mam priatela ktory si rad vypije...mam ho velmi rada ale ked pije tak sa ani neukaze...vadi mi alkohol...nasla som si druheho...je mi s nim dobre ale necitim k nemu nic...stale myslim na toho prveho.poradte ako zabudnut na toho prveho stale musim na neho mysliet velmi to boli...dakujem..
priatel a alkohol
dievčatá, dievčatá... ja žijem s abstinujúcim alkoholikom a viem veľmi dobre, že sa to dá a ako to funguje... Ale je svetová blbosť, že ak má alkoholik niekoho rád, tak s tým prestane a keď s tým neprestane, tak to znamená, že ju nemá rád. Si uvedomte, že závislosť je normálna choroba, diagnóza, ktorá sa nedá prekonať sľubmi, ale liečením. On ti miliónkrát sľúbi a môže to aj vážne myslieť, ale to nedokáže sám vydržať..
mila nada.tak toto som si ani nemala citat ten tvoj prispevok lebo zistujem ze ja som v tej istej situacii a som v tom po usi vazne....pritom mam noveho priatela ktory nepije po vikendoch uz pol roka alee zacinam mat pocit ze stale ma to taha k tomu prvemu hm...ale postupne zabudam lebo ho nevidam... uvedom si ze ta asi nemal az tak ohromne rad ked je tak zalubeny do flasky a asi kamosi su pre neho prednejsi...asi ej mlady abo sa potrebuje vyburit---ja si myslim ze mojho to prejde, uz preslo6 mesiacov a vcera mi zasa zacal prezvanat o dusu....a ja sa bojim aby som sa zasa nanho nenamotala...ouboze je to zlozite....nechcem ublizit ani tomu mojmu terajsiemu lebo on si lasku zasluzi ovela viac
on slubi ze nebude pit vydrzi aj mesiac a znova sa to vrati...mam ho strasne rada nechcela by som ho stratit ...nemozem bez neho zit ako mam na neho zabudnut...
No musis sa rozhodnut,je to tazke,ale pamataj,ze alkohol nici vztahy,ludi.Ked ho mas rada,tak nechaj toho 2heho,a pomoz tomu prvemu,nech ide na liecenie.
Ahoj,Nada.
Mala som priatela len vikendoveho alkoholika,ale cez to vsetko som mu dala zbohom.
Ak ti alkohol vadi,ako sama pises,tak niet nad cim uvazovat.Lepsie to uz NEBUDE.
A ak si nespokojna s terajsim vztahom, tak bus chvilu single a ono, to prave, este pride. Ako u mna.Bolest ta potrapi,ale aj posunie.Ver Beatke :))
agina neobviňuj ju, alkoholikovi sa pomôcť nedá, ak on sám o to nestojí. To v žiadnom, ale v žiadnom prípade nie je jej vina a ak sa rozhodla chrániť sama seba, je to jej rozhodnutie a je to v poriadku. Možno si ušetrila množstvo problémov. Možno nie. Nada pre tebe: Ak máš pocit, že si silná a dokážeš to zvládnuť s tým prvým, tak choď za ním a porozprávajte sa... a stanov si podmienky... v žiadnom prípade sa k nemu nevráť, ak ti jeho pitie vadí a on s tým prestať nechce, lebo to pôjdeš iba do problémov. Ak bude ochotný niečo s tým urobiť, tak potom nie je o čom...
Nada sama teraz vidis, ze si nespravila dobre.Naraz ublizujes trom ludom.Prvemu priatelovi, ze nie si s nim a ze si mu nepomohla, terajsiemu priatelovi, lebo ho nelubis, no a nakoniec sebe.Pytam sa preco??? Ved ak si milovala toho prveho, nedokazala si mu pomoct???? Je jasne, ze by tvoju pomoc velmi potreboval, lebo ak celkom prepadne alkoholu, bude uz neskoro.
nada
cas vsetko zahoji, spravila si velmi dobre, ze si sa oslobodila od tvojho byvaleho, nic lepsie si nemohla ani spravit...:))) drzim ti palceky,