unava z ludi

Príspevok v téme: unava z ludi
pattrik

Chcel by som sa opytat,ci ma niekto skusenosti s takymito stavmi ako je uzkost z toho,ze musim ist do mesta medzi ludi alebo do nejakeho supermarketu,kde je vela ludi.Vzdy prichadzam z mesta strasne unaveny,bez energie,ked vidim oproti sebe kracat ludi,neviem sa im pozerat do oci a som rozklepany,najradsej by som rychlo odtial usiel.Najistejsie sa preto citim doma,alebo v lese,tam,kde je malo ludi.

pattrik

Dakujem za odpoved a povzbudenie.Zrejme to fakt nepojde bez tych liekov,lebo nech sa snazim ako sa snazim,ale neda sa to proste prekonat.Ani s roznymi vitaminami a podpornymi prostriedkami na psychiku.Ale aj tak sa vyhybam tomu,aby som chodil do nejakych velkych obchodov a do mesta.Väcsinu casu travim medzi styroma stenami,doma,lebo tam sa citim najistejsie.Minule davali relaciu,v ktorej spomenuli,ze znami filozof Schopenhauer prezil vela rokov svojho zivota zavrety vo svojej garsonke,spolu so svojim pudlom.Ja psa nemam,mozno by som si ho mal kupit.Fakt je aj ten,ze vlastne nikoho nemam,ani takych znamych alebo priatelov,s ktorymi by som mohol travit svoj volny cas a ist si niekam posediet,alebo zabavat sa,nemam ani rodinu a ani priatelku.Myslim,ze cim je clovek väcsmi sam,tym viac sa uzatvara do svojej samoty a nechce sa mu uz chodit medzi ludi.Jednak kvoli strachu,ze mu bude zase zle,ta rozklepanost a neistota,uzkost,jednak preto,lebo medzi nimi si este viac uvedomuje svoju bezutesnu samotu a ziadne vychodisko z nej.Lebo ani lieky nemozu pomoct cloveku v tom,aby nebol sam a aby spoznal socialne kontakty,ktore by jeho zivot urobili zmysluplnejsim a veselsim.Preto som aj radsej,ked nemusim vnimat cas,ale ked spim,lebo v snoch je svet uplne iny,moznoze virtualny,ale ovela krajsi.

Jarka77

Ahojte vsetci. Vidim damaxy a hyla ze uz sme opat v podobnej teme:-).
Ahoj pattrik ja tu tiez pravidelne prispievam pozri si temy uzkost a je tam uz dost popisane. Liecim sa od maja na panicku poruchu mala som take stavy ako ty ze bala som sa v MHD cku v kine a pod ale uz je to dobre lieky zabrali stale ich beriem ja som vyhladala psychiatricku lebo ja uz som bola na tom zle ze mi bolo na odpadnutie dusila som sa a pod. Teraz zijem plnohodnotny zivot tesim sa nebojim sa v MHD ani v kine ani v hypermarketoch ale snazim sa tiez uz selektovat ludi a hadzat prec za hlavu nepodstatne veci lebo psychika je velmi krehka vec a treba si davat na to pozor. Beriem rano jednu tabletku antidepresiva REMOOD a vecer frontin 0,5 jednut tabletku zo zaciatku som bola velmi unavena teraz to uz preslo.Som tiez mlada studujem popri zamestnani mam pracu kde kazdodenne prichadzam do styku s ludmi ale nastastie sa mi to podarilo zvladnut. Ak tak vyhladaj psychiatra a opytaj sa na tu panicku poruchu niekedy je nasa psychika tak zle ze potrebuje odbornu pomoc akurat som volala svojej psychiatricke velmi sme sa spolu tesili lebo som jej povedala ze po case sa citim stastna podarilo sa mi aj ukoncit rocnik pracujem na diplomovke tesim sa z kazdeho dna.Zmenila som pristup k zivotu a hladam si kazdy den to pekne v nom. Je v tebe sebavola a zmena pohladu na zivot je to tazke zo zaciatku potrebujeme lieky ja stale beriem tie svoje v septembri idem opat tam ci mi neznizi davku. Zo zaciatku som mala predsudky ist k psychiatricke ale je to uplne v pohode ja mam velmi zlatu pani doktorku velmi mi pomohla aj tu dievcata na fore. Drz sa. Prajem ti aby ti cim skor bolo aspon tak super ako je mne teraz. Jarka

hyla

ahoj pattrik.ja mam tiez taketo stavy a mne sa to spaja aj s MHD.ale nasla som toto forum a ludia co sa vyliecili z tejto choroby (lebo je to choroba)ma presvedcili ze zivot moze byt zasa pekny a normaly bez toho kolko ludi okolo seba ma. Tak som zasla za psychiatrom a dala si predpisat lieky.vola sa to panicka porucha.lieky ti moze predpisat aj obvodak.a podobne pripady a hlavne priatelov ktori ti poradia tak ako mne najde tu na fore v teme uzkost a antidepresiva pri liecbe panickej poruchy.Ja som mlada,vydata s dietatom a vysokoskolsy vzdelana.takze to moze postihnut kazdeho bez ohladu veku ci vzdelania.ja som sa s tym tiez trapila,ale velmi mi pomaha toto forum ze sa mozem o tom s niekym porozpravat.skus nam napisat ako sa citis a co robis.je tu vela dobrych ludi co ti poradia tak ako mne.len s tym zacni bojovat a uvidis.tak sa ozi a prijemny den.

caoko

Ahoj, hoci nemam az take stavy, tiez sa rada vyhnem mnozstvu ludí, nerada sa pohybujem v masách ludí. Ako uz ´bolo spomínané zijeme v dobe, ktorá vyvýja obrovský tlak a niekde sa to prejaví, u kazdého na jeho slabsom mieste. Proti strachu a týmto stavom bojujem tým, že neutekám, ale naopak .... Strach a rozne fobie sú ako zbabelý pes, ak utekás, bezia za tebou a mas pocit, ze je to stale horsie, no ak sa mu postavis, utecie, mozno nie hned - este zavrci ale aj tak ziskas viac... Socialna fobia, ak sa jej nepostavis ta napokon uplne izoluje a spraví s teba to, čím by si neschcel byt, spravidla sa na nu nalepia este dalsie fobie. Prajem uspesný boj.

kenet

Take temy tu uz boli, nie? Nemas rad societu, a ked si jej uz raz vystaveny stoji ta to energiu o ktoru ta tento kontakt pripravuje. Si si viac isty ked si sam a izolovany od ludi. Otazka je ako sa s tym vysporiadat...Je to tazke. Su vsak aj ludia, ktori ziju samotarsky a viacmenej v izolacii a predsa dokazu byt stastni. Niekto s tym bojuje cely zivot, berie lieky, navstevuje doktorov... Su rozne cesty. Je to civilizacny postih, sme premnozeni ako krysy. Vedeli ste ze aj krysy trpia rakovinou a inymi civilizacnymi chorobami? Su to zakony prirody, ktora sa brani ako moze. Treba si to odzit a na vsetko zabudnut.

damaxy

Prišla doba,kedy je našu psychiku vyvolávaný obrovský nápor.Nie každý dokáže íst takou rýchlostou ak cítiš stavy,ktoré si nemával a nie si pohode neváhaj a rieš to.Uzkost vie byt velmi nepríjemná,ale aj na to sú lieky,ktoré dokážu v zátažových situáciách pomôct.Ja by som to konzultovala so psychiatrom.Ak ti psycholog nepomohol,možno si už šiel za ním neskoro.Všetko sa dá spravit a najlepšie čím skôr.

pattrik

Ahoj.Dakujem ti za radu.Je pravda,ze pracujem vo velkom kolektive,ale predtym som tieto stavy nemaval.Rad som chodieval do mesta len tak sa poprechadzat.Poznam vsak aj inych,ktori maju podobne problemy.Neviem,ci sa tak moze prejavovat socialna fobia a ci sa to da liecit medikamentne.Psycholog mi v tom nepomohol.

danka238

Myslim si, ze mas nejake negativne skusenosti s ludmi alebo pracujes vo velkom kolektive a citis sa mozno neisto, ked si sledovany na kazdom kroku. Tiez mam niekedy pocit, ze ma ludia vycerpavaju, vyciciavaju mi energiu...ale neviem ju tak lahko ziskat naspat...mozno spankom, oddychom. Kazdopadne si myslim, ze by si sa mal porozpravat s dobrym kamaratom, popripade so psychologom. drzim palce