Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chrbtica, nervstvo, tetania?

Príspevok v téme: Chrbtica, nervstvo, tetania?
lenka 99

caute vsetci..uz pomaly tristvrte roka trpim na velmi cudne symptomy ktore so sebou nijako nesuvisia. vsetko zacalo v januari ked som vecer vyfajcila balik cigasriet po ktorom som mala pocit ze ma bere k infarktu. celu noc mi trpla ruka,trieskalo mi srdce..ako keby mi odumierala cela strana tela no a potom to prislo... zacala som mat problem s nervom pri lopatke na lavej strane(zapal alebo zablokovanie)..velmi bolestive..zakazdym ked sa ozve,vystreluje mi bodava bolest do ruky..mravcenie,trpnutie,lamava bolest kosti hlavne v oblasti prstov as dlane.casom sa pridruzilo skubanie a trhanie nervov na celej chrbtici,ktore je najviac intenzaivne pri vykonavani manualnej cinnosti. mam problemy s chodenim na dlhsie trasy..rychlo sa zadycham,stahuje mi vsetko svalstvo od hlavy cez krk az ku hrudniku..pocit tlaku nehybnosti.pred par mesiacmi som mala tiez problem s uzlinou pod sankou,obcas sa zdurila s miernym pocitom bolesti(nie stale)..pred mesiacom ma zacala pobolievat ta ista strana tvare..bolest klinovej kosti,mala som problem s rozpravanim a zuvanim..bolest zuvacieho klbu abo ako sa to vola (pri uchu) no pred nedavnom mi to preslo a teraz ma boli ta klinova kost (nie je to extremna bolest)..bolest pocitujem hlavne pri lezani na dannej strane tvari s bolestou sanky a zalahovanim na ucho v ktorom citim velky tlak..mavam aj nevydrzatelne palenie vo vonkajsich kutikoch obidvoch oci a obcas aj na kozi pod ocami..velmi neprijemne (alergiu nemam). zaoberala som sa temou zapal trojklenneho nervu,ale pri tom sa popisuju extremne nevydrzatelne bolesti ktorymi ja netrpim. neviem si vysvetlit ako sa mi tieto vsetky priznaky mozu opakovat stale dookola po dobu skoro jedneho roka... obcas mam dni ked mi je dobre..som plna energie..no ked to na mna pride som uplne nevladna..pocitujem tazobu v nohach,hlavne v stehnach,obcas sa mi stava ked si prejdem po kozi pocitujem ihlicky..pocit stiahnutia a tlaku na hrudi je velmi silny..urity podiel na tom ma samozrejme aj moja psychika,doktori nevedia zistit co mi je a cim dalej tim viac mi to udiera na hlavu..nevladzem uz dalej. robim to co by som nemala..sedim za pc cele dni a studujem co by mi asi mohlo byt.. po tych vsetkych chorobach ktore mi tam vzdy vyhodi som psychicky na dne. robim v zahranici a cakanie na vysetrenie trva celu vecnost. ma prosim vas niekto z vas podobne priznaky bo ja sa uz citim fakt ako blazon..zacala som brat magnezium pretoze mi to pride akoby problem \"tetania\" no velmi mi to nepomaha. prosim ma niekto aspon tusenie co by to mohlo byt. a este som zabudla spomenut ze nemozem sa nemozem opierat chrbatom pretoze nahle dostavam pocit hrudy v hrtane a opuchne mi pod ocami. skusala som aj masaze ale to mi len viac uskodilo,vydrazdene a bolestive som mala cele svalstvo aj nervy na chrbtici..hlavne mam bolesti nervov v okoli ramien a lopatiek. aj maserka si vsimla ako mi robila masaz ze mi pod ocami vystupilo s miernymi ciernymi kruhami..tak neviem ci to vsetko nemoze byt aj problem s chrbticou bo aj ta ma pobolieva,nejaka vyskocena platnicka a takisto plecia,ktore mam stuhnute a velmi bolestive..ja uz fakt neviem coho sa mam chytit.prosim poradte co to moze byt...prosiim!! (mam 24,48kg,169cm)

jana123

pracujem v banke ako asistentka,mam na starosti vyse 100 zamestnancov a kopu manazerov,je toho vela. Bola som prepracovana. Preto som aj skoncila na PN. Aj teraz tu mam toho vela,ale uz si poviem,ze co nestihnem urobit dnes, urobim zajtra..ze mi to neutecie.Nemienim opat skoncit na PN kvoli praci alebo sa zblaznit.
Hmm,tak tom pleteni musis byt skvela :) Mama nam tiez plietla kedy pulovre,saly,ciapky, no ja som nakoniec musela prestat nosit tie veci,lebo som bola alergicka(som ekzematicka).

[zruseny12]

no ja si myslim,ze ta jedna nedela co len tak lenosis,je v poriadku.Sak ked od rana do vecera pracujes a chodis aj do skoly,tak co?tiez si vytazena dost.Ale,toto mas pravdu,mozno si prepracovana,a co robis?Ak mozem vediet.No,dcera ked mam pravdu povedat,nejak nerada nosi pletene veci,len niektore.Inak teraz skor radi nosia take tie sportove mikiny,sak to poznas,su ich plne obchody.Ale.pletiem aj saty na leto z priadze a kombinujem z latkou,ale to musim byt fakt fit,aby som to robila.Kedysi som i do rana plietla.Aj do Butyku som plietla.Vtedy este neboli take moznosti si kupit svetre moderne a pletene,neviem ako by som to napisala.No kazdy ma ine konicky,hlavne,ze Teba bavi ta skola,to je tiz ako konicek.A hlavne sa setri,lebo TY si este strasne mladucka.Mas pred sebou este toho vela.

jana123

tvoja dcera musi mat radost :)pravdupovediac, nevenujem sa nicomu. Od rana do vecera som v praci a teraz som sa dala na skolu,takze cez vikendy som v skole, no a tu nedelu co mam volnu,tak len necinne prelenosim. Inak aj to podla mna dost prispelo k zhorseniu psychiky,ze nemam ziaden konicek,no ta skola ma celkom bavi a je to celkom dobre vybocenie zo stereotypu. Citim sa tam dobre,dava mi to pocit,ze nie som zbytocna a uplne nanic. Inak pliest viem,take veci som sa naucila este v detstve od mamy.

[zruseny12]

je to tak,aj mi ked sme boli mladi sme boli taky.A kym cloveka nic netrapi tak sa vobec ani o to nezaujima.Ma uplne ine myslienky.Tak,co uz nejak to zvladneme,co nam ine ostava.Ja som tiez niekedy chodila len v sukni,aj v zime som nosila suknu nad kolena,teraz mi je aj v nohaviciach zima,a suknu som mala na posledy pred 5-6rokmi.Zdravie je prednejsie ako nejaka moda,hoci nehovorim,ze sa nerada pekne obleciem,ale sukne nemusim.Dnes som chcela,ze budem pliest siltovku dcere,ale nejak sa mi do toho nechce,lebo uz som jej 3capice behom minuleho tyzdna uplietla,a uz citim chrbticu.Tak musim trochu pockat a budem pokracovat.Aj Ty sa venujes nejakym rucnym pracam?

jana123

presne tak..skutocne je vela ludi,co sa maju ovela horsie ako my. Musime to brat aj z inej stranky. Clovek si nevazi zdravie, pokial nema problemy. Pamatam sa,nebolo to tak davno,co som kvoli parade chodila s holymi krizami alebo nalahko oblecena,len aby som sa pacila :)

[zruseny12]

diky moc,ja Ti tiez zelam aby sa Ti len dobre darilo.Mna tiez bolela aj chrbtica,rano som sa nemohla postavit z postele.Len som sa skotulala na zem a pomaly som vstavala,ja som si myslela,ze uz je koniec,ze inak ani nebude.Presne ako pises,vsetko musim robit z prestavkami,este,ze som doma,neviem si ani predstavit aby som v kuse niekde musela makat,hoci do prace chcem ist.O tom ako pises,je pravda stress velmi nici v tele mineraly a vitaminy.To aj ja hned poznam na sebe,ked sa viac vystresujem.Tiez o tetanii som citala,ale o tej panickej poruche este nie,az tu na na forume.Tiez som chodila na rehab.ale mne len taka jemna pomahala masaz,ked to bolo trochu silnejsie hned som citila,svaly kosti....tak uz ma lek.neposiela ani na reh.a ked som chodila na reh.z nohami tak tam mi davali aj elektr.a tam sa mi zacali robit aj modriny,a po par dnoch som sa nemohla postavit na nohy,tak to zrusila lek.No preto som isla na tu neur.a tam ma poslali ne tie testy.Ale nebojim sa,lebo urcite to sposobil ten vapnik.Aj ja cvicim,ale len kratko a radsej viac krat denne,ked sa da,ale.To cvicenie mi hodne pomohlo na chrbticu.Je to ako keby sa stal zazrak,no ale este aj tie doplnky vapnik,magnezium,zinok.Ale niekedy ma boli,ale nie urcite tak ako kedysi.No ja TI nezavidim Jana123,lebo si mlada,mne to tak zacalo v 30-tke a mam teraz 39 v janua.budem mat 40-cat.tak Ti tiez zelam aby sa Ti darilo,aby si to zvladala aspon na 90%,lebo ta chrbtica uz asi nikdy nebude v poriadku na 100%.Ja tiez mam esovitu skoliozu,ale co sa da robit teraz je to bezne,pomaly kazdy clovek trpi bolestami krizou,chrbtice.....no taky je zivot,musime ho brat co nam prinasa.Aj tak mame stastie,uz sme si o tom pisali,ze?

jana123

mozno to nie je nic vazne, ale musi to byt velmi neprijemne. najma to,ze vsetko musis robit s prestavkami, lebo nevladzes...dufam,ze sa ti to da do poriadku. zatial som sa s takymto niecim nestretla,ale to o panickom strachu, tetanii uz dost studujem,kedze ma to trapi. Ja mam tu panicku poruchu. Ja som mala test na mineraly dobre, len mi chybalo magnezium a lekar povedal,ze to je prave z tych stresov a z tych atakov. Mna zase strasne boli chrbtica. Ked som chodila na rehabilitacie,bolo to ako tak dobre, ale teraz mam niekedy hrozne bolesti.A to mam 24rokov. No musim zacat cvicit a posilovat svalstvo. Mariaa,zelam ti aby si sa dala dokopy, aby ti lekari pomohli. drzim palce!

[zruseny12]

vies ja mam malo vapnika,a ked si precitas,aky dolezity je vapnik pre telo,tak budes vediet viac.A mozno to aj vies.No takze ja sa snazim,teraz o to aby som mala dostatok vapnika,atd v tele.A citala som,ze nedostatok vapnika sposobuje Tetaniu.A ja som ho musela postupne vela stratit,lebo mne sa zacali kazit aj zuby,a odlamovalo sa mi z nich.A mam aj mierne odvapnene kosti.Tak ja si myslim,ze to je hlavny dovod preco ja som tu tetaniu dostala.A mam aj problemy zo svalmi,niekedy ma nenormalne bolia.ked sa napr.striham,alebo niekoho tak musim robit prestavky,tak ma bolia ruky,nevydrzim ich mat dlho hore.Musim si stale odpocinut,proste vsetko robim na etapy,a este sa mi k tomu prida to dychanie a som hotova.Ale uz mam to vsetko aspon jak tak pod kontrolou.Idem este na svalove testy,ale dufam,ze to je len ten nedostatok vapnika,ze to nie je nic vazne.

[zruseny12]

.ja tak v celku celkom ok,len musim stale dodrziavat nejake veci,inak raz tak,raz tak.Ja som doma,ja sa zase citim dobre ked niekam ideme,lebo zabudam na niektore veci.Ale,zase niekedy ma tak vsetko boli,ze nikam nemozem ist.Raz tak som isla z druhom ku kamoske,isli sme autom,boli sme na nakup,a na mna prisla taka unava.....ze som musela ist domov a jej zavolat,ze neprideme.{Prave,je to take zradne,clovek na to vobec nemysli,a pride to na neho..tak sme isli domov,lahla som si oddychla a bolo dobre.Tak neviem,co vlastne to je....ale ja uz to nejak ani neriesim.Ty Jana123,uz mas aj urcenu tetaniu,ci mas len ten problem z dychanim,lebo ja mam tiez problem z dychanim.Uz si nespominam,ci si to pisala,a nechce sa mi citat do zadu.

jana123

inak sa mam celkom dobre. pracujem, cez vikend som bola v skole,takze som si velmi neoddychla. Ale v skole mi je celkom fajn. Citim sa tam dobre,spoznala som novych ludi,ucim sa nove veci..i ked je toho vela. Beriem AD,citim sa psychicky celkom dobre,len ked mam ist do prace,tak mi je trochu zle :)
A ty sa mas ako?