ahojte :) vzdy som bola v tom ze tehotenstvo trva 9 mesiacov cize 9X4 TYZDNE ,teda 36 tyzdnov...noteraz som nasla jednu stranku kde pisu ze deti narodene pred 37.tyzdnom sa beru ako predcasne narodene a deti narodene po 42.tyzdni ako deti prenasane...mam v tom mierny mišung :D poradite niekto? dakujeeem
Kolko trva tehotenstvo????????
Zvedavka všakže si decko čo sa len trtká? No to budeš prekvapená pri pôrode!
No najlepsie je to pochopit tak ze je to takto: 7x4=28dni a nie 31 jak ratame mesiac..no a tym padom sa ti to z 9 mes zmeni na 10
presne, forum je na to, aby sa clovek spytal. Nechapem, podobne reakciu typu od peta
mas pravdu zvedavka,na to je toto forum, ja som tehotna 6 mesiacov a termin mam koncom februara, zdalo sa mi to pridlho, nevedela som tiez ze je to tolko: ))
nemam 5 a pol,jednoduicho som sa nad tym nikdy nezamyslala a teraz som to tu uvidela tak sa pytam,ved na to je toto forum,ci nie?
jaaaaaaaaj...no to by slo :) dakujem :)...len teraz sa budem musiet ospravedlnit priatelovi lebo som ho vzdy sekirovala ze tehotenstvo netrva 10 mesiacov ale len 9,ze nech sa to uz konecne nauci a v podstate mal pravdu,juuj sa mi bude smiat :DDD
prosímťa, koľko máš rokov 5a pol, či čo?
normálna dĺžka gravidity je 40 týž. plus mínus pár dní, záleží ako je vypočítaný termím pôrodu. po pôrode sa zhodnotením určitých znakov vyvinutia dieťaťa určí zrelosť novorodenca.
Ak sa nemylim, je to 9 kalendarnych, ale 10 mesiacov v zmysle "4 tyzdne"=28 dni. Cize cca.tych 40 tyzdnov :)