ake vysetrenie mam pytat?

Príspevok v téme: ake vysetrenie mam pytat?
mirka11

ako sa prejavuje zapal pluc? alebo ochorenie srdca? alebo nieco ine? mam tazkosti s dychanim uz par dni,tazobu na hrudi, nekaslem. boli ma chrbtica medzi lopatkami,pri otacani hlavou. Pri zakloneni hlavy citim bolest akokeby zaseknutie pri pravej lopatke a sem tam aj bolest ako keby pod hrudnou kostou - napravo. Ked nieco robim,rychlo sa zadycham a busi mi srdce..mam aj stresove obdobie, som smutnejsia,bojim sa vsetkeho,najma chorob. Z coho by som to mohla mat? Robili mi KO,CRP, EKG, v poriadku. Mam byt kludna ak boli tieto vysledky v poriadku? A asi pred 3 mesiacmi mi robili aj vytery z hrdla a nosa,tiez boli v poriadku. Mam 22 rokov. dakujem

mirka11

EKG je postacujuce na vylucenie problemov so srdcom? To som mala v poriadku. Len ked ma bolela chrbtica,tak som mavala bolesti na lavej strane vystrelujuce do lavej ruky. Aj som sa bala,ci by to nemohol byt infarkt. Ale chvalabohu nie. Len mavam to busenie srdca a bolesti chrbtice stale. A teraz ma boli dost najme prava lopatka zase a v predu na hrudi blizsie k pravej strane..taky tlak tam mam. A lopatka ma boli pri pohybe. ja uz sa zamyslam nad roznymi chorobami.

age44

podla mojho nazoru by si mala absolvovat vysetrenia u ortopeda, ten by vylucil alebo potvrdil ochorenie chrbtice. prip. by ta aj poslal na rontgen chrbtice. ak mas nejaky blok, ta bolest moze vystrelovat aj smerom dopredu a ty to pocitujes akoby bolest v plucach.

petra 76

ak budú somatické vyšetrenia negatívne, môže ísť o poruchu z úzkostného okruhu, potom je ďalší na rade klinický psychológ a možno aj psychiater, ale až budú vylúčené somatické ochorenia.

identity

no skus si vypytat rtg pluc. pre istotu. ale myslim, ze zapal pluc to nebude. ja som mal zapal pluc aj brat mal a mozem ti povedat, ze by si naozaj kaslala. ale tak mozno bude nieco ine s plucami. a mozno aj nie. a zapal pluc sa da myslim zistit aj z odberu krvi.

mirka11

na RTG pluc nie. zajtra idem na rtg a ct chrbtice.
mam si teda pytat aj rtg pluc? inak interny lekar ma pocuval na vysetreni niekolkokrat a nikdy nespominal pluca..