CHLORELLA

luna

Mara nie som odbornik v tomto smere, ale myslim ze v tomto pripade sa jedna o dva rozlisne veci. Tento oxidacny proces, kde vedlajsim produktom su volne radikaly vznika hlavne pri traveni a rozklade zivin v crevach. Pri ozonoterapii sa vyuziva molekula kyslika na dodanie energie slabim, alebo chorym bunkam. Ozonizer sa vyuziva na hubenie choroboplodnych zarodkov, plesni, bakterii atd v organizme ... Mozno ze sa mylim, neviem :-)

mara

luna hm, asi, teda urcite mas pravdu, len mi nie je jasne preco sa teda pri urcitych typoch liecby rakoviny vyuziva ozonoterapia-teda liecba kyslikom, alebo tiez peroxidom vodika, ked vlastne pri oxidacii-oxidacnom procese vznikaju volne radikaly a tie su jednou z pricin vzniku rakoviny, alebo to zle chapem?teraz neviem, som dopletena,alebo popletena?tak ako to s tym je

luna

Voľné radikály majú jednu veľmi nebezpečnú schopnosť a tou je poškodzovať bunky a celé tkanivá. Túto schopnosť by sme v žiadnom prípade nemali podceňovať, pretože aj jedna z hlavných teórií starnutia vysvetľuje tento proces, ako devastáciu buniek pôsobením voľných radikálov. Aby sme devastácii predišli, potrebujeme sa dostatočne zásobiť látkami, ktoré tento proces zmenia. Bolo nezvratne dokázané, že takýmito zbraňami sú antioxidanty.

luna

Z jedneho clanku: Kyslík je podobne ako oheň, dobrý sluha, ale zlý pán. Živiny dopravené do tela v procese tvorby energie oxidujú (analogický proces horeniu) a výsledkom nie je len energia, ale tiež vedľajšie produkty - voľné radikály . A práve oni sú nebezpečnými „iskrami", vznikajúcimi pri „horení živín". Tomuto procesu sa hovorí „oxidačný stres".

mara

luna volne radikaly sa uvolnuju pri oxidacii? myslela som ze oxidacny proces je prospesny (pre cloveka a jeho zdravie). a vies poradit kde zohnat ozaj kvalitny nefalsovany ionizator? ozaj to funguje???