dieťa po uhryznutí psom má obavy o svoje zdravie a život

Príspevok v téme: dieťa po uhryznutí psom má obavy o svoje zdravie a život
Erika69

Prosím o radu. Pred tromi týždňami moju dcéru uhryzol pes. Rany sa uz pekne hoja, len mám obavy, že na dušicke to nie je v poriadku. Ona totiž má pocit, že má nejaké chĺpky alebo vlasy v ústach a hrdle, a že ju to zadusí ak sa chĺpky omotajú okolo mandlí a že ona nechce zomrieť. Dcéra má len 7 rokov. Ako mám vysvetliť, že nemá v nič ústach /denne jej musím kontrolovať ústa/ a že nemusí mať obavy? Ďakujem.

Erika69

BIBIKA, neviem čo sa s ňou deje, celkovo sa kontroluje, keď niečo zje, spýta sa či je to zdravé, ak jej škvrká v bruchu, pýta sa prečo, a stále jej vysvetľujem dookola všetko o ľudskom tele ako funguje. Dala som jej aj veľkú encyklopédiu vhodnú pre jej vekovú skupinu, nech si prezerá a číta čo ju zaujme. No niektoré veci si tiež musím pozrieť v literatúre, aby som jej mohla odpovedať na otázky, ktorými som sa ja doposiaľ nezaoberala.
Hneď ako si mi poradila tú hru so psom a bábikou, som vyskúšala a neviem či tým, ale nebojí sa už ani toho psa, ktorý ju uhryzol. Už od včerajška začala aj jesť, dovtedy nechcela ani jesť. Toľko som jej dohovárala a bála som sa ju strašiť, že keď nebude jesť bude to ešte horšie. No ale naučila som sa pri nej teraz všetko brať pozitívne.
Ak niečo nechce, vymyslim niečo z tej dobrej stránky - čiže chodím okolo horúcej kaše, až napokon sa dostanem na koreň veci. Je to strašne vyčerpávajúce pre mňa, stále je pri mne, cez deň i v noci, ale dúfam, že časom sa to upraví. Ale v každom prípade pôjdem s ňou k psychologičke, no najprv pôjdem len sama aby som všetko porozprávala bez nej , keďže všetko negatívne je pre ňu nebezpečné - problematické.
Bohužial nie sme BA ale z Rožňavy.

BIBIKA

Erika, skús ako som ti už písala plyšového psa a bábiku dievčatka nech si prehráva v hre strach. Na tie chlpy v ústach skús takú psychologickú fintičku, rob to spolu s malou. Zober pohárik, nalelejte spolu do neho čistú vodu, vymyslite spolu nejaké krátke "zaklínadlo" ktoré vysloví a potom sa napije vody, ktorá zmyje všetky chlpy z ústočiek. Vyskúšaj, detský psychológ bude pracovať so strachom. Ja som hrový terapeut. Nech malá veľa kreslí a nech sa veľa hrá. Ak si z BA odporúčam Dr. Štúrovú, je detský psychiater a výborná homeopatka.

damaxy

erika čím skôr ako písali predchdkyne,vidím,že je to aj tvoj názor aprosím daj vediet,ako sa dcérke darí.Mám známu a ju uhryzol pes do tvá re ma cez 40 rokov,a bolo to pred dvomi rokmi.My máme doma psa pozná ho,ale vždy ked je u nás ho odvediem,lebo jej pohlad nanho ukazuje,že v duši to má stále.Je dospelá a stále sa s tým nevyrovnala.

dorka

skuste toho psychologa asi to bude najvhodnejsie,on naozaj vie ako sa dostat na koren problemu.prajem vam nech sa tento smutny stav co najskor da do poriadku.

Erika69

Asi sa poradim naozaj so psychologičkou a potom budem riešiť to ostatné. Skôr to vnímam tak, že je to akási úzkosť, podľa toho čo som z jej rozprávania vedela vydedukovať - že jej niečo zviera hrdlo - no neviem, ak sa dá pýtam sa na jej pocity a skúšam ju presvedčiť, že všetko je už v najlepšom poriadku.

Alternativa

Urcite sa porad s detskou lekarkou co najskor - odporucam uz spomenuteho kvalitneho detsk. psychologa, mala ma za sebou velmi zly zazitok.

Erika69

Denne jej prezerám ustočká, dám jej zrkadlo, nech sa presvedčí, potom sa uspokoji na chvíľu a pýta sa znovu či tam naozaj niečo nemá, lebo prstom sa dotkla úst. Nechce veľmi ani jesť, na všeko reaguje veľmi citlivo čo sa týka zdravia svojho ale i okolia. Chystáme sa aj k plastickému chirurgovi, lebo rany má po tvári. Tak ani neviem čo mám skôr riešiť.

dorka

asi by som skusila detskeho psichologa alebo s dcerou prebrat do detailou ze v ustach naozaj nic nema aj jej to ukazat.