Ahojky.Tato tema sem asi absolutne nepatri,ale aspon skusim,..mame s priatelom taky mensi problem,rozhodli sme sa,ze si kupime psika.Kamen urazu,..Odmalicka som chcela sibirskeho huskyho,ale priatel tvrdi,ze tieto psy maju strasne nezavislu povahu,ze ho nebudem moct trenovat a ze mi moze utiect lebo ma lovecke pudy.On by radsej psa,ktory za nim bude vsade chodit a posluchat a bude oddany.Tvrdi,ze husky taky nebude a ze on by radsej bordersku koliu.Zacinam pochybovat sama o sebe a o svojom vybere.Prosim vas mate niekto skusenosti s husky? Je naozaj tak strasny? Dakujem velmi
Akeho psika si mam vybrat do zivota?
nemozem si odpustit tuto poznamocku, ale preco je tato tema v kategorii sexuologia? si sa hadam len pomylila :)
Ak husky, alebo Border koliu, tak radsej to druhe. Alebo si Jack Rusel Teriera, je to mile, hrave a sikovne.
Moj byvaly ma dodnes Huskyho. Kupil si ho jeho brat a ked zistil, ze to je absolutne nezvladnutelny a nevycvicitelny pes, tak mu ho nechal na krku a odstahoval sa...
Husky je dobry na tahanie sani, ale poslusneho havka, co sa bude s tebou prechadzat pri nohe po meste a na povel posluchat z neho mat nebudes.
PS: s tym utekanim je to svata pravda, ten jeho pes je "uteceny" minimalne 3 tyzdne v roku. Pustit ho z ohrady vonku bez voditka znamena istotu, ze pes par dni doma nebude.
gerharth > to ze ta pocuva na slovo nevylucuje ze ti moze niekedy utiect ...
s tvojim priatelom nesuhlasim v tom,ze huskyho by si nemohla cvicit-nieje to pravda ja mam svojho huskyho ktory ma pocuva na slovo len sa mu treba viac venovat
ahoj, som kynologicka, tak sa ti pokusim poradit. nepises ci chces psa do bytu alebo domu. Ak nemas ziadne skusenosti so lsami, tak huskyho by som ti ozaj neodporucala. Sice su to velmi pekne, priatelske, pritulne psiky, ale svojou povahou a potrebami je velmi narocny. Husky je hlavne svorkovy pes, osamote mu je sice celkom fajn, ale predsa sa lepsie citi v skupinke psov. Je to pes hlavne na pracu, kde dokaze vybit svoju obrovsku energiu. Aj ked som uz videla par ludi co ich chovaju v byte, ja osobne to povazujem za nezodpovedne a hlavne to ublizuje tomu psovi. Ak ti mozem poradit, border kolia je super napad, je to tiez hyperaktivne plemeno, ale lahko sa uci, je plne oddane a skvele napr. na agility, co je fajn aj pre ludi. Toto je urcite lepsia varianta pre teba ako husky. Ak budes mat akekolvek otazky tak kludne napis, rada ti so vsetkym co sa tyka psov pomozem.
omg, pekne povedané:), výstižné:)). Husky je skutočne veľmi priateľský a ku všetkým milý pes, navyše je to schopný lovec divej zveri, takže ísť s ním niekam a čakať, že nepobeží za všetkým čo je jedlé a beží tiež, no neviem.
- husky sú svorkové psy a potrebujú spoločnosť iných psov alebo človeka. Ak celý deň pracujete a máte miesto len pre jedného psa, husky si radšej nekupujte
- majú tesnú väzbu s človekom a preto sú rovnako priateľskí k vlastnej rodine i k cudzím ľuďom. Ak očakávate oddanú loajalitu psa jedného pána - husky si nekupujte
- husky nie je strážny pes, návštevy víta vždy s radosťou. Ak chcete ostrého strážcu - husky si nekupujte
- husky mení svoju srsť 1 - 2 krát ročne, ak vám nevadí srsť hocikde v dome, je to v poriadku. Ak však trváte na dokonalej čistote - husky si nekupujte
- husky majú záľubu vo vyhrabávaní dier a jám hocikde sa im zapáči. Ak máte radosť z upravenej záhrady - husky si nekupujte
- zo všetkých nevýhod, ktoré sibírsky husky má je jeho túžba hnať sa dopredu a lovecký pud. Sibírsky husky by preto mal byť z bezpečnostných dôvodov neustále na vodítku. Ak patríte k ľuďom, ktorí považujú za týranie zvierat, keď nemôžu svojho psa kedykoľvek nechať voľne behať - husky si nekupujte.
naj idel pre vas by bol podla mna nemecky ovciak...