sojaVodaCola

Príspevok v téme: sojaVodaCola
silviia

Sója, voda, kola

Minulý piatok na MTV bol rozhovor s profesorom Istvánom Csákym o účinkoch sóje.
Už viac ako pred rokom si v Anglicku všimli, že nielen pri dospelých športovcoch, ale
medzi deťmi okolo 13-14 rokov sa vyskytli 3 - 4 úmrtia na športoviskách v dôsledku nepravidelnosti srdcového systému.
Keďže príčinu zlyhania srdca pri pitvách neobjavili, začali hľadať spoločné znaky pri obetiach.
Jediným spoločným znakom bolo : v jedálníčku sa vyskytovala sója.
Pomerné množstvo sóje – nie len mimochodom – obsahuje 4-5-krátviac ženských pohlavných hormónov ( alebo s nimi rovnako pôsobiacich alkaloidov) ako jedna tabletka antikoncepčnej tabletky. Táto skutočnosť je pre mužov ešte nebezpečnejšia ako pre ženy.
Po týchto zisteniach americký vedci vykonali testovanie na 30-30 myšiach. ( 30 vzoriek, 30 kontrolných zvierat) Všetkých 30 testovaných myší , ktoré boli kŕmené sójou, zahynulo na zlyhanie srdca. Myši kŕmené normálnou stravou nevykazovali žiadne nezrovnalosti.
Profesor po preskúmaní výsledkov navrhol skúmať pri obetiach ako i športovcoch i ich stravovacie návyky.
Mimochodom , nakoniec iba jedna zaujímavosť, začiatok obrovského nárastu alergických ochorení sa signifikantne zhoduje so všeobecným užívaním sóje ako potraviny.

V nedávnej minulosti obehol svet článok o margarine, ako o umelej potravine – ropný produkt.
Tu sója vystupuje tiež ako produkt vynájdený potravinárskym priemyslom
Z čoho sa dá lacno vyrobiť veľké množstvo potravín _ No z ropy, z rýchlo sa rozmnožujúcich sójových bobov, hlavne keď sa ešte aj geneticky upravia. Hotová katastrofa.

Teda nejedzte sóju a miesto margarínu používajte maslo!!

Snáď sa oplatí o tom porozmýšľať.

Dal by si radšej pohár vody alebo pohár coly?

O vode:

55 – 65% ľudí je chronicky dehydrovaných – má deficit vody
Pri 35% ľudí je pocit smädu tak slabý, že ho často premenia s pocitom hladu a jedia aj vtedy , keď by im stačilo vypiť pohár vody – mnohí preto priberajú.
Podľa výskumov Washingtonskej univerzity pohár vody nastálo znižoval pocit hladu u 100% ľudí držiacich diétu.
Prvoradým pôvodcom dennej únavy je nedostatok vody.
Prebiehajúce výskumy dokázali, že pri bolestiach chrbta, svalov denne 8 – 10 pohárov vody zníži bolesti u 80% pacientov.

Už 2% strata vlahy v organizme môže ovplyvniť krátkodobú pamäť, môže pôsobiť problémy pri vykonávaní základných životných činnostiach, poruchy sústredenie pri čítaní textu na monitore, alebo vytlačenej strane.
Denné vypitie 5 pohárov vody znižuje nebezpečenstvo vzniku rakoviny hrubého čreva o 45%, rakoviny prsníka o 79% a rakoviny močového mechúra o 50%.

Naozaj piješ toľko vody, koľko by si mal?

Vo všeobecnosti 8 – 10 pohárov vody je pre organizmus nevyhnutný.

O cole:

V USA policajti pri obhliadke havarovaných aut a prostredí berú so sebou 2 galóny ( asi 7 litrov) coly, aby pri nehode mohli krv odstrániť z vozovky.
Ak namočíš 1 steak do coly za dva dni sa rozpustí.
Ak vyleješ do WC misy 1 colu, necháš hodinu stáť a spláchneš, máš WC misu dokonale čistú.
Na odstránenie hrdze z chromovaných povrchov stačí povrch potrieť do coly namočenou hliníkovou fóliou.
Z pólov – kontaktov autobatérie koróziu jednoducho odstrániš, ak na ne naleješ l krabiu coly. Všimni si ako to pení.
Ak chceš nejaké mazivo odstrániť z textílie nalej do pračky 1 krabicu coly a prebehni celý prací cyklus.

Užitočné informácie:

Účinnou látkou coly je kyselina fosforečná, ktorej pH je 2,8

1 železný klinec sa rozpustí za 4 dni. Kyselina fosforečná uvoľní vápnik z kostí a tak prispieva k vzniku rednutia kostí.
Cola sa už 20 rokov používa na čistenie motorov nákladných áut.

Teda čo by si si dal radšej vodu alebo colu?

silviia

RNG, my mame radi a bezne doma konzumujeme-a aj deti TOFU, rozne sojove omacky, aj sojove mlieko, a tiez casto sojove klicky a tie bud kupujem v konzerve alebo si ich dame u nas v cinskej restike ako prilohu k jedlu. mam to vsetko obmedzit?
lebo sa teda chystam. jaj a zabudla som aj na sojove prazene boby kupujem a aj sojove vlocky. a tak som myslela, ze robim dobre. vzdy citam, ci je to geneticky nemodifikovane, ale na vacsine vyrobkou taka info nieje uvedena!!!
radsej prestanem s tou sojou,aspon mlieko urcite!!len ake potom, ked kravske tiez nie

kosa

frontman,
presne tak.
nasi predkovia konzumovali soju(strukoviny) po starocia a nic im nebolo, dosahovali vysoky vek a znasali aj vetsie zatazenie (fyzicke) ako my.
Zrazu niekoho napadne nieco ( vyprodukuju vysoko koncentrovany produkt) a jasne ze to zhadzu na zdroj tohto produktu.
Je to typicky priklad zavadzania.
Soju konzumujem uz pomerne dost dlho a zatial nemam evidentne negativne vysledky. Skor by sme sa mali zamerat na to ako nam zacali pancovat tu soju tym ze primiesavaju to toho kto vie co, a aj ta chut je viac vodova.
Kvalita jednoducho klesa, a vyzera to tak ze to bude este horsie.
Mohol by si prezradit co to bolo co ta 25 rokov trapilo?
vdaka.

KIKKI

to RNG, uznavam ze ta davka nebola preskumana mnou bol to vynatok z clanku, nechcem teraz brojit proti soji ako jedinym cinitelom ktory je nebezpecny, len ludia mali premyslat nad tym co jedia, a hlavne vsetko s mierou.Inak ta soja je vo viacerych vyrobkoch nie len parkach ver mi,resp. tie sojove proteiny.

RNG

Kikki, v tom clanku, co si uviedla spominaju zamorenie sojovych produktov pri spracovani, hlavne hlinnik(aluminum).
V USA nie je dovolene pouzivat v potravinarstve hlinnikove nadoby, tu sa pouziva nehrdzavejuca ocel(18% chrom, 8% nikel 2.5 % molybden)
Ale sa sem dovaza hromada potravin z krajin, kde tieto zakony nemaju a tie velke mnozstve hlinnika mozu byt v hotovych jedlach.
Hlinnik je spojeny s Alzheimerovou chorobou, ktorej vyskyt je coraz vacsi.

samko r.

Priatelia a zabudol som povedať, že psovi- nemeckému ovčiakovi som dával ako prídavok do potravy sójovú múčku. Potom neskôr mal strašné lupiny a nie a nie ich odstrániť.Stále sa škrabal ako keby mal samé blchy. Normálne vyzeral ako gytarista. Na príčine bola sója.

samko r.

Silvia, ja som na sebe spozoroval, že mi sója robí zle a to zažívacie ťažkosti, žlčníkové, skrátka mi "rozhádže" žalúdok na dlhšiu dobu. O tej cole ti verím, lebo ja ju používam keď opravujem auto a to deň do predu už polievam zahrdzavené skrutky colou, ktorá výborne rozpúšťa hrdzu. S tou misou WC to vyskúšam, to ma nenapadlo. Ja osobne by som navrhoval sójový olej používať ako náhradu nafty do naftových motorov. Stolový olej v pomere 1:1 s naftou je výborné palivo. Nie všetko čo je prírodné je dobré pre telo. Tak ako je v prírode liek na všetko, tak sa tam nájde aj zabiják pre telo. Ale dnes je všetko len o peniazoch a biznise, vykašľať sa na ľudí, nech kapú, ale hlavne nech dávajú peniažky!!! To je prvoradé logo tejto doby!!!

RNG

Kikki, tych 220 gramov musi byt omyl, radovy.
Soju davaju ako plnidlo do parkov, hotovych jediel, obohacovanie chuti(monosodium glutamate)atd.
Mame v rodine jedneho so silnou alergiou na soju, tak sa podla moznosti snazim vyhybat pridavkom soje do produktov, ale obcas zjem kvasene produkty, ako tofu a pod.