sterilizácia

Príspevok v téme: sterilizácia
valéria

Tento prispevok pisem skor ako "intzerat" na radcu, ktory by mi vedel odpovedat na jednu otazku,ktora pre mna nikdy nebola na verejnu temu, ale myslim, ze aj iným zenám by mohla pomoc ujasnit si jednu závažnú vec. Pred trinastimi rokmi, ked sa mi narodilo druhe dieta planovanou sekciou(cisárskym rezom), po jeden a pol roku po prvom dietati(tiez narodene planovanou sekciou) a po viac ako sest mesiacoch leziania v nemocnici pocas oboch rizikovych tehotenstiev, som sa na radu lekara rozhodla nechat si pocas sekcie spravit aj sterilizaciu (tusim sa tomu hovori laicky aj podviazanie vajecnikov?). Bolo to velmi vazne rozhodnutie, ale naozaj po tom co som si v priebehu necelych troch rokov vytrpela, ale nakoniec stastne vynosila dve zdrave krasne deti, to bolo pre mna spravne rozhodnutie. ALE. Dnes mam 35 rokov, s manzelom sme sa rozviedli pre 2 rokmi a mne sa coraz castejsie vynara otazka, co ak budem chciet mat este rodinu, myslim tym uplnu rodinu aj s dietatkom. Mozno by to bolo aj tak pre mna velke riziko, ale aj tak by som chcela vediet aspon ci by tu bola moznost.Som uplny laik a nikdy som sa nedozvedela ci existuje nejaky sposob na "odstranenie sterilizacie" , alebo ako to nazvat. Kedze je to naozaj chulostiva tema, nikdy som o tom nehovorila ani s najlespou kamaratkou, vie o tom iba moja mamka, takze sa takouto cestou snazim najst odpoved na tuto otazku.Mozno by stacilo zajst za svoji gynekologom a opytat sa jeho,ale najprv by som chcela mat o tejto teme viac informacii. Ak nejakeexistulu. Budem vdacna kazdemu, kto sa k tomu vyjadri. Dakujem. V.

zlata

sterilizacia sa da aj odstranit.treba sa poradit so svojim gynekologom.zalezi od techniky akou bola sterilizacia vykonana.ale zo svojej praxe poznam mamicky ktore otehotneli aj po sterilizacii.ale to je vzacnost alebo chyba lekara.ale v kazdom pripade gynekolog poradi.

damaxy

ak by si chcela dietatko sekciou môžu byt tri pôrody a neviem čisa to dá skor si myslím,že nie aspon na Slovensku.Ešte umelé oplodnenie.odobrat vajíčko tie sa ti predsa tvoria a vpravit oplodnené do maternice.Takže všetko pôjde.