Píšem tu preto, lebo by som veľmi chcela pomôcť jednej mojej kamarátke. Má 30 rokov je nádherná, inteligentná ale nenormálne dôverčivá a najivná. Je vydatá ale jej manžel ju na každom kroku, kde príde podvádza, ona mu verí až tak že je jeho láskou zaslepená. Podviedol ju dozvedela sa o tom povedal, jej, že tá žena bola lepšia milenka ako ona, no ja by som ho asi vtedy zabila a ona nič,lebo jej povedal, že s ňou spal iba raz a že už nebude... No to nie je všetko ona mu rozpráva všetko čo zažije, čo jej kto povie, proste žiaden názor, žiadna odvaha niečo urobiť aby sa jej manžel náhodou nenahneval...Do spoločnosti nechodia, lebo on sa asi bojí, žeby jej niekto niečo naňho povedal, tak jej povie, že nikam nepôjdu aby po nej nikto neslintal... Ona pracuje na dobrom mieste, zarába slušné peniaze, on nepracuje len sem tam kúpi nejaké auto a potom za drahšie predá. Takže on sa celé dni iba fláka, kým ona poctivo pracuje... Povie, že ona nemôže mať dlhé nechty lebo jemu sa to nepáči. Skrátka je tak utláčaná a týraná ako v stredoveku, ale najhoršie na tom je že jej to tak aj vyhovuje. Ja sa na to nemôžem pozerať je to moja priateľka a mám ju veľmi rada. On je chlap, ktorý by pretiahol aj veveričku, keby nebola na strome. Je to proste chlap, ktorého by každá jedna baba zavesila za gule do prievanu... Ona je preňho iba lúžka čo nič nechce nemá názor a nič nepotrebuje, čo urobí všetko čo jej on povie a to nie len v kuchyni ale aj pri tradične chlapských robotách. Neviem ako dalej čo myslíte čo by bolo najlepšie aby som to všetko čo naňho viem ešte raz povedala, (lebo ja som človek ktorý ma uši všade aj preto, že sa s ľudmi stretávam a pracujem)alebo to mám nechať tak a už sa s ňou nemám viac baviť. Je to nenormálne ťažké, počúvať ako jej manžel čo na čo povie, je to obyčajný hlupák...
Chcem jej pomôcť, len neviem či znovu na to nedoplatím...
***Súrne prosíííím radu***
Ja si myslim ze tu je tazko nieco poradit. Aby si sa, ako predpokladas, nepopalila. Ty jej to mozes vsetko povedat, len aby sa nestalo to, ze ona na svojho muzicka neda, a na teba sa vykasle a este ti povie, ze jej ty chces znicit manzelstvo. LEbo to sa ti moze dobre stat. No povedat, by som jej to tiez povedala, ved na to kamaratky su. A uvidis, ako to dopadne. Len nerozumiem jej, ved ona stastna byt nemoze.