prosim vas ma niekto podobny problem ako ja...mam 22 rokov a pred rokom som prezila dost stresove obdobie.od vtedy citim akoby hrcu v hrdle a pri vypatych,stresovych situaciach alebo prelaknuti sa mi jednoducho stane ze mi zablokuje cely krk(vzadu) az ku chrbtici..mam pocit ze s nim nemozem hybat akoby som bola zmeravena.pocitujem bodavu bolest v hlave,ihlicky na kozi hlavne na rukach a takisto mam velku zataz na hrudniku,zle sa mi dycha s miernym pichanim medzi rebrami. mozu byt tieto priznaky cisto len psychickeho charakteru alebo je za tym aj nejaka ina choroba?? tie stavy sa mi stale opakuju,ako to mam zmiernit. staci male rozrusenie,minule som zaspala na dost dolezite stretnutie a v panike to na mna prislo alebo aj take banalne veci ako je zmeskanie autobusu a pod. mi vyvolavaju tieto stavy. prosim vedel by mi niekto poradit ako to zmiernit? ..jedna sa v mojom pripade o panicky atak?
..psychika ??
miruskaaa, príď za nami na tému tetánia, máš presne to isté, čo my :-)
Stres rabuje telo o mineraly, vitaminy a rozne ziviny.
Spalovanie=metabolizmus sa zvysuje, produkcia splodin spalovania zvysi hladiny sproduktov=odpadu ako kyselina mocova, kyselina mliecna, napriklad.
Nedostatok uzitocnych a prebytok splodin produkuje unavu.
Splodiny treba vyplavit, tu je dolezite pitie dostatocneho mnozstva vody, nielen tekutin.
A potrebne mineraly, vitaminy a ine ziviny treba doplnit, tj nezabudat na zdravu skladbu stravy, hodne zeleniny, ovocia , trochu masa a orechov, len celozrnne zdroje sacharidov, vyhybat sa produktom z jemnej muky a cukru, vyhybat sa vyprazanym jedlam, rafinovanym a hydrogenizovanym "rastlinnym" olejom(len panenske=virgin su dobre)a vsetkym vyrobkom, co ich obsahuju.
Doplnky na extra energiu su vitaminy B, Dong Quai a CoQ-10.
Su aj ine, zalozene na stimulacnych alkaloidoch(kofein, tein, ako kava, zeleny caj, cokolada, guarana, mate ...)ale stimulacia je len docasna, telo si na stimulant navykne a je po ucinku.
Cukor stimuluje, ale len kratkodobo a celkove je skodlivy vo vacsich davkach.
Niektore kratke a stredne dlhe mastne kyseliny(kokosovy olej napr) tiez dodavaju telu energiu, a je to zdravsie, nez z cukru a dlhsie trvajuce.
mohla by som sa este spytat co proti unave ,pretoze za kazdym ako sa mi to deje pocitujem slabost v nohach a hned sa zadycham. potom som akoby na urcity cas bez energie. vdaka
dakujem za radu.. vyskusam
Ano, je to aj psychicke. Ale je to aj to iste, co citis pri tetanii. Takze by som adresoval najprv doplnky na tetaniu(stress-B, mineraly, 5-HTP,st johns wort, Dong Quai) pripadne vecerne uspavadla ako Melatonin, valerian, kamilky, chmel, co adresuje zaroven aj psychiku.