co je to atrioventrikulara reetry tachikardia

mato5698

dobry vecer, a nevie niketo prosim poradit, co robit v pripade sinusovej tachykardie? bol som u kardiologa,dal mi beta blokator a ze treba pockat kym sa zisti pricina. cinnost stitnej zlazy nieje zvysena, vobec nikto nevie kde je pricina..:( dakujem za pripadnu radu, mam len 22 r. tak som z toho dost na nervy.. mimochodom moze mat na to vplyv kava resp OBCAS predtym pozity energeticky napoj? predtym som aktivne chodil do posilkovne, teraz sa neda kvoli tomu..

Lia

Ja mam tiež ten problem,že mi buši srdce a rychlo bije.Bola som u kardiologa a zistili mi,že sa mi jedna chlopna otvara skôr a prepušťa krv.Tiež mi pisali,že mam lahši šelest.Mala som na sebe 24 hodin pristroj ktori meria ekg a tam mi zistili,že mi richlo bije srdce a poslali ma na vyšetrenie zo štitnou žlazou.Včera mi brali krv.Beriem na srdce liek Egilok-neviem presne ako sa píše.Ešte by som chcela povedať,že ked sa niečoho zlaknem,alebo rozrušim tak musim si ten liek dať pod jazyk lebo sa mi vtedy strašne rozbuši srdce a tiež sa musim vyhibať konfliktom.Chcela by som sa spítať či je to niečo važne čo tu píšem a či sa to vbuducnosti bude zhoršovať?

suky

predsienowo komorny uzol lezi n a rozhrani prawej predsiene a komory , w zadnom useku srdcowej priehradky.Z [AV] uzla zacina predsienowo komorny zwezok [hisov zwezok]wlaken , ktory sa w medzi komorowej priehradke deli na prawe a lawe ramienko.Wlakna obidwoch ramienok sa ohybaju pod endokard komor a pokracuju rozwetwenim do siete Purkynowych wlaken.

Milday

ja trpim problemom tachykardie uz 10 mesiacov, momentalne beriem Trimepranol, predtym Vasocardin, dolezite je zistit pricinu tohto stavu busenia srdca. U mna je tp predovsetkym psychika a emocionalne zmeny. Boli aj stavy, ze som mavala v klude pulz 130 za minutu, takze hlavu hore a predovsetkym je potrebne vysetrenie u kardiologa, popripade endokrinologa, co nemoze ist o zvysenu cinnost stitnej zlazy.

serrra

Atrioventrikularny uzol- je vlastne prevodový systém srdca, ktorý vlastne zabezpečuje činnosť tohto organu. Jeho vlákna sú posplietané v stene srdca a tymto ho inervujú-Purkynové vlakna.
Tachykardia- je zrýchlená činnosť srdca na pulz človeka viac ako 90 a vyššie.
teda môžeme povedať že Atrioventrikulárna tachykaria- je stav zvýšenej činnosti srdca spôsobená prevodovou poruchou tohto uzla, ako bolo uvedené vyššie. Nejde však o nejakú vážnu DG-diagnozu, ale človek pociťuje bušenie srdca a i.....
Existujú vhodné lieky, ktoré upravujú tento stav.
Etiologia vzniku:
-stres, poststresová reakcia na nejaký prudký podnet rôzneho charakteru, ale aj ako priznak ochorenia srdcoveho svalu....( skleróza svalu,ISCH-ischémia svalu a i.....)
Je to veľmi častá záležitosť u ľudí, či ide o dlhodobí alebo krátkodobí stav.