Ahoj, popri robote pracujem v terene asi rok ako dobrovolnicka v mimovladnej organizacii v zaujme zabranit sireniu pohl. ci inych chorob, cielovou skupinou su prostitutky, bezdomovci a narkomani. Venujem tomu asi dve hodinky denne, chodime v skupinke a rozdavame kondomy, sterilne ihly a snazime sa sirit osvetu. Je to tazke komunikovat s tymito ludmi, no napriek tomu v tom citim urcite poslanie. Minule sme zachranili bezdomovkinu v pokrocilom stadiu tehot. Moj problem spociva v tom ze rodicia aj priatel su proti tomu aby som to robila, boja sa o mna a chcu aby som s tym prestala. Neviem co mam robit, pretoze vela ludi, hlavne ti starsi si ma oblubili a vidia vo mne nadej, na druhej strane tato robota obnasa vela nebezpecenstva a rizika. Piste svoje nazory prosim, velmi ma to zaujima...
dobrovolnicka
no veď ja chápem, že ho miluješ... mám pocit, že hádam u všetkých chlapov je miery sociálneho cítenia nižšia... ide o to, či nejaká vôbec je :-) ale utvojho asi hej, len mu viac záleží na tebe a tvojom zdraví, čo je prirodzené, ale skús mu to vysvetliť z tvojho uhla pohľadu, že ako to ty vnímaš a prečo to ty robíš a hotovo. Viac by som to neriešila. Veď aj ty máš iste veci, ktoré ti vadia na ňom, ale to toleruješ...
Alexia.. ja svojho priatela milujem aj on mna , aj ked ked mas pravdu ze jeho uroven soc. citenia je mozno nizsia. Nuz kazdy sme ini... Dakujem za povzbudive slova :-))
No ja vidím ako problém, že narozdiel od teba nemá tvoj priateľ žiadne sociálne cítenie. Asi viem, o ktorej organizácii je reč a viem, že tí ľudia sú tomu oddaní. Vnímať v živote niečo ako poslanie je vzácne a ja nemyslím, žeby si sa od nich mala ako nakaziť. Neprichádzaš predsa s nimi do telesného kontaktu. Ja ťa obdivujem a mať možnosť, tiež to robím... a kašlem na ostatných... a keby to niekto nepochopil a odhováral by ma od toho, tak by som sa zamyslela, či s takýmto človekom ja chcem žiť. A to, čo hovorí Kosa, to úplne ignoruj...
v principe robis robotu kotru niekto urobit musi.
zial zijeme v systeme kotry bez prestavky produkuje tieto ludske trosky ( ludia nezvladnu urcite situacije rodina im nevie pomoct a socialny system je zorganizovany tak ze im nepomaha).
nuz a uz su tu tzv. neziskovky....
samozrejme ze tento nazov je zavadzajuci, lebo ak by tieto organizacije nemali peniaze tak ako mozu fungovat?.....
robis dobru pracu a zasluznu.
uc sa ale od toho co hovoril jezis kristus- nedavaj rybu ale uc ako rybu ulovit....
tak ako ty myslis na tych co pomoc potrebuju, kto mysli na teba?....
im pomahas, kto a ako pomaha tebe?
zivot je o reciprocite.
pametaj na to.
o siestej vecer :-) nie o osmej
Ja tiez chapem svojho priatela, kedze kazdy den ma vidi najskor o osmej vecer a to znicenu a unavenu. Rozmyslam ze to zmenim na kazdy druhy den. Boze ale ked vidim tie male deticky ako na sidlisku fajcia cigarety a fetuju toluen tak mi nie je vsetko jedno..
V hrubej podstate má tvoja rodina pravdu,a oprávnený strach. Ale na druhej strane sú tvoje pocity,a pocit zodpovednosti,a túžbu chciet a môct vykonávat takúto činnost,ak si presvedčená že toto je to čo ta baví a naplna,pokračuj v tom dalej...a čo priatel? no ak ta má naozaj rád pochopí že by ti nemal v tom bránit,ale skor ta v tom podporovat..