Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chrbtica, nervstvo, tetania?

Príspevok v téme: Chrbtica, nervstvo, tetania?
lenka 99

caute vsetci..uz pomaly tristvrte roka trpim na velmi cudne symptomy ktore so sebou nijako nesuvisia. vsetko zacalo v januari ked som vecer vyfajcila balik cigasriet po ktorom som mala pocit ze ma bere k infarktu. celu noc mi trpla ruka,trieskalo mi srdce..ako keby mi odumierala cela strana tela no a potom to prislo... zacala som mat problem s nervom pri lopatke na lavej strane(zapal alebo zablokovanie)..velmi bolestive..zakazdym ked sa ozve,vystreluje mi bodava bolest do ruky..mravcenie,trpnutie,lamava bolest kosti hlavne v oblasti prstov as dlane.casom sa pridruzilo skubanie a trhanie nervov na celej chrbtici,ktore je najviac intenzaivne pri vykonavani manualnej cinnosti. mam problemy s chodenim na dlhsie trasy..rychlo sa zadycham,stahuje mi vsetko svalstvo od hlavy cez krk az ku hrudniku..pocit tlaku nehybnosti.pred par mesiacmi som mala tiez problem s uzlinou pod sankou,obcas sa zdurila s miernym pocitom bolesti(nie stale)..pred mesiacom ma zacala pobolievat ta ista strana tvare..bolest klinovej kosti,mala som problem s rozpravanim a zuvanim..bolest zuvacieho klbu abo ako sa to vola (pri uchu) no pred nedavnom mi to preslo a teraz ma boli ta klinova kost (nie je to extremna bolest)..bolest pocitujem hlavne pri lezani na dannej strane tvari s bolestou sanky a zalahovanim na ucho v ktorom citim velky tlak..mavam aj nevydrzatelne palenie vo vonkajsich kutikoch obidvoch oci a obcas aj na kozi pod ocami..velmi neprijemne (alergiu nemam). zaoberala som sa temou zapal trojklenneho nervu,ale pri tom sa popisuju extremne nevydrzatelne bolesti ktorymi ja netrpim. neviem si vysvetlit ako sa mi tieto vsetky priznaky mozu opakovat stale dookola po dobu skoro jedneho roka... obcas mam dni ked mi je dobre..som plna energie..no ked to na mna pride som uplne nevladna..pocitujem tazobu v nohach,hlavne v stehnach,obcas sa mi stava ked si prejdem po kozi pocitujem ihlicky..pocit stiahnutia a tlaku na hrudi je velmi silny..urity podiel na tom ma samozrejme aj moja psychika,doktori nevedia zistit co mi je a cim dalej tim viac mi to udiera na hlavu..nevladzem uz dalej. robim to co by som nemala..sedim za pc cele dni a studujem co by mi asi mohlo byt.. po tych vsetkych chorobach ktore mi tam vzdy vyhodi som psychicky na dne. robim v zahranici a cakanie na vysetrenie trva celu vecnost. ma prosim vas niekto z vas podobne priznaky bo ja sa uz citim fakt ako blazon..zacala som brat magnezium pretoze mi to pride akoby problem \"tetania\" no velmi mi to nepomaha. prosim ma niekto aspon tusenie co by to mohlo byt. a este som zabudla spomenut ze nemozem sa nemozem opierat chrbatom pretoze nahle dostavam pocit hrudy v hrtane a opuchne mi pod ocami. skusala som aj masaze ale to mi len viac uskodilo,vydrazdene a bolestive som mala cele svalstvo aj nervy na chrbtici..hlavne mam bolesti nervov v okoli ramien a lopatiek. aj maserka si vsimla ako mi robila masaz ze mi pod ocami vystupilo s miernymi ciernymi kruhami..tak neviem ci to vsetko nemoze byt aj problem s chrbticou bo aj ta ma pobolieva,nejaka vyskocena platnicka a takisto plecia,ktore mam stuhnute a velmi bolestive..ja uz fakt neviem coho sa mam chytit.prosim poradte co to moze byt...prosiim!! (mam 24,48kg,169cm)

bond2001

a este som zabudla tolko by som ti chcela napisat ze nakoniec vsetko zabudnem co sa tyka menzesu tyzden predtym umieram to je prave teraz chvejem sa cela a hlavne roztrhne mi nohy potom ked to dostanem za 3 dni mam pokoj a co sa tyka tej chrbtice ja nemam problem skakat vyleziem aj na strechu ked treba moj 18 rocny ked sa zohne nedociahne si na spicky ja v pohode a preto ani nikde neidem lebo neurolog ma vypoklonkuje zXanaxom apokial viem pri tetanii su krce aj busenie srdca ale ja to zatial nepocitujem no nikedy to busenie srdca ale to uz ked si vsugerujem ze uz asi odpadnem Mariaa prosim ta napis mi nebudu to fakt nevy

bond 2001

maraa mne len teraz asi treti den trpne malicek a asi pred 3 mesiacmi mi do zaludka vosiel ako take stiahnutie avtedy mi strpla brada to preslo inak krce nemavam a ani trpnutie inde no zatial vies ja ako beham po internete uz som si myslela ci to neni aj panicka porucha ale zas ja tie symtomy az take nemam ako sa tam pise len to neznesitelne mravcenie co beha z chrtice do krizov do hrudnika a pritom mi vtom aj nervy trhaju ani ja uz nikde nechodim lebo sa pozeraju na mna ako psychycky labilnu zenu a samozrejm mi hned davaju oblbovaky skusam to bez toho lebo som detmi sama doma manzel je na cestach nemozem cele dni spat lebo ja som z nich ako vymazana uz dva mesice sa stym mordujem decka mi nakupia nikde nechodim lebo stracam rovnovahu hlavne vtedy ked mi to vojde do krizov ja uz neviem ako a co dalej asi si na to budem musiet zvyknut lebo sa zblaznim ada

[zruseny12]

ada,napisala som ti zhruba svoje trapenie,prepac za chyby preklep,len tak aby si zhruba vedela aky ja mam problem...budes to citat ako roman...:0)))......pekny den...

[zruseny12]

ahoj ada,no mne tiez trpli prsty na rukach.Hovori sa,ze to moze byt aj od chrbtice,ale ja mam aj tetaniu 2x potvrdenu,ale aj esovitu skoliozu aj krcna ma boli,takze tazko povedat,od coho to ja mam a vsetky ziviny som tratila...ja som mala na sebe uz nalepeno pomaly vsetko,tym, ze imunita je v haji...ale tiez musim fungovat,ale mala som stavi,ze som lezala na posteli a nemohla som sa ani pohnut bolo mi na umretie,jedla som len jablka/to zasa bolo spojene z travenim-teraz to uz viem.../
ja by som sa na tvojom mieste pitala na tie testy...tetanicky...ci uz mas ich urobene?chapem ta,i ked cloveku je na nic musi robit a fungovat...tiez sa snazim,ale niekedy to nejde,lebo telo odmieta/keby si ma stretla na ulici nepovedala by si, ze mam nejaky problem.../
este som sa chcela spitat,trpne ti aj nieco ine,lebo mne trpli aj usta tvar-lica,ramena...mala som aj krce v lytkach,chytali ma krce aj pri dychani,a v hrdle som mala tiez krce a take stiahnute hrdlo,prsty na nohach mi od krcov krutilo...to bolo po 1x-ked mi zistili tetaniu-to som mala zv.stupen-vtedy som bola ako troska...
po 2x-uz to nebolo take hrozne,lebo som zacala brat doplnky,ale tetania sa mi stale potvrdila/nedostatok vapnika,horcika...koli traveniu,mam gastritidu a zle vstrebavanie-ziadne vstrebavanie zivin-telo nedostavalo ziviny vsetko islo do haja,co som zjedla atd.je toho vela,co by som tu mohla vypisovat,ked si prejdes forum...prakticky mne uz odchadzalo telo...velmi mi pomohli niektore doplnky a cvicenie ako som ti uz pisala,ale este nie som na konci...
no,ale aj ty musis mat, za sebou dost toho ked pises,ze od 20rokov mas probl.ja som niekedy nemala ziadne,nevedela,som co su to bolesti/okrem zubov obcas,hrdla-taka klasika/ale od 28 rokov mam bolesti kazdy den a este k tomu mam take dni,ze mi pride zle ako keby som umierala...a ked som chodila po lekaroch tam ma brali za hypochondra,sak aj znami na mna pozerali ako na lenivca a, ze si vymyslam...a to tiez na psych.moc nepomoze,ale ja som si povedala,ze sa nedam odradit pretoze,som vedela,ze si nevymyslam a snazila som sa aj sama hladat pricinu,preco mi je tak..../mne sa to spustilo vsetko v tehotenstve...najhorsie je to,ze som jedla potraviny napr.mlieko a mliecne vyrobky vela toho a to mi skodilo,lebo teraz pred nedavnom mi zistili,ze som na to alergicka,a ja som denne zjedla vela mliecn.vyrobkov koli vapniku,teraz som zistila,ze aj nikel mi mohol velmi poskodit v potravinach.../ ...takze ta chapem,viem ake to je...
myslim si,ze ked ty nemas problem z travenim,tak ked si doplnis doplnky na kosti,a trochu si pocvicis tak to sa ti casom zlepsi...
musis nejak sama hladat priciny,preco sa to deje...len ma uz aj roky,ze zasa menopauza moze kedykolvek prist,tiez to neposobi nejak dobre na telo...
ja som mala aj helikobaktera,brala som antib.3druhy tym som si znicila este viac creva crevn.floru,tak mam problem naviac...je to na dlhe pisanie a aj tak stale na nieco zabudnem...
snazim,sa tiez fungovat ako keby som nebola chora,ale niekedy to nejde...

bond2001

ahoj mariee ja mam pocit ako by ten moj nervovy system vo mne bol az priliz podrazdeny uz treti den mi trpne malicek na lavej ruke na hrudi mi ako keby isli nervy povyskakovat potom mi to nasledne prejde do chrbtice bolesti a bolesti niet jeden den bez bolesti a strachu co na mna znova pride a fungujem len preto ze musim ada

majo..

Ahojte. Tak pridám aj ja moje skúsenosti s tetániou. Tetánia je spôsobená nedostatkom minerálov ako vápnika a magnézia, ale to určite viete. Pri väčšej fyzickej aktivite dochádza k väčšej spotrebe minerálov, preto vzniá potom väčšia únava a otupenosť. Na dopĺňanie minerálov sú najlepšie koloidné minerály, ktorých využiteľnosť je oveľa lepšia, ako u klasických. Čo so si ja zistil, tak nedostatok minerálov je spôsobené zlým trávením, kedy je vstrebávanie vápnika znížená. U mňa za to môže plieseň v tráviacom trakte CANDIDA, ktorá požiera vápnik. Tak ak máte biely jazyk, tak máte určite candidu. A tiež sú na príčine toxické ťažké kovy, hlavne olovo a cadmium, ktoré z tela vápnik vyväzujú a ukladajú sa miesto neho. Preto by bolo dobré urobiť detoxikáciu od toxických kovov v tele..

[zruseny12]

...takze pricinu vies,preco sa ti to deje...tak si len dopln vapnik+ryby olej...opatrne cvic a uvidis a asi musis polavit v praci...ale presne viem o com pises,tiez ked my je dobre tak pracujem,a potom ledva chodim...
ale ta denzitometria by ti pomohla,ked mas uz aj tolko rokov...no ale to zalezi len na tebe...
nemas za ,co mi dakovat,rada ta vypocujem,lebo viem ake to je ked cloveku je na nic,a chce sa s tym niekomu zdoverit,alebo len tak vyrozpravat...ja to tiez mavam,ale su chvile kedy nerada o tom rozpravam...som rada,ze vobec zijem...
ja mam problem aj s crevami,nefunguju mi atd.a ked ma chytia,tak som rada,ze vobec zijem...maj sa krasne...pekny den...

bond2001

ahoj jancek 1 dik za radu ale mne nerobi dobre teplo preto nemozem chodit ani na procedury ja som asi strasny pacient ale skusam vsetko co sa da ada

bond2001

ahoj maria mavala som v hrudi take pocity ako by mi tam tak ani to neviem vysvetlit ako by mi tam tak brnelo isla som doktorovi ze ci to neni o d srdca a citim to hlavne ked sedim povedal ze je to od chrbtice a vysvetlil mi ze chrbticove nerstvo je ako pavucina ked sa roztrhne trva to dlho kym sa scely ja tieto vseliake problemy mam uz od20 rokov na 3-4 roky to prejde a potom znova ale zas ja si potom pozor nedam a nepoucim sa s toho robim a som strasny vorkoholik terz uz mam41 ale uz to trva dost dlho a uz to zacina utocit aj na psychyku ahoj a som rada za ma vypocujes ada