dobrovolnicka

Príspevok v téme: dobrovolnicka
luna

Ahoj, popri robote pracujem v terene asi rok ako dobrovolnicka v mimovladnej organizacii v zaujme zabranit sireniu pohl. ci inych chorob, cielovou skupinou su prostitutky, bezdomovci a narkomani. Venujem tomu asi dve hodinky denne, chodime v skupinke a rozdavame kondomy, sterilne ihly a snazime sa sirit osvetu. Je to tazke komunikovat s tymito ludmi, no napriek tomu v tom citim urcite poslanie. Minule sme zachranili bezdomovkinu v pokrocilom stadiu tehot. Moj problem spociva v tom ze rodicia aj priatel su proti tomu aby som to robila, boja sa o mna a chcu aby som s tym prestala. Neviem co mam robit, pretoze vela ludi, hlavne ti starsi si ma oblubili a vidia vo mne nadej, na druhej strane tato robota obnasa vela nebezpecenstva a rizika. Piste svoje nazory prosim, velmi ma to zaujima...

alexia

no veď ja chápem, že ho miluješ... mám pocit, že hádam u všetkých chlapov je miery sociálneho cítenia nižšia... ide o to, či nejaká vôbec je :-) ale utvojho asi hej, len mu viac záleží na tebe a tvojom zdraví, čo je prirodzené, ale skús mu to vysvetliť z tvojho uhla pohľadu, že ako to ty vnímaš a prečo to ty robíš a hotovo. Viac by som to neriešila. Veď aj ty máš iste veci, ktoré ti vadia na ňom, ale to toleruješ...

luna

Alexia.. ja svojho priatela milujem aj on mna , aj ked ked mas pravdu ze jeho uroven soc. citenia je mozno nizsia. Nuz kazdy sme ini... Dakujem za povzbudive slova :-))

alexia

No ja vidím ako problém, že narozdiel od teba nemá tvoj priateľ žiadne sociálne cítenie. Asi viem, o ktorej organizácii je reč a viem, že tí ľudia sú tomu oddaní. Vnímať v živote niečo ako poslanie je vzácne a ja nemyslím, žeby si sa od nich mala ako nakaziť. Neprichádzaš predsa s nimi do telesného kontaktu. Ja ťa obdivujem a mať možnosť, tiež to robím... a kašlem na ostatných... a keby to niekto nepochopil a odhováral by ma od toho, tak by som sa zamyslela, či s takýmto človekom ja chcem žiť. A to, čo hovorí Kosa, to úplne ignoruj...

kosa

v principe robis robotu kotru niekto urobit musi.
zial zijeme v systeme kotry bez prestavky produkuje tieto ludske trosky ( ludia nezvladnu urcite situacije rodina im nevie pomoct a socialny system je zorganizovany tak ze im nepomaha).
nuz a uz su tu tzv. neziskovky....
samozrejme ze tento nazov je zavadzajuci, lebo ak by tieto organizacije nemali peniaze tak ako mozu fungovat?.....
robis dobru pracu a zasluznu.
uc sa ale od toho co hovoril jezis kristus- nedavaj rybu ale uc ako rybu ulovit....
tak ako ty myslis na tych co pomoc potrebuju, kto mysli na teba?....
im pomahas, kto a ako pomaha tebe?
zivot je o reciprocite.
pametaj na to.

lilith

áno je strašný pohlad na takých ludí, nuž len zariad si to tak aby ti vyšiel čas na všetko,a hlavne na samú seba...

luna

Ja tiez chapem svojho priatela, kedze kazdy den ma vidi najskor o osmej vecer a to znicenu a unavenu. Rozmyslam ze to zmenim na kazdy druhy den. Boze ale ked vidim tie male deticky ako na sidlisku fajcia cigarety a fetuju toluen tak mi nie je vsetko jedno..

lilith

V hrubej podstate má tvoja rodina pravdu,a oprávnený strach. Ale na druhej strane sú tvoje pocity,a pocit zodpovednosti,a túžbu chciet a môct vykonávat takúto činnost,ak si presvedčená že toto je to čo ta baví a naplna,pokračuj v tom dalej...a čo priatel? no ak ta má naozaj rád pochopí že by ti nemal v tom bránit,ale skor ta v tom podporovat..