Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

GASTRO-odbornik,prosim odpo

Príspevok v téme: GASTRO-odbornik,prosim odpo
stasi

Dobry den, neviete mi prosim niekto zodpovedne a zrozumitelne odpovedat na otazku za ako dlhu dobu sa moze na "zdravom"creve-/aspon podla kolonoskopie spred roka/ vytvorit kolorektalny karcinom?
mala som ho vtedy bez zapalovych zmien a bez polypov. Len drobne nezapalene hemoroidy-preto som aj sla vtedy na kolono,lebo mi obcas trochu krvacali.
Teraz mam zas nejake problemy ale nechcem chodit na kolono kazdy rok, ale tiez sa velmi bojim rakoviny a potom sa stale trapim. preto prosim o odpoved odbornika, ci moze rakovina vzniknut aj priamo zo predtym zdravej sliznice creva a ako dlho to trva?
alebo kedy vznika nador priamo zo sliznice creva a nie z polypu na creve-za akych podmienok?
Prosim Vas o odpoved a dakujem

stasi

z hemoroidov mam strach,lebo nikdy nemozes vediet, ci krv je z nich,alebo aj z niecoho ineho a ty to pripisujes hemoroidom. da sa toho nejak zbavit?-krvacania,lebo ma znervoznuje a som potom cely cas nanic.stravujem sa vzorne!a som stihla,i tak to nepomaha,tak sa bojim

stasi

a tie svalove tumory-myomy su na sliznici creva? to sa tiez da zdiagnostikovat kolonoskopicky? je to vidiet na kolonoskopii?

KIKKI

rast rakoviny je individualny a zalezi na prostredi v tele, imunite organizmu, nie som odbornik ale z toho co som pochopila mas problemy s hemoroidmy, co som mala tiez ale pomohla mi zmena stravy, nepanikarila by som brala by som to ako vyzvu na zmenu stravy, precistenie criev, su na to rozne diety alebo dopnky, caje.Pochop ze rakovina ma sancu ak organizmus nezvlada vylucovat vsetok odpad, je zaneseny, nema dostatocnu imunitu.necakaj ze kym nemas polypy tak je vsetko v poriadku, a ked sa ti vytvoria tak zacnes s tym nieco robit?Hemoroidy su kontrolka ze nieco nie je v poriadku, neplas sa hned s rakovinou ale uvazuj o zmene stravovania, precisteni a doplnkoch vyzivy.

sony

nepochopila ste podstatu, či už sa nezhubné nádory prejavujú ako polypy alebo ako svalové tumory-myómy, treba ich operačne odstrániť a dôkladne histologicky vyšetriť. Čas za ktorý sa môže nezhubný nádor vyvinúť je rôzny a ovplyvňuje ho veľa činiteľov ale dôkladné kolonoskopické a cystologické vyšetrenie je veľmi účinné a lekár je schopný zaznamenať už predrakovinové ložisko.

stasi

ale moja otazka znela: chcela som sa dozvediet,ci moze nador vzniknut na creve aj bez polypu, teda ci vznika aj priamo zo sliznice creva a kedy za akych okolnosti a ako dlho to trva?
na to by som rada odpoved. dakujem

sony

zdravý organizmus má voči infekčným agensom prirodzenú imunitu, kedže sa podstatne líšia od normálnych buniek nášho tela, naopak imunitný systém funguje menej účinne proti nádorovým bunkách ktoré nepovažuje za cudzie. Najhoršie na tom je, že počiatočné príznaky sú nenápadné a často pripomínajú iné ochorenia. Všeobecne platí, že čím je zhubný nádor menší tým lepšie sú možnosti jeho vyliečenia. Zákernosť ochorenia je preto v jeho počiatočnej nenápadnosti. Vo väčšine prípadov pri zistení zhubného nádoru sú už utvorené druhotné nádorové ložišká, mimo orgálnu v ktorom nádor vznikol. Preto nie je namieste otázka ako často chodiť na vyšetrenie, či už kolonoskopiu,cystoskopiu a iné, ale ako čo najskôr lokalizovať dané ložisko. Preto vám odporúčam pri pretrvávajúcich ťažkostiach neváhať a ihneď absolvovať nie jedno ale radu vyšetrení, lebo nejestvuje spoľahlivé univerzálne vyšetrenie, ktoré by mohlo potvrdiť alebo vylúčiť prítomnosť zhubného nádoru.