Potrebujem poradit,ako mam relaxovat.Som velmi vystresovany pracou,nedokazem vypnut myslienky ani cez vikend,neviem sa nicim odreagovat od problemov,ktore prezivam v praci.Jedine pocas spanku sa mi to dari,ale nemozem a vlastne ani nechcem prespat cely den.Chodim sa prechadzat,ked je pekne,aj von do prirody,ale ked sa vratim,znovu som v tom zacarovanom kruhu,som proste vynervovany,busi mi srdce,stracam chut cokolvek robit.Dakujem za rady.
ako prekonat stres a relaxovat?
Asi som to napísala na nesprávnu stránku. Ospravedlňujem sa.
Včera sme museli dať utratiť nášho miláčika, mali sme ho 10 rokov, bol to najlepší pes na celom svete, najmúdrejší a strašne oddaný, pomáhal manželovi v terapii, žiaľ ochorel a už sa nedalo nič robiť. Žiaľ našej celej rodiny za ním je neopísateľný, nikdy som si nemyslela, že ma také niečo tak strašne položí. Od včera len plačem a neviem si v tom pomocť, aj keď viem, že jemu je už tam lepšie. Kto to prežil, vie o čom hovorím. Prosím pomožte ako mám prekonať ten stres a žiaľ. Ďakujem
skus si sadnuť niekde kde je ticho a kľud a aspoň na minutku sa sustrediť na svoj dych, pekne pomaly sa nadychuj a vydychuj a nemysli na nič .. malo by to na teba mať dlhodobejši efekt ako prechadzka .. resp. si vygoogluj niečo o dychovych cvičeniach, alebo meditacii/zajdi do knižnice či knihkupectva :)
Genesis heh to sa dá :)
môj príspevok bol pre miselienocku
za hrubky sa ospraveňujem písal som v rýchlosti
heh že nauč sa tešiť z maličkosti :) ... to sa prosím ťa ako učí ? :) ... keby sa to dalo naučiť tak by si sa kludne mohla tešiť aj z toho že ti umrie polka rodiny :) ... to ho rovno môžeš naučiť aby sa zaľúbil do hoci koho alebo tužil po hocičom čo si vyberie :)
To čo človeku robí radosť, po čom túži a podobne si on nevyberá a ani to nemôže ovplyvniť. Práve preto je ľudská slobodná vôla značne diskutabilná pretože možno sa slobodne rozhodujeme sami lenže na základe emócii ktoré ale mi neriadime ... takže z toho vyplýva že až tak slobodne sa nerozhodujeme
jednoducho si uvedomiť, ako veľmi si tým ubližuješ a ničíš zdravie. Dospeješ do bodu, keď si povieš je**m už na to a prestaneš riešiť. Osobne ako tvoj najväčší problém vidím to, že myslíš negatívne, snaž sa zameriavať na pozitívne veci, čím ďalej tým si viac všímaj pozitívne vec(maličkosti, nauč sa tešiť z maličkostí, čo ja viem, že je pekný slnečný deň atď.) a tie negatívne si prestaň všímať. To nejde naraz, ale pomaličky, postupne. Čím viac sa budeš zameriavať na to pozitívne, tým menej si budeš všímať to negatívne a uvidíš, že ti takto bude oveľa lepšie.
stretni sa s priatelmi, priatelkami, bezte si niekam sadnut, pokecajte si, zabavte sa, v tych chvilach uplne vypusti vsetko co mas v hlave a cit sa prijemne. najdi si nejaky konicek, rob co ta bavi, po praci zabehni niekde kde vypnes. pracu si zadel, aby si stihal aj nieco ine ako pracovat. a hlavne nebud sam, dolezite, aby si ten oddych mal s kym vychutnat:)