Bolesti od krčnej chrbtice-tenzná cefalea;

Príspevok v téme: Bolesti od krčnej chrbtice-tenzná cefalea;
ryba60

cervikokraniálny syndróm.Vie niekto poradiť odskúšaný liek, krém proti bolesti ? Cvičievam každé rano cviky na krčnú chrbticu,čo som našiel na internete. Pomáhajú,ale niekedy to bez tabletky nejde.Žuadne zatial neužívam na recept, lebo mi nezaberajú. Skôr mi zaberie bežný Ataralgin,alebo Valetol.

Peto T

casandra: Neexistuje laboratórna metóda, ktorá by vedela rozlíšiť, že "kameň spôsobil vitmín C". Je to len "pohodlná diagnóza".

Oxalátové kamene predstavujú 80% všetkých kameňov. Ich vznik má mnoho faktorov, a zvyčajne musí pôsobiť niekoľko faktorov naraz.

Nikdy nebolo dokázané, že by vitamín C spôsoboval vznik kameňov. V najhoršom prípade môže predstavovať jeden z menej významných spolufaktorov.

Základnými faktormi sú: metabolické problémy súvisiace s obličkami, dehydratácia, infekcia, narušená črevná flóra (najmä po dlhodobom užívaní antibiotík), nedostatok vápnika, nedostatok horčíka, nedostatok pyridoxínu (B6), nedostatok citrátov.

mia35

Pripajam sa k nazoru,od jedneho lekara, ktory mi tiez potvrdil, ze umele Céčko je svinstvo, presne kamene. Ale proti prírodnému vitamínu C žiadne negatíva.

casandra

Peto T

Varujem ta pred takymi vysokymi davkami C- ka. Telo sice zbytok vyplavy ale ma s tym problem naviac.Som zdravotna sestra a mame takych pripadov ,ze sa pacienti liecia celaskonom vo vysokych davkach 6 mg. Robim na urologii maju ladvinove kamene aj ked piju pravidelne 3 l vody.Po rozbore sa zistilo u 70% ako spustac a vytvorenie oblickovych kamenov je prave C- ko...

Peto T

Ešte musím poznamenať, že pre každého môže byť účinná dávka iná. Rovnako meteosenzitívnej kolegyni niekedy pomohol už 1 gram, mne treba vždy minimálne 3+3, zvyčajne viac.

Peto T

Mne pomáha vitamín C vo vyšších dávkach.

Jednak pôsobí výrazne protistresovo, jednak účinne tlmí bolesť, a pravdepodobne má aj širší stabilizačný vplyv na nervový systém, lebo mňa zvykne bolieť hlava od krčnej chrbtice najmä 2 dni pred zmenou počasia, čo zrejme súvisí so zmenou tlaku a elektrických potenciálov v atmosfére, a keď dosiahnem účinnú dávku vitamínu C, bolesť rýchlo, úplne a trvale prestane. Na rozdiel od paracetamolu, po vitamíne C som svieži, aktívny a dobrej nálady.

Ináč samozrejme prevencia cvičiť, cvičiť, cvičiť, a dbať na držanie tela.

Naposledy ma bolela hlava začiatkom týždňa, zrejme v súvislosti s otepľovaním dnes a zajtra. Dal som si 6g (6000mg), bolesť sa len trochu zmiernila, tak som za pol hodinu užil ďalších 6g, a už bolo dobre.

Užíva sa najlepšie aspoň s trochou jedla. Treba súvisle viacej piť (aj keď nie naraz veľa tekutín zároveň s céčkom, ale postupne, po menších množstvách toho vypiť viac).

Treba sa vyhýbať prípravkom s umelými farbivami, sladidlami a príchuťami. Praktická a vhodná je napríklad prášková kyselina askorbová, ktorú predáva Vitar alebo DM drogéria. V PH neutrálnej forme askorbátu sa dá objednať aj u Damiana (badatel.sk) - prášok sa rozpustí v obľúbenom nápoji a vypije.

Takéto dávky môžu byť nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi a vážnom deficite G6PD. Treba tiež brať do úvahy, že vitamín C zvyšuje účinnosť inzulínu.

nany

Ahoj, ja mám tiež problém s kŕčnou chrbticou, des, dennodenne ma bolí hlava, chodila som už aj na rehabilitácie, ale to nemalo absolútny účinok. Mala by som asi viac cvičiť,som dosť pohodlaná, takže...A z liekov mne zaberie na všetky bolesti bohužiaľ len 1 liek, obľúbené ružové lentilky - IBALGIN 400, ale vždy si musím dať aspoň 1 a pol tabletky, aby zabral. Ale najlepšie sa mi osvedčil.

duna7

Ja som mávala časté bolesti. Pomohla mi výmena vankúša za anatomicky tvarovaný, pri najmenšom náznaku bolesti cvičím naťahovacie cviky na krč.chr., pomáha teplo, lieky na uvoľnenie svalstva chrbtice.

katia99

Ahojte prosim vas neviete mi niekto poradit nejaky ucinny krem na krcnu chrbticu alebo nejake lieky? mam s nou obcas problemy a dnes nemozem ani kusok pohnut hlavou a su to neskutocne bolesti. vopred dakujem za kazdu radu =)

rybka11

skus radsej nieco na uvolnenie psychiky/mozu byt docasne aj lieky-obvodak ti da/ a tym sa ti uvolni aj cele svalstvo krcnej chrbtice+nejaka masaz pravidelne na cely chrbat a tie cviky,ale na celu chrbticu pekne odspodu az hore precvicit, staci 10min. 2x denne