Dobrý den!!
Chcem sa opýtať ovulácia čiže uvolnenie vajíčka začína 14.dňom od začatia menštulácie.Čiže vtedy je najvačšia pravdepodobnosť oplodnenia??
Díky Silvia
ovulácia
chcem sa opytat ci pocas jedneho cyklu sa uvolnuje iba jedno vajicko. nemyslim tym ked sa uvolnia napr. 2 vajicka naraz ale ci sa pocas cyklu nemozu uvolnit aj 2 vajicka a kazde v iny den..? bola som na sono a mala som vajicko prave pred prasknutim. teda dve. (ale neboli rovnakej velkosti).. chi lekar mi povedal ze ak chcem dvojicky nech utekam domov :) ale napadlo ma teda ze ak teda mozu byt dve vajicka sucasne, nemozu byt dve aj v rozdne dni?
Plodné dni sú okolo 14. dňa menštruačného cyklu. Zvyčajne trvajú 3 dni, kedy je pravdepodobnosť otehotnenia najväčšia. Samozrejme, že všetko závisí od pravidelnosti menštruačného cyklu a od veľa iných faktorov.
na zistenie ovulacie je viac sposobov. Najjednoduchsi je kupit si ovulacny test, su vselijake. Mozete si merat bazalnu teplotu, treba pravidelne o tom istom case kazdy den a ked teplota stupne, mali by ste ovulovat. tak isto sa da sledovat hlien. Ja by som to nezovseobecnovala na urcite dni. Ja napr. nemam pravidelnu menstruaciu, zvycajne mi trva 3-4 dni a otehotnela som na 5. den po zaciatku menstruacie....:))
ani ja sa v tomto nevyznam vobec.
ked mi zacala menstruacia 24.9.a skoncila 28.9. ovulaciu mam kedy ?????????
ano malo by to byt od 14 dna az po 22 alebo tak nejak.