Poštipnutie osou

Peto T

Vitamín C vo vysokej dávke. Môže to byť aj 3000mg, ak nepomôže, zopakovať o nejaké 3h, aj viackrát. Najlepšie s jedlom. Treba veľa piť. Najlepšie sú také prípravky, ktoré neobsahujú umelé farbivá, príchute, sladidlá.

Takéto dávky sú nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi a deficite G6PD.

weeeeeey

nooo neviem ci mas stale ten isty problem ale myslim ze nic vazne v tom urcite nebude...mozno nejaka alergicka reakcia ale nic viac si myslim...mna napadol roj os v lese a na pohotovosti mi len doktorka pichla inekciu a dala domov nejaky roztok ktorym ma mama potom natierala lebo som sa nemohla ani pohnut...na druhy den uz bolo uplne dobre len ma vsetko skrabalo a natierala som sa fenistilom...ak to este pretrvava skus ist za tym lekarom..

Petuska B

ocot pôsobí ako hystaminikum- zmierni opuch, alergickú reakciu a svrbenie. Mne sa osvedčil. No ak to trvá až 3 dni šla by som k lekárovi. Horúčky nemáš?

iwa

mna wcera osa postipala prwy krat ale mi to trochu opuchlo a pomohol mi fenistil gél a namocená vrackowka. trochu to potom stipalo ale uz ma to teraz swrbi. dufam ze som pomohla.

maik

Ahoj lucia b, v praxi odskušaný mam doma na rôzne uštipnutia sprej prvej pomoci - z nem.spoločnosti. Po streknuti po par hodinach nieto ani stopy, ranu zaroveň dezinfikuje a ukludni pokožku. Výborne aj pri deťoch.
maik

kuki

Octovy zabal je podla mna slaby. Treba zbehnut do lekarne po nieco silnejsie... aj ked ta octanova mast znie uz dost dobre? Ak to nezacne ustupovat tak je lepsie zbehnut za doktorom po nieco silnejsie.