Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bartoliniho žlaza

miselka

neviete ze do kolkych dni by mala prasknut? a kedy zistim ze je potrebny chirurg.zakrok?
vy tu vsetci pisete ze ste to dostali po porode deti, no ja som sex este ani nemala a mam ten zapal :(

miluša

Dobrý deň.
Mne sa zapálila BŽ v roku 1985 po pôrode vo FNsP Martin. Hneď od začiatku mi prikladali na ňu Burowovu masť, ktorú prekrývali sterilnou gázou. Sestrička mi to chodila meniť 3x denne. Na začiatku som nemohla ani chodiť, ani stáť a o sedení ani nevravím. Horšia bolesť ako pôrod 4500g syna, ktorého som porodila. Ešte v sanitke, keď som išla domov, som polosedela. Doma som si ešte prikladala B.masť 3x denne asi 5 dní a opuch zmizol. Od tej doby sa mi BŽ nezapálila.
Poznámka: Burowova masť je ľudovo povedané octanová masť a dáva sa aj na zápal príušných žliaz a podvrtnuté členky.

tinik

pozerala som na ten bromelain a quercitin, to su tabletky ktore podporuju funkciu stit.zlazy a pod a na redukciu tuku v tele. ale ja som mala zaujem o masticku nejaku. a co maju spolocne tieto lieky so zapalom bz?

Ivka 1

Je to záležitosť pre gynekológa ale dá sa pomôcť aj preventívne doplnkami výživy / protizápalové a antibakteriálne/. Keď už ťažkosti sú,je na to veľmi dobrá mastička,ktorá podporí vyhnisanie a potom aj zhojenie.
Viac info na maile.

tinik

a kto sa o to stará z lekárov ? gynekológ? alebo kto?obavám sa, že to mám asi aj ja:(je to spuchnute,bolí to, a ked sa vykupem, vytlačím bielu hmotu,ktora divne smrdi.

bolest

Ahojte, mala som zapalenu bartolinku ked som dosla gynekologovi po dvoch dnoch co som si to objavila uz som nevladala chodit sedet nic...hned ma zobrali do nemocnici kde mi slubili ze mi to budu robit pod narkozov, prisiel premna lekar a povedal ze uspavat ma nebude bo aj tak maju niekoho na operacke a ze sa to da vydrzat aj lokalne, poviem vam nedalo sa, a ani tie ostatne cistenia ...v nemocnici som bola 3 dni kde mi to každý deň čistili prvý krat lokalne umrtvene v noci som mala vysoku horucku proti bolesti mi dali len novalgin no smiesne ...na druhy den rano mito robili len tak a ten peroxid ked tam davali ta bolest je nieco katastrofalne po tom co ma prepustili s nemocnici mi to este gynekolog niekolkokrat cistil...ulavi sa vam ale tu bolest uz nikdy nechcem prezit nikomu by som to nikdy nepriala zazit

nicol

Dobry den,ano bartoliniho zlaza boli a to riadne.Prave to prezivam 3x dostala zapal a opuch a zajtra cestujem domou na SK /kedze pracujem v zahranici/a k lekarovi a dufam,ze mi ju uz odstrania navzdy.Pred 5 mesiacmi som mala zapal tiez a zda sa mi,ze tentoraz to prislo velmi skoro.Prvy krat som mala odtup 10 rokou.Pevne verim,ze uz nebudem musiet trpiet nikdy.Neprajem nikomu takuto bolest....