Po operácii žlčníka

Príspevok v téme: Po operácii žlčníka
sofiaw

Dobrý deň, chcem poprosiť o informáciu tých, čo absolvovali laparoskopickú operáciu žlčníkových kameňov, či po operácii necítili už žiadnu bolesť a nemali žiadne problémy. Ja mám po operácii, je tomu mesiac, a stále mám také isté pocity ako pred operáciou - nafukovanie, pocit tlaku pod pravým rebrom a nevoľnosť. Nezdá sa mi, že je to normálne. Prosím, aké máte skusenosti vy.
Ďakujem
Sofia

ankara

YMODRIKA suhlasim dr. Dzetkulic je Pan doktor, pred tyzdnom mi vybral zlcnik a vsetko prebehlo hladko, aj sestricky boli super, cele oddelenie je na vysokej urovni (preto nerozumiem co myslis pod pojmom "ostatne tam nie je ktovie co"-maju tam spickove vybavenie,pavilon je uplne novy). Ja operaciu v MT len a len odporucam, mala som uplneplny zlcnik kamenov, po operacii sa rany pekne hoja, zatial jem v malych davkach, casto a vhodne veci (cize sa vyhybam tukom a tazko stravitelnym castiam potravy - supky, jadierka, tvrdsie duziny, prilis vela vlakniny). Jedno co nepochopim je, ako si mohla po prichode domov zjest pol hrnca segedinu a a hrianky...to je totalne nezodpovedne. dofrasa tak ked uz mi raz pomozu a doporucia dietu tak sa snazim liecit vo vlastnom zaujme, nie sa dodr*bat hned ako pridem domov... ale nic, to je kazdeho osobna vec. Kazdopadne MT super doporucujem a taktiez doporucujem nejaku dobu po operacii dodrziavat rozumne stravovanie. Drzim palce vsetkym, ktorych trapi zlcnik.

tinaro

ahoj ja mám to isté som po operácií už skoro 1 rok,teraz mi to začalo tlačí ma pod pravým rebrom,neviete čo to je.ďakujem

ymodrika

Sofiaw, ja som chvala bohu mala lepsieho lekara, ktory ma operoval v Martine. volal sa MuDr. DZETKULIC:
Skvely chlapik. Po prichode domov som zjedla 1/2hrnca segedinskeho gulasu a hrianky.
Na druhy den som zistila, ze mi robia nevolno urcite potraviny. A to hrianky a leco, kapusta a jej podobne. Nafukuje ma zo zeleniny. Obcas si dovolim ,,zakazane". Prejedam sa pozehnane, co mi tiez robi zle. CIze: Obmedz konzumaciu Hlubovej zeleniny, papriky a pecanych jedal- vyprazanych. Obcas mozeme aj my zlcnikari zhrasit. Jest treba v mensich a castejsich davkach. po operacii som mala Z firmy just take pomarancove kvapky. Komplikacie presli.CHod k lekarovi na sono, nech Ti zisti ci tam nezostal piesok. A ak budes chciet tak chod do Martina ako ja. doktory su tam odbornici. Ostatne tam nie je ktovie co, ale personal bol super. Vela zdarvia prajem.