Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chrbtica, nervstvo, tetania?

Príspevok v téme: Chrbtica, nervstvo, tetania?
lenka 99

caute vsetci..uz pomaly tristvrte roka trpim na velmi cudne symptomy ktore so sebou nijako nesuvisia. vsetko zacalo v januari ked som vecer vyfajcila balik cigasriet po ktorom som mala pocit ze ma bere k infarktu. celu noc mi trpla ruka,trieskalo mi srdce..ako keby mi odumierala cela strana tela no a potom to prislo... zacala som mat problem s nervom pri lopatke na lavej strane(zapal alebo zablokovanie)..velmi bolestive..zakazdym ked sa ozve,vystreluje mi bodava bolest do ruky..mravcenie,trpnutie,lamava bolest kosti hlavne v oblasti prstov as dlane.casom sa pridruzilo skubanie a trhanie nervov na celej chrbtici,ktore je najviac intenzaivne pri vykonavani manualnej cinnosti. mam problemy s chodenim na dlhsie trasy..rychlo sa zadycham,stahuje mi vsetko svalstvo od hlavy cez krk az ku hrudniku..pocit tlaku nehybnosti.pred par mesiacmi som mala tiez problem s uzlinou pod sankou,obcas sa zdurila s miernym pocitom bolesti(nie stale)..pred mesiacom ma zacala pobolievat ta ista strana tvare..bolest klinovej kosti,mala som problem s rozpravanim a zuvanim..bolest zuvacieho klbu abo ako sa to vola (pri uchu) no pred nedavnom mi to preslo a teraz ma boli ta klinova kost (nie je to extremna bolest)..bolest pocitujem hlavne pri lezani na dannej strane tvari s bolestou sanky a zalahovanim na ucho v ktorom citim velky tlak..mavam aj nevydrzatelne palenie vo vonkajsich kutikoch obidvoch oci a obcas aj na kozi pod ocami..velmi neprijemne (alergiu nemam). zaoberala som sa temou zapal trojklenneho nervu,ale pri tom sa popisuju extremne nevydrzatelne bolesti ktorymi ja netrpim. neviem si vysvetlit ako sa mi tieto vsetky priznaky mozu opakovat stale dookola po dobu skoro jedneho roka... obcas mam dni ked mi je dobre..som plna energie..no ked to na mna pride som uplne nevladna..pocitujem tazobu v nohach,hlavne v stehnach,obcas sa mi stava ked si prejdem po kozi pocitujem ihlicky..pocit stiahnutia a tlaku na hrudi je velmi silny..urity podiel na tom ma samozrejme aj moja psychika,doktori nevedia zistit co mi je a cim dalej tim viac mi to udiera na hlavu..nevladzem uz dalej. robim to co by som nemala..sedim za pc cele dni a studujem co by mi asi mohlo byt.. po tych vsetkych chorobach ktore mi tam vzdy vyhodi som psychicky na dne. robim v zahranici a cakanie na vysetrenie trva celu vecnost. ma prosim vas niekto z vas podobne priznaky bo ja sa uz citim fakt ako blazon..zacala som brat magnezium pretoze mi to pride akoby problem \"tetania\" no velmi mi to nepomaha. prosim ma niekto aspon tusenie co by to mohlo byt. a este som zabudla spomenut ze nemozem sa nemozem opierat chrbatom pretoze nahle dostavam pocit hrudy v hrtane a opuchne mi pod ocami. skusala som aj masaze ale to mi len viac uskodilo,vydrazdene a bolestive som mala cele svalstvo aj nervy na chrbtici..hlavne mam bolesti nervov v okoli ramien a lopatiek. aj maserka si vsimla ako mi robila masaz ze mi pod ocami vystupilo s miernymi ciernymi kruhami..tak neviem ci to vsetko nemoze byt aj problem s chrbticou bo aj ta ma pobolieva,nejaka vyskocena platnicka a takisto plecia,ktore mam stuhnute a velmi bolestive..ja uz fakt neviem coho sa mam chytit.prosim poradte co to moze byt...prosiim!! (mam 24,48kg,169cm)

RNG

Mnohe nervove bolesti mozu byt sposobene zapalom nervov alebo poskodenim izolacie(myelinu) roznymi virusami, ktore nosime cely cas v tele. Staci oslabenie(tlak, nervozita, zmena prostredia, nepravidelne jedenie, bakterialny utok) a znizi sa nam na cas imunita a virusy zaucinkuju.
Obrana je jednoznacne zvysit si imunitu proti viruson(zinok, selen,mineraly na kosti,probiotika s L.bulgaricus,vitaminy C a E, pripadne silnejsie prostriedky:extrakt z olivoveho listu, brezova stava, strieborna koloidna voda,creosote bush=larrea tridentata.
Aj ine, ako cesnak, aloe vera a rozne byliny ako baza, echinacea, astragalus a ine zvysuju imunitu voci virusom.
Na rychle hojenie je potrebne dodat materialy ako EPA a DHA, ktore sa nachadzaju hlavne v rybacich olejoch a koncentratoch, ktore su zaroven aj protizapalove.
Davkovanie na napr koncentrat MaxEPA je 3x3 gramy intenzivne.

soravia123

Lenka, aj mna maju za debka..nik mi neverí..ked im poviem moje príznaky tak len kývu hlavou..proste u nas v rodine aj v mojom okolí to nik nemá.
Ked ma chytil ten záchvat tak som si myslela že zomieram...stalo sa to vtedy ked som sa rozculila nad svokrou..a zrazu len tlak v hlave a v spankovej oblasti a potom pocit na odpadnutei..a davala som si studene obklady na tvar lebo mi ju natahovalo akyb som opúchala- ale nic nebolo vidiet ziadne opuchy..potom prisla mama a ta mi vravela že vyzeram normalne - ze trepem a nist mi nie je..a potom mi zacala trpnut ruka a noha:)nerada na to spominam..ale je to pre mna teda DEN D- vsetko to spustil..
Ano, tlak v hlave poznám..vzdy ked ho citim tak mam strach že sa blíži záchvat..
a más aj slabosti koncatin? ruk a noh?
ja hej..
inak, idem už spat..tak sa maj:))a nech sa ti darí.daj vediet potom ako.
apropos AD zaberaju až po 3 tt.

lenka 99

och moja...v zivote som nepocula co to ta tetania..len pred tromi mesiacmi ako som zadavala priznaky na nete ta mi to vyhodilo som sa len cudovala co to za chorobu a nakoniec som zistila ze to vlastne ani neni tak choroba ako ta psychika..ked o tom niekomu vravim co sa s mojim telom deje kuka na mna jak na blazna,asi tak ze "a ty moja o com to rozpravas,asi ti riadne v tej hlave one.." ..to trapenie co mam neprajem ani najhorsiemu nepriatelovi..mne od tlaku sanky a krku obcas tak posobi na ucho,ze mam pocit jako keby mi v nom slo prasknut..mam v nom obrovsky tlak .. asi to chce pevne nervy a hlavne na to nemysliet..bo jak si na to spomeniem,len myslienkami si to sama vyvolam. no budem musiet na sebe pracovat.dufam ze to pojde k lepsiemu bo zatial sa mi to len zhorsuje

soravia123

Leni, tak na toto by som chcela vediet odpoved aj ja...aj moja lopatka- lavá je v otrasnom stave. krcna chrbtica tiež.. potom lavá ruka a noha.. ked sa zlaknem akoby tisice ihiel do mna pichli..a ked sa zhlboka nadýchnem tak ma pichne vo vsetkých koncových nervoch..na prstoch a na nohách .
ihličkuju mi aj kutiky ust , hlavne brada, trpnu mu aj ďasná....to si ešte asi nepočula?? ahahahani ja ale v mojom tele je možne uplne vsetko..a všade kde idem čakám že ma vykotí:)
tie nahováračky že mam Sm- to poznam..ja som si dala do google - trpnutie, mravcenie atd.a hned mi vyslo SM..a odvtedy prežívam peklo na zemi..
Presne ako vraviš..raz dobre potom zle a zas zle a dobre...
Moja, pomôže ti LEN SILA VOle:)) sama pracovat na sebe lieky su len doplnok..a plus treba brat vela vit. E- upokojuje nerstvo a hlavne MAGNE B6..alebo potom už len injekcie MG alebo infúzky..

lenka 99

moja ja som skoro rok nevedela co mi je..som si uz aj zacala nahovarat ze som neni normalna,ze tolko symptomov nemoze predsa clovek mat..rok som stresovala zaoberanim sa co mi je ... stale som vyhladavala na internete co by mi asi tak mohlo byt...kedze som mala asi snad 50 priznakov,kazdy mesiac som si myslela ze mam to, druhy zas bola presvedcena ze mam hento a tak od neviem jakej mini choroby som sa dopracovala az ku myslienke ze mam SM, co nemam ... zakazdym ako som nasla vaznejsiu a vaznejsiu chorobu som sa nalakala a nikdy som si neuvedomila ze prave pri velkom strese sa mi to vsetko dialo no a teraz som uz tak za ten rok vystresovana ze uz mi netreba sa ani zlaknut..citim to nepretrzite..akurat je to menej intenzivne ked som v pokoji no staci mi len male rozrusenie,hlavne ked som z niecoho nadsena tak ma to okamzite chyti...ked mna to tak na tom chrbate vsecko boli ..hlavne okolo tej lopatky, a ked sa rozrusim potom mi uz aj tvar stahuje,akoby mi trpla a vkuse mi nieco po nej chodi.. PROSIM VAS PORADTE CO BY SOM PRI MOJOM STAVE MALA BRAT ?? ..uz viac ako tyzden beriem antidepresiva no nejako nic mi to nepomaha...co je dobre na ukludnenie rozdrazdenych bolavych nervov na celej chrbtici. ja hlavne potrebujem vediet ako zachovat pokoj a nesplasit sa...aj ked lezim v posteli a na nieco adrenalinove si spomeniem okamzite mi vsetko nervstvo zacne pracovat a uz to ide. inac mavam aj obrovske tlaky v krku,stuhne mi vsetko svalstvo a mam pocit akoby som s krkom nemohla ani pohnut... a inac ihlicky po tele ..to snad asi ani spominat nemusim.

soravia123

lenka, vedz že nie si v tom sama. to iste zažívam denno-denne aj ja, moja neboj...je nas vela. Bojujeme, trapime sa.. to mravvcenie mam vsade hlavne na tvari a na hrudi...dnes sa mi aj blbo dýchalo. bývam nervozna, vsetko robim velmi rýchlo, mam rýchle pohyby...ako debil:)
vsetko mi to pustil jeden záchvat kt. som mala pred rokom- odvtedy som akoby umrela.. vtedy mi trpla ruka a noha a strasne mi tahalo tvár a fest len odpadnut..maminka mi suchala ruky a nohy a kriesila ma... po horciku to preslo..ale odvtedy mam DES:))
drž sa

lenka 99

ahoj moja,ta co ti poviem,dookola to iste,raz lepsie raz horsie..sa z toho asi zblaznim. v poslednom case mi tak skube s nervami ze sa to neda vydrzat..uz som z toho vseckeho tak na nervy ze staci len male zlaknutie a tak sa naplasim ze mi mravci cela lava strana chrbata hlavne pri lopatke a prechadza mi to do ruky,hlavne zapastie pocitujem take cudne..cim dalej tym viac mi to pride akoby som mala tu tetaniu bo mam tolko symtomov...vsecko ma boli vsade ma picha vsecko mi mravci a vysledky krvi robene snad na vsetko su v poriadku...sak teraz nedavno som bola na troch specialnych a vraj vsecky hodnoty ok ta ja uz potom neviem...nemozem takto dalej...zacinam byt cim dalej tym viac presvedcena ze v tom januari ako som mala ten zachvat po cigaretach bol prekonany tetanicky zachvat a potom sa mi to spustilo...teraz je to uz so mnou take zle ze vkuse nieco citim...vkuse mi nieco je...ach ta moja psychika ! ..janka ja fakt neviem co mam robit..vsetci si myslia ze mi nic neni bo vyzeram az prilis zdravo no ja sa vo vnutri tak trapim ze si nikto nevie ani predstavit. a ty ako moja?

jana123

ahoj Lenka, pisala som ti mailik na azet. Ja sa teraz nedostanem na azet,takze ak chces popisat tak jedine na moj mail,ktory mam na centrume.
Pa pa, drz sa.