co znamena ak mam hodnotu Free T4 11.0? mozem mat nejake tazkosti? pracuje stitna zlaza pomalsie?
u zdraveho clvoeka ma byt od 12.0 do 22.0
stitna zlaza
LKVB6 obsahuje kelp, morsku rastlinu v vysokym obsahom jodu.
pocula som o istom LKVB6, ze napomaha spravnej funkcii stitnej zlazy, co si o tom myslite, mate s tym skusenosti?
Jod je potrebny nielen na cinnost stitnej zlazy, ale aj na prirodzene vytvaranie hpormonov a roznych enzymov v tele.
V zrovnani s Japoncami mame vsetci vnutrozemci podstatne nizsie prijmy jodu.
Odporucena denna davka 150 mcg bola chybne stanovena v roku 1948.
Mnohi lekari vyskumnici v o funkcii jodu v tele dnes odporucaju niekolko miligramov denne(japonsky priemer z morskych produktov je 12.5 mg).
Najdes ho v kelpe, jodovej tinkture(spominal som viackrat transdermalne dodavanie=cez kozu, z jodoveho flaku, 1-2 krat tyzdenne 5-10 kvapiek jodovej tinktury na kozu, pod pazuchu alebo na spodok brucha pri cystach a polypoch)
Literatura dodnes uvadza vyssie davky ako skodlive, ale priklad Japonska to jasne popiera.
Ja by som to dal konzervativne medzi starou davkou a najnovsie odporucovanymi
no do kelu precitala som si priznaky znizenia funkcie stitnej zlazy a velku vacsinu mam:-/ takze na tom asi mozno aj nieco bude.....
neviete niekto odporucit nejakeho homeopata?
TSH mam 3.08 :-I sakra to je znizena cinnost?
da sa cinnosti stit. zlazy niecim podporit? myslim niecim prirodnym...
dopovanim hormonov sa bojim, boh vie ci mi nenarastu velke usi alebo fuzy:D
Ake mas TSH? Ak ti nestupa TSH do plusovych hodnot,tak sa az tak obavat nemusis. Ale mas uz mierne znizenu cinnost SZ, takze odporucam SONO, ci tam nie je nejaky uzlik a dat sa objedna k endokrinologovi. Pravdepodobne ti nasadi substitucnu terapiu (doplni hormony kt.mas malo) Euthyroxom alebo L-tyroxinom. Tazkosti mnoho ludi ani nepocituje a zije s tym dlhe roky. Ale moze byt unava, potenie, celkovy utlm mysle, suche vlasy, koza, zapcha, nechutenstvo ale priberanie.