V poslednom čase sa mi často stáva že keď prídem z vonku dovnútra,a vonku je napríklad mrázik a v dome teplo,začne sa mi točiť hlava.Niekedy je to také silné že si musím sadnúť,aby som nespadla.Každý deň napríklad skoro ráno idem do obchodu pešo asi 1km a keď sa vrátim domov (pri rezkej chôdzi)nemôžem ani vyložiť nákup pre závraty.Trvá mi potom zhruba polhodinku kým sa vrátim do normálu.Tieto stavy mávam len pri tomto prudkom striedaní teplôt zo zimy do tepla,nikdy nie opačne.Dnes ráno som dokonca mala spolu s točením aj prudké bolesti hlavy,ktoré síce trvajú iba chviľku,je to však nepríjemné.Vie mi niekto poradiť čo to môže spôsobovať a či sa s tým už niekto stretol?
Ej točí sa mi točí...
moze ist o nahle rozsirenie ciev vplyvom tepla po tom ako boli stiahnute vplyvom chladu.odporucam nosit ciapku, pretoze hlavou stracame az 30 percent tepelnej energie.a odporucam kontrolu u lekara.
je to tym, ze robis prudke pohyby. napr. pri prudkom vstavani.. takisto to moze byt aj tym, ze prides zo zimy do tepla.. ja mam tiez zavraty, toci sa mi hlava.. je to z nizkeho tlaku. doktorka mi odporucila pit kavu a colu, proste nieco co obsahuje kofein :-)