterka

viem,musim byt teraz silna a dospela uz,len je to take tazke.som este len v druhom tyzdni,ale poviem ti pravdu,stale dufam a mam malicku nadej,ze predsalen niesom tehotna.moze a nemusi to tak byt.ale myslim ze po tejto skusenosti budem musiet prehodnotit svoj zivot.

alti

Moja zlata, nemozeme byt stale bezstarostnymi detmi, za chyby musime zaplatit. Vies, ja tu vzdy pisem pravdu a nelutujem...lebo lutost a lamentacia nic neriesi. Nie je to moja nejaka krutost /ojoj, ja mam od krutosti velmi daleko/, co Ti hovorim. Musis teraz byt velka a urychlene ries tuto situaciu. Zabit dietatko vyhladovanim v sebe je mozno aj dost tazke - ono si vezme aj z toho mala, co pri PPP v Tvojom tele este je. Zalezi, v ktorom tyzdni tehotenstva si, su uz novsie, "setrnejsie" sposoby riesenia. Tvoj strach je normalny a pochopitelny. Musis hoci aj so strachom ist okamzite ku gynekologovi na najblizsej poliklinike, prip. v nemocnici. a dalej Ta lekar usmerni, zvladnes tuto velmi tazku situaciu a mozno aj "vdaka" tomuto sa zmenis na dospelu...

essterka

alti:pochopila som.len ja mam strach.a tak som znenavidela svoje telo ze som sa rozhodla nic nejest,ab som to babetko zabila radsej este v sebe.som uplne zufala.ale ano ku doktorovi pojdem,len sa musim na to odhodlat.a mas pravdu,plnoleta som,len dakedy si tak nepripadam.dakedy by som najradsej ostala dietatom a uzivala si bezstarostne detstvo.

alti

Esterka,
chapem Tvoje pocity, ale nevidim inu moznost ako ist k lekarovi, ktory Ti pomoze riesit situaciu. Je predsa lekar, ma povinnost drzat lekarske tajomstvo. Zrejme je, ze s mamou o tom nechces hovorit. Vies, gynekolog musi vediet aj o PPP a o Tvojom postoji k babatku. Predpokladam, ze si plnoleta. A cas, ked budes navstevu lekara oddalovat, bude pracovat proti Tebe. Neprehovaram Ta, aby si zvazila svoje rozhodnutie nemat dietatko. Toto zivotne dolezite rozhodnutie musi urobit len buduca mama...ale nazor lekara si urcite vypocuj a zamysli sa nad nim. Zaver : co najskor gynekolog a musi poznat uplnu pravdu - o situacii sprevadzajucej Tvoje otehotnenie, o Tvojom psychickom momentalnom stave, o PPP.

essterka

alti:ale to nieje take lahke sa s niekym o tom porozpravat z oci do oci.nikto nevie o mojej chorobe a ani o tom ze som tehotna.a rozmyslam ze pojdem ku gynekologovi,aj ked neviem k akemu,bo som este u ziadneho nebola,ale len preto nech mi to dieta zobere