Ahojte.Som chlap po 30-tke. Mám takýto problém - som hrozne nervózny, hlavne v pokoji. Mám sedavú prácu, čiže 8 hodín hýbem max. rukami, aj to len občas. Po nejakom čase mám pocit zrýchlenia tepu , srdce začne tĺcť silnejšie a takto to potom zostáva aj po príchode domov. Trvá opäť niekoľko hodín, pokiaľ sa upokojím . Rád sa hýbem , vtedy podobné ťažkosti nemám, tým pohybom ventilujem tú nervozitu . Poradte mi, prosím, dá sa to nejako liečiť alebo sú na to lieky, ktoré by som nerád začal užívať, ale ak nič nepomôže, tak budem musieť začať aj s tým. Veľká vďaka za odpovede.
Nervozita
ešte so zabudla napísať, že magnézium pôsobí ako slaby stabilizátor tlaku, vyšší znížni a nižší zvýši ale iba mierne, takisto ukľudňuje nervy.
ja by som ti odporučila najskôr skúsiť magnéziové tablety á 500 mg 2x denne, kúp si v lekárni TABULETTAE MAGNESII 500 mg, alebo nech ti ich predpíše obvodná lekárka, keď ti nepomôžu potom skús psychológa a následne aj psychiatra.
Nemôže to byť spôsobené vyšším (nie vysokým ) tlakom . Liečim sa naň už 18-tich rokov. Vďaka za odpovede.
Ahoj winter78, mal by si zajst za tvojou lekarkou,najskor mozno obvodnou, nech ti predpise nejake lieky na upokojenie. Ak to nepomoze, mozno bude lepsie navstivit psychologa,resp. psychiatra.