Westov syndróm

Janebonda

Ahojte,
Braskovi bol diagnostikovany westov syndrom ked mal 6 mesiacov. Dnes ma 37. Bral nejake tazke lieky (vraj som omylom zhltla tabletku a vidrla dvojmo). Zachvaty ale ustali ked mal rok..
Dnes je na invalidnom dochodku je mentalne postihnuty. Fyzicky je samostatny. Chodi, funguje sam ale mentalne ostal na urovni 5 rocneho dietata. Lekari vraveli ze bude leziaci a nebude schopny ziadnej samostatnosti. Zije jednoducho.. ma svoj svet.. genialne si pamata cisla. Sme z troch deti .. obaja dalsi sme v poriadku. Vieme ze tu je a bude nas az do konca svojich dni. Naucil nas pokore a ohladuplnosti a mame ho radi. Vystudoval aj ucnovku ale v tej dobe nebol sposob ako sa bezpecne pod dozorom zamestnat. dnes uz by mal viac moznosti. Inak je zdravy ako buk, nechyta ho ani chripka :) ano je to choroba ktora nemenne poznaci zivot vas aj vasich blizkych no da sa s tym bojovat. Prajem vela sil. Nasi rodicia ju mali a nebali sa mat dalsie deti.. co mu v konecnom dosledku pomoze lebo sameho ho nenechame hoci mame svoje rodiny.. drzte sa

Gima

t a
začína vo veku 4 – 7 mesiacov. Hlavnými
príznakmi sú infantilné spazmy, zástava psy
chomotorického vývoja a
hypsarytmia v
EEG.
Epileptické záchvaty sú špecifické, označujú sa
ako infantilné spazmy. Ide o
náhlu kontrakciu
svalstva šije, trupu a
končatín, krátkeho trvania
do 2 sekúnd. Podľa postihnutých svalov môžu
byť flekčné, extenčné alebo zmiešané. Dieťa sa
prudko schúli do klbka alebo rozhodí končatina
mi. Ich typickou vlastnosťou je, že sa vyskytujú
v sériách po sebe (desiatky), zvyčajne po zobu
dení. Typický je EEG nález „hypsarytmie“, chaotic
ký obraz s
vysokými nepravidelnými pomalými
vlnami, ostrými vlnami a
hrotmi, bez základnej
aktivity.

bl

nedavno moji znamy ich syncek ma tento syndrom....zial je to vysledok famarceutickeho priemyslu...vznika to vakcinami...vakciny obsahuju koktejl jedov, ktory je zbarak na imunitu, uplne ju zblbne a tak vznikaju rozne ochorenia. Velmi podstatna zlozka je hlinik bez ktorej by vakcina nebola ucinna a tento hlinik sa nevylucuje z organizmu, ale sa usadza v mozgu a sposobuje v organizme rozne neurologicke ochorenia, aj tento westov syndrom. Odporucam kazdemu rodicovi studovat mnozstvo informacii ohladne ockovania a nenechat sa manipulovat lekarmi....oni nechcu zdravych klientov, potrebuju chorych, aby brali dozivotne plno liekov.

erika bacova

Ja mám synčeka, ktorý má Westov syndróm. Má 5 rokov. Je ležiaci, úplne odkázaný na starostlivosť iných. Neviem, čo chceš vedieť. Epileptické záchvaty má denne a viackrát na deň. Práve teraz máme obdobie,že záchvaty nemá. Je to iba dočasne. Kým si organizmus nezvykne na lieky, ktoré mal zmenené. Berie depakine chromo 2x1/4, sabril 1/2, 1/4, 1/2, Sodanton 3x1/4 a kvapky Rivotril 3 večer, ktoré sme mali vynechať, ale bohužial je na nich príliš zvyknutý, takže už pol roka sa nám nedarí vynechať. Po zdravotnej stránke sme sa mali celkom fajn, len v poslednom čase sa nám to začalo komplikovať. V novembri 2006 mal zápal pľúc, rýchlo sa z toho dostal. V januári mal chrípku, ktorá vyústila do začínajúceho zápalu pľúc. Teraz má kiahne.
Teraz z tej dobrej stránky. Je to náš miláčik, chodíme s ním na dovolenky, na kúpaliska a všade kde sa dá. Vo vodičke sa mu veľmi páči. Najradšej sedí mne na kolenách a tak vždy keď sa dá, tak som pri ňom a držím ho na rukách. Je vtedy ticho a spokojný. Ináč stále kričí. Navštevuje Združenie Náš Dom, lebo ja chodím do práce. Určite sa mu tam páči, lebo je tam plno detí, ktoré okolo neho chodia, kričia a to on má rád.
S pozdravom erika

mimika

ahoj.skúsenosti chvalbohu s touto chorobou nemám, aj ked som si istu chvilu myslela, že nou trpí naša dcerka. tiež som pred pol rokom vyhladávala informácie o tejto chorobe,na internete som našla jednu dobru stranku, kde je aj opísaný príbeh rodiny kde žije dieta s týmto syndrómom. žial choroba nemá dobrú prognozu.stránku nájdeš na www.zoznam.sk , vyhľadaj si Westov sy. neviem prečo mne teraz sa tá strana nedala nájsť, skús to ty.ale dúfam, že je to len planý poplach a nebudeš to potrebovat. Vela šťastia a daj vedieť.