RNG mi poradil, že na riedenie krvi sú vhodné plody papáje. Viete mi prosím povedať, ako papáju pripraviť a konzumovať? Predpodkladám, že nie len tak surové, pretože samotná surová papája ma neznesiteľnú chuť! Poraďte prosím, ako papáju konzumovať, aby nestratila drahocenné účinky.
Ďakujem!
MAJRO
Ako pripraviť plod PAPAJE?
agina ďakujem veľmi pekne!
Majro na RNG-ho stranke, co je www.doplnky.com, tam si naspodu vyhladaj telefonne cislo do Lucenca a nahlas im svoju poziadavku.Odtial posielaju aj na dobierku, z Blavy nie.
Papain a bromelain pomozu predist zrazeninam.
Boxeri pouzivaju napr Bromelain na rychle odstranovanie modrin.Obe znizuju lepkavost krvnych platniciek, cim predchadzaju tromboidom-krvnym zrazeninam.
Ale naozaj rozbijat krvne zrazeniny(fibrin a crossfibrin), podobne ako to v tele robi enzym plazmin (a nerobi to heparin, hoci pomaha pri blokadach...) robi nattokinaza a serrapeptaza.
Az by bol o ne zaujem, mozem ich doviezt.
Ja nosim pri sebe vzdy aspon jednu kapsulu nattokinazy, lebo pri pocite trnutia, alebo bolesti kdekolvek v tele, ktora moze signalizovat blokovanie ciev to pre istotu zoberiem, za 2 hodiny je to v obehu a ucinkuje zhruba 6 hodin.
Mozno 99% je to len falosny poplach, ale kvoli tomu 1% sa to oplati.Hlavne pri cestovani v lietadle je to dolezite.
Inac v Europe je znamy syndrom vysokej zrazanlivosti krvi, ktory vyvolava pokryvanie stien ciev fibrinami a tym spomaluje prestup kyslika do tela, co vyvolava pocit unavy. Takze obcasne cistenie enzymami je pre mnohych zaroven zdroj extra energie-zlepsenie cirkulacie a priestupu zivin a kyslika.
Zrala papaya chuti sladko a podobne ako mrkva. Nezralu neodporucam jest.
Na riedenie krvi su rozne enzymi, papajovy je jeden z nich, bromelain(z ananasu) je silnejsi.
Papajove enzymi mam vo forme prijemnych cukrikov, bromelain je vo forme zelatinovych kapsul
Odporucene davky bromelainu su od 500 do 1500 GDU.
Je to pohodlnejsie a lacnejsie nez jest kazdy den cerstvu papaju alebo ananas. Inac enzymi sa pri konzervacii znicia(50stupnov celzia je max, co vydrzia kratkodobe)