Chrbtica, nervstvo, tetania?

Príspevok v téme: Chrbtica, nervstvo, tetania?
lenka 99

caute vsetci..uz pomaly tristvrte roka trpim na velmi cudne symptomy ktore so sebou nijako nesuvisia. vsetko zacalo v januari ked som vecer vyfajcila balik cigasriet po ktorom som mala pocit ze ma bere k infarktu. celu noc mi trpla ruka,trieskalo mi srdce..ako keby mi odumierala cela strana tela no a potom to prislo... zacala som mat problem s nervom pri lopatke na lavej strane(zapal alebo zablokovanie)..velmi bolestive..zakazdym ked sa ozve,vystreluje mi bodava bolest do ruky..mravcenie,trpnutie,lamava bolest kosti hlavne v oblasti prstov as dlane.casom sa pridruzilo skubanie a trhanie nervov na celej chrbtici,ktore je najviac intenzaivne pri vykonavani manualnej cinnosti. mam problemy s chodenim na dlhsie trasy..rychlo sa zadycham,stahuje mi vsetko svalstvo od hlavy cez krk az ku hrudniku..pocit tlaku nehybnosti.pred par mesiacmi som mala tiez problem s uzlinou pod sankou,obcas sa zdurila s miernym pocitom bolesti(nie stale)..pred mesiacom ma zacala pobolievat ta ista strana tvare..bolest klinovej kosti,mala som problem s rozpravanim a zuvanim..bolest zuvacieho klbu abo ako sa to vola (pri uchu) no pred nedavnom mi to preslo a teraz ma boli ta klinova kost (nie je to extremna bolest)..bolest pocitujem hlavne pri lezani na dannej strane tvari s bolestou sanky a zalahovanim na ucho v ktorom citim velky tlak..mavam aj nevydrzatelne palenie vo vonkajsich kutikoch obidvoch oci a obcas aj na kozi pod ocami..velmi neprijemne (alergiu nemam). zaoberala som sa temou zapal trojklenneho nervu,ale pri tom sa popisuju extremne nevydrzatelne bolesti ktorymi ja netrpim. neviem si vysvetlit ako sa mi tieto vsetky priznaky mozu opakovat stale dookola po dobu skoro jedneho roka... obcas mam dni ked mi je dobre..som plna energie..no ked to na mna pride som uplne nevladna..pocitujem tazobu v nohach,hlavne v stehnach,obcas sa mi stava ked si prejdem po kozi pocitujem ihlicky..pocit stiahnutia a tlaku na hrudi je velmi silny..urity podiel na tom ma samozrejme aj moja psychika,doktori nevedia zistit co mi je a cim dalej tim viac mi to udiera na hlavu..nevladzem uz dalej. robim to co by som nemala..sedim za pc cele dni a studujem co by mi asi mohlo byt.. po tych vsetkych chorobach ktore mi tam vzdy vyhodi som psychicky na dne. robim v zahranici a cakanie na vysetrenie trva celu vecnost. ma prosim vas niekto z vas podobne priznaky bo ja sa uz citim fakt ako blazon..zacala som brat magnezium pretoze mi to pride akoby problem \"tetania\" no velmi mi to nepomaha. prosim ma niekto aspon tusenie co by to mohlo byt. a este som zabudla spomenut ze nemozem sa nemozem opierat chrbatom pretoze nahle dostavam pocit hrudy v hrtane a opuchne mi pod ocami. skusala som aj masaze ale to mi len viac uskodilo,vydrazdene a bolestive som mala cele svalstvo aj nervy na chrbtici..hlavne mam bolesti nervov v okoli ramien a lopatiek. aj maserka si vsimla ako mi robila masaz ze mi pod ocami vystupilo s miernymi ciernymi kruhami..tak neviem ci to vsetko nemoze byt aj problem s chrbticou bo aj ta ma pobolieva,nejaka vyskocena platnicka a takisto plecia,ktore mam stuhnute a velmi bolestive..ja uz fakt neviem coho sa mam chytit.prosim poradte co to moze byt...prosiim!! (mam 24,48kg,169cm)

katjja

ahojte, nahodou som narazila na tuto temu, a nemozem nenapisat. mne samej zacali tieto problemy po jedneje viroze v juni, zvacsena uzlina; trepnutie, tah bolest v krku, pod sankou, v sanke, v hlave; bolesti chrbta, pichanie; hrozna unava, zavraty, malatnost;nevladnost; tlaky na hrudi,busenie srdca (to bolo asi najhorsie)...proste uplne vicicianie z energie..a este mi aj astmu zistili :) takze problemy s dychanim...
no z vitalneho cloveka plneho enrgie som bola za par tyzdnov vicicana stvura,...vsetky testy ok, este lepsie ako v norme :)
lekari to nazvali neurasteniou, alternatovna medicina rozhodenim enrgeticych drah v organizme....co by som povedala ze je to to iste...
zasla som aj za psychologom, a tam mi ot pomohlo, takisto to bol problem hlavne v hlave, lebo sugescia je silna vec, ci uz tlacenim si choroby do hlavy ci z hlavy...
a teraz som celkom ok, ani nie polrok po tom co mi to zacalo...zacala som cvicit jogu, spravne dychat, optimisticky na svet hladiet, oddychujm, relaxujem, chodim do prirody, ( a tieto aktivity trvaju len daco vyse mesiaca, ale za ten cas sa mi stav zlepsil ovela ovela), sem tam byciklujem na stacionarnom, snazim sa spravne si drzat telo, a toto vsetko (najdolezitejsie su relaxacne cvicenia, spravne dychanie, a nikam sa neponahlat) mi postupne navracia tu rovnovahu psychicku i fyzicku ktoru som stratila pred polrokom...
a uz viem ze v nasom tele existuju tie toky energie, ktore ked sa rozhadzu sposobia okrem inych chorob aj taketo ake mame my..
takze hlavne je sa nevzdavat, skusit ist na dychovu rehabilitaciu, a neponahlat sa s cvicenim :) a clovek ani nevie ako a uz nebude mat ani panicke stavy (tych som si uzila aj ja az az)

este jedna vec, skuste sa dat vysetrit aj na astmu (kvoli tej dychavicnosti) mne astmu zistili, dali mi lieky a bolo lepsie,a ak tomu pripocitam dychovu gymnastiku (co su zakladne cviky z jogy) tak mi to velmi velmi pomohlo.

ak by ste mali dake otazky rada poradim, lebo viem velmi dobre cim ste si presli, a ako to normalny zdravy ludia nevedia pochopit...

drzim palce :)

[zruseny12]

Prajem TI krasnu nedelu Jana123,dufam,ze si sa vyspala dobre.Zase som tu na zdravi hoci som uz nieco povedala.Diky za prianie.Asi uz s tym neprestanem,lebo mi ti neda mrknut sa tu....

[zruseny12]

Prajem pekny vecer Jana 123,ja tiez uz tu nechodim,ale to iste obcas sa mrknem.Tak prajem krasne sviatky keby som uz tu nepisala.A vobec vsetkym co maju zdravotne problemi,nech kazdemu Jezisko pod stromcek donesie balicek
plny zdravia.Vela zdravia.

jana123

mariaa,dakujem. ani ja sem uz nechodim. Nebola som tu mesiac,ale nedalo mi to..som zvedava,ako sa mate. Aj tebe pekny den :-)

[zruseny12]

Ahoj Janka123,v prvom rade Ti prajem krasny den.Len Ta chcem pozdravit.Inak som pisala,ze uz tu chodit nebudem,ale neda mi to,precitat si nejake prispevky,len musi clovek to vediet potom v sebe spracovat.Tak sa maj krasne.Pa

jana123

ahoj Lenka, som rada, ze uz ti je lepsie. Ja som tu dlho nebola,bola som mesiac PN,uz som to nezvladala. Nakoniec som zasla aj ja k psychiatricke. Teraz beriem tyzden AD. Je mi lepsie. Najlepsie mi je doma, ked idem von alebo do prace,tak mam z toho nervy a som unavena, ale snad to pominie.
Ako sa mas Lenka? Ty dobre znasas tie AD? Ja som sa ich bala zacat brat,ale asi nebolo ine vychodisko...Aspon mi vymizlo to busenie srdca, konecne mam normalny tep. Uzkost pocitujem,este nezacali zaberat uplne AD(Cipralex),tak si dam obcas tabletu na uvolnenie Lexaurin.
Lenka, maj sa krasne. A drz sa!

vy ostatni, ake mate skusenosti s uzivanim AD Cipralex? Alebo aj s inymi AD?

lenka99

caute baby,dlho som sa sem neukazala bo som si povedala ze prestanem studovat choroby..cim viac som o nich citala a prirovnavala priznaky tym viac sa ich pridruzovalo. dala som si spravit vysetrenia..vysledky mam viac nez dobre:) teraz uz viem ze je to psychickeho charakteru a nejaky podiel na tom ma aj moja chrbtica. zistili mi vyboceny stavec na krcnej + ine povyskakovane a ortoped mi diagnostikoval nabeh na skoliozu. aj ked mi pride mravcenie,ihlicky a neviem este co,snazim sa na to nemysliet .. nezamyslam sa uz nad tym. od kedy mam tie vysledky a viem ze netrpim nejakou chorobou,velmi som sa ukludnila.vsetko odyslo okrem toho ihlickovania. to pocitujem dost casto a takisto to mravcenie ale vacsinou len na lavej strane no niekedy je to tak silne ze to mam po celom tele,dokonca aj na
tvari...hlavne vtedy ked mam stres!!

janulka mojinko dufam ze ti je lepsie,prepac ze som sa ti neozvala,no myslela som na teba :) ..sak my mame ten problem s chrbticou uplne podobny...este aj ten nabeh na skoliozu..

myis..to je cisto psychika,aj ja som to uz pochopila no dost som si ju naburala ked som si nahovarala rozne choroby pocas toho jedneho roka..co uz

myis

Lenka, ja mavam take stavy ako ty, to iste a tiez mi doktor povedal, ze je to psychika.. Tazko sa to veri a ktovie kde je pravda, ja uz to mam vyse roka a uz ma snad bolelo vsetko..