Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vysoky prolaktin/neplodnost?

Terezka

No hej ale ja som to nebrala aby som otehotnela,ved mam už par rokov po 40 -ke,a žial letna laska to nebola len moj manžel.

ale vsak to je prave tou hormonalnou liecbou, tie lieky to maju na svedomi. ked si nechcela este otehotniet, to si mala povedat lekarovi, alebo sa este neliecit :-) a co ti nevychadza s tymi 8 tyzdnami? zaciatok tehotenstva sa rata ako prvy den poslednej menstruacie. to je paradox pri letnych laskach.... tehotenstvo sa zacne dva tyzdne predtym, ako sa on a ona vobec spoznaju...

Terezka

Ja sav už rok liečim na zvyšeny prolaktin,berem Parlodel 2 denne, a na moje velke počudovanie žial čo som nechcela zostala som tehotna,takže to nie je pravda, a dodnes si neviem vysvetlit ako možem byt v 8 tyždni ked presne vtedy som mala menzes

RNG

Niekedy su hladiny nameraneho prolaktinu zatazene chybou s vysokej hodnotu makroprolaktinu v krvnej plazme, ktory je neaktivny.
Telo produkuje prolaktin kontinualne(laktotropne bunky v adenohypofyze) a hladiny su regulovane cinnostou dopaminu(hladina dole) a zavisle od estrogenu(hladina hore)
Pri nizkej hladine dopaminu sa zvysi hladina prolaktinu.
Hladina dopaminu sa da zvysovat L-DOPA.
Su rozne doplnky, hlavne vytazky z mucuna pruriens, velvet bean(zamatova fazula?...)

RNG

Ked uz hormonalne prostriedky ako Duphaston, synteticky hormon podobny progesteronu, tak preco nie rovno prirodzeny progesteron alebo material, z ktoreho si telo vie progesteron vyrobit.
Odporucam mexicky yam alebo progesteronovy krem, ktory sa natiera z vnutornej casti stehien a dopravuje pomaly postupne do tela progesteron.
Podobne sa liecia aj myomy, ktore su dosledkom hormonalnej nevyrovnanosti

corny

Deticky este neplanujem,ale raz ich velmi chcem,tak preto som sa zlakla,ale vdaka za odpovede,trocha sa mi ulavilo,..dakujem:-)

age44

ANO, ZVYSENY PROLAKTIN je prekazkou v otehotneni. je to akoby si dojcila dieta, aj ked mas cyklus, ten je anovulacny. da sa to upravit liekmi, podava sa napr. duphaston, a ten sa potom moze brat cely prvy trimester na udrzanie a zdarny priebeh tehotnosti. treba sa len zverit do ruk lekarom. drzim prsty.

aljoška

No neviem Ti povedat,ako sa to lieči.Len mám kolegynu,ktorá má tiež zvýšený prolaktín a mala problémy jednak s menzesom a potom aj s otehotnením.No ale teraz už má 2 detičky.A prolaktínu sa hovorí aj "stresový" hormon,vraj stres zvyšuje jeho hladinu.