je to mozno onicom otazka ale je ockovanie proti tetanu nebezpecne uz tolko som toho o ockovani pocula a mam obavy lebo sa mi uz treba zaockovat nema s tym niekto skusenost?ako to preziva dospely 25 rocny clovek?
POMOC
Ako pri každom očkovaní možeš mat ale nemusíš nejakú slabšiu reakciu.Nemáš sa čoho báť.Maximálne ti može očerveniet okolie vpichu.Priložíš octanovú mast a je to.A práveže po očkovani tetanu bývajú velmi zriedka reakcie.Ak si premeškáš to 10 ročné obdobie preočkovania,budeš dlho špekulovat,tak sa budeš musiet dat na novo zaočkovať,to by si musela vybrat potom 3 injekcie.Takže neotálaj.
tak ja si myslím, že sa nemusíš obávať, to ťa očkuje tvoj všeobecný lekár, ktorý pozná tvoj zdravotný stav a ak by mala nastať nejaká nečakaná reakcia tak on to určite bude vedieť. Ale myslím že sa nemusíš báť, ja mám veľa známych, ktorý sa tiež dali očkovať práve tento rok a u nikoho nenastala nejaká nečakaná reakcia.
vies ale ja sa skor bojim nejakych nacakanych komplikacii a tak ze moje telo bude reagovat tak jak nema
ja som toto ockovanie abslvovala pred mesiacom. Asi tri dni ma bolela ruka, ale bola to bolesť ktorá sa dala vydržať. Tak sa neboj a utekaj sa zaočkovať, kým nie je neskoro.