Ako sa zbaviť sociálnej fóbie bez psychológa?

megi mesiace

Ja mám tiež socialnu fobiu.Hlavne poslednu dobu.Mam psa a každí sa prihovára k psovi a nasledujú otázky,,aká rasa...najprv len také nepodstatné,ale potom sú už vážnejšie otázky.Bojím sa ,že sa budú vypitovať osobné -súkromné veci ohľadom mna.Aj dnes som ztoho na dne,lebo jedna ,,banda,,sa smiala zmôjho psa,lebo jeto ešte malé štena.Stačí,že ked sa vonku niekto veľmi rehlí tak si mylím,že som to ja.A dokonca sa zajtra zo psom bojím vísť von.Aj teraz ked píšem som zatiahla žalúzie,lebo si myslím,že dajaký sused z vedlajšieho bloku sa pozerá a chechotá sa.Už mi to lezie cez rozum až sa chvejem.

trinity

Lebo v ľuďoch je zakorenený v našich generácií akýsi odpor a nedôvera k psychológom. ŽE to je len pre bláznov a pre tých, čo nič nevydržia... tak keď tam idete s tým, že aj tak vám nepomôže, tak to skutočne nemusíte ísť nikam. To je všetko o psychike, o myšlienkach, o presvedčení...

cynthia fox

k psychológovi som chodila keď som bola menšia a vôbec mi to neprospievalo, práve naopak, vyhýbala som sa tomu lebo som videla že ma tá žena má za hlúpu.. to že ti niekto pekne vysvetlí že sa netreba báť je na nič..to si dokážem povedať aj sama..mám veľký strach že sa strápnim, mám možnosť začať pri gitare aj spievať ale bojím sa nejak..spievam si len sama doma..ani len pred rodičmi nechcem..

trinity

ja neviem na čo sa trápiť. keď mám problém, idem psychológovi, tiež tam chodím a nechápem, že prečo sa niekto tomu tak zúfalo bráni

skazaton

ale ked som napriklad s chalanmy na VT ( Ventrilo = Komunikacny program ) tak tam som v pohode , a pridem do skoly , a uz som taky uplne iny , utiahnuty , hanbim sa aj usmievat atd .. :(

skazaton

mne sa ruky trasu aj ked som sam doma , doktorka mi na to dala nejaky horcik + B-Komplex ,a nepomohlo :( ale ja som taky cudny poslednou dobou ... :( sak skusim ten skate , pojdem s kamosom von , a ked sa nahodou najviac zosypem , a budu sa mi smiat tak im poviem nech si to skusia oni :) hadam ma to prejde ... pretoze posledny rok som CISTO pred pocitacom a snazim sa dosiahnut toto www.youtube.com =D takze myslim ze aj to , ze nechodim vobec vonku ma na to nejaky vplyv ...

cynthia fox

tak do obchodu nemám problém ísť, s cudzími ľuďmi napr. v takých obchodoch viem komunikovať v pohode...s tým jedením som sa už proste nejak prekonala..aj keď mám potom pocit, že som urobila niečo zlé..skazaton, ja som začínala jazdiť ale práve sociálna fóbia mi znemožnila pokračovať lebo mi robí problém jazdiť pred ľuďmi... :( tak som po rokoch opäť začala s gitarou..mám súkromné hodiny a raz okrem mňa prišiel k učiteľovi nový žiak a čakal kým dohrám...a hneď sa mi roztriasli ruky..mám rada koncerzy ale tu je tiež problém že neviem sa odviazane baviť :( a sakra veľmi mi to prekáža tá fóbia..

awa

skazaton, myslím, že čokoľvek, čo urobíš pre seba a prinesie ti to radosť, je pre teba dobré, napr. aj nový skateboard

soc.fobicka

ahoj to by som chcela aj ja vedieť prosím poradte nám ja som už na tom dosť zle mám problém ísť aj sama do obchodáku. ale myslím, že sa nás tu zíde viac. Bývam v malom meste,tak psycholog je veľký problem.