Maly je pol roka očkovany proti pneumokokom. Pred dvoma týždňami dostal 39 stupňove teploty a kašlal, ale po 5 dňoch bol už v poriadku. Teraz ma slabu nadchu tonzil z nosa dnes vyšiel pozitivne na tuto bakteriu. ma niekto tiež takuto skusenosť?Čo bude vlastne ďalej?
pneumokok
Pneumokok je streptokok pneumoniae.
Ockovanie sa ma robit len pri zdravych ludoch, inac dalsie oslabenie tela ockovacimi latkami moze zhorsit choroby znacne.
Prirodzene antimikrobialne latky na streptokoky su GSE, oreganovy olej,extrakt z olivoveho listu, pripadne koloidna strieborna voda a kokosovy olej kvapkat do nosa a vyplachovat hrdlo.
ja som mala podobne problemy so synmi ale u nas to vyriesilo ockovanie konjugovanou vakcinou ale niektori odbornici doporucuju pri pretrvavani problemov s pneumokokom zaockovanie aj polysacharidovou vakcinou po nejakom obdobi - treba to konzultovat s pediatrom.k tomu pamykonu - nam nikdy nezabral. nam zabrali vzdy len peroralne antibiotika s predlzenym podavanim 14-21 dni. bol to horor ale po prekryti sme mali negativne vysledky a az potom nas ockovali. a sme negativny stale. ockovali nas prevenarom a ten je schopny zbavit aj nosicstva. samozrejme nie vzdy. vsetky vakciny su proti najagresivnejsim kmenom a tym najnebezpecnejsim. ochrania dieta pred tymi ochoreniami, ktore mozu trvalo poskodit zdravie alebo dokonca sposobit smrt.
my mse uz pol roka zdravi - az na jednu nadchu
na pneumokoka jeucinejsi prevenar, ale ak ho ma na nosnej mandli-treba vylikvidovat tam, zvyknu mandlu vybrat,niekedy dorastie.vyter treba vziat hlboko z mandle ked je nos i hrdlo sterilne
Ako je teda možné, že dnes zistili 5-ročnej dcére pneumokoky z výteru z hrdla aj nosa, že ju pediatrička chce zaočkovať aj keď ho má a nechce ho najskôr vyliečiť antibiotikami! Je to správny postup? A ešte prosím Vás, v piatok 26.10. ju majú očkovať ako 5-ročnú (podľa očkovacieho plánu), môžu pichnúť súčasne aj PNEUMO 23?
pneumokok sa zvykne usadit aj na nosnej mandli a odtial ho ockovacia vakcina nedostane a tak sa vracia
Zrejme v case ked bol ockovany uz pneumokoa mal v tele,neviem ci je to mozne,ale je to asi jedine mozne vysvetlenie.Ani si nechci predstavit co s touto pliagou prezivame my,ja by som dceru dala zaockovat uz vlani,bohuzial v septembri bol tomu rok co jej zistili pneumokoka v nose a nie a nie sa ho zbavit.Brala 3x pamycon-kvapky ktore su podla mojho pediatra ucinne ale zakazdym bol nalez pozitivny a pediater na mna zrukol ze preco jej ich nedavam,ze to je moja vina !!! Denne som s nou 5x zapasila a doslova som jej do kazdej nosnej dierky liala kvapky,potom 5 min.musela s placom lezat len aby to tam mala co najdlhsie a.... vidis.Teraz sa to zhorsilo,znova ma teploty a tazko dycha nostekom,ma ho akoby opuchnuty upchaty,len sa celu noc budim ci vobec dycha.Ak niekto nieco viete poradit,budem vam nesmierne vdacna.