Mili citatelia, nasledujuci 'rozhovor' poukazuje na to, aka chemia je Tantum Verde, ktore tak vrelo lekari odporucaju.........
lucinka » 11:46:04 pocuj na to hrdlo si davam Tamtum Verde, ale uz mi velmi nezaberaju
damian » 11:46:54 Pocuj, tantum verde je vies co?...
lucinka » 11:47:42 co?
damian » 11:51:42 Je to 'liek' obsahujuci chemikaliu benzydamine', ktory ma ucinok symptomaticky (teda potlaca symptomy, priznaky). Tento benzydiamine tlmi CNS - centralnu nervovu sustavu a je vo vyssich davkach halucinogenny.
lucinka » 11:52:23 jaj, takze mam s tym skoncit? Asi…
damian » 11:52:25 A taky vitamin C v megadavkach nepotlaca symptomy, ale zaklad choroby.
damian » 11:53:45 Suma sumarum, tantum verde je halucinogenna latka, takmer navykova a po castom uzivani uz neucinkuje, kedze CNS je tak otupena, az je zle.
lucinka » 11:54:29 jasne.
damian » 11:55:26 A kedze tantum verde otupuje nervvy, tie potom nesu schopne vydavat nervove vzruchy, ktore su v konecnom dosledku potrebne na uspesne prekonanie choroby. Zial
HRDLO TONZILITIDA USTA DASNA
Liecba ak uz su mandle zapalene:
1)…Kazde 2 hodiny 2 pohare nebublinkovej vody (velmi dolezite!)
2)…Vit C complex alebo lepsie vit C Ester 500 az 1000 mg KAZDE DVE HODINY (dolezite). Ak su zaludocne potiaze, davku znizit a postupne zvysit. Pri vit C Ester zaludocne potiaze nie su, lebo tento vit C je lahko vstrebatelny.
3)…Zinok 25mg denne pocas 4 dni.
4)…vit B6 100 mg denne.
5)…Oreganovy olej pocas jedla.
6)…Caj Echinacea 3 krat denne (na povzbudenie imunity).
7)…NEPOUZIVAT TANTUM VERDE ANI INE TOXICKE KLOKTADLA OSLABUJUCE NERVY A IMUNITU!
Prevencia u ludi nachylnych na zapal mandli a pre tych, co uz mandle nemaju a trpia castymi infekciami:
0)…Dva a pol litra nebublinkovej vody denne! (velmi dolezite!)
1)…Vit C complex alebo vit C Ester 1000mg 3 krat denne. (velmi dolezite!)
2)…Zinok 15 mg rano a vecer.
3)…Vit B complex (ako je napisane na letaciku)
4)…Vit E, 400 IU denne
5) …1 kavova lyzicka lanoveho oleja denne.
6)…7 g marhulovych jadierok denne.
7)…Mineraly (neviem, ake je dostat v lekarnach na SK).
Medicina je horsia ako umenie automechanika, verte mi. Ak pride auto k automechanikovi, ten 'lieci' cele auto. Nemame autoopravovne,kde by boli oddelenia karburatorove, agregatove, alternatorove, elektricke, vyfukove, palivove atd. jednoducho, mechanik hlada pricinu a spojitosti medzi jednotlivymi sustavami. ZIAL, v medicine je to inak, kozne, ocne, neurologicke, psychiatricke, onkologicke a napokon patologicke...a zabuda ca na CELOK a extremne dolezite suvislosti medzi jednotlivymi sustavami. (mozno aj preto automechanici v zahranici su casto plateni lepsie ako lekari...
Zaujem, kyselina askorbova je krystalicka latka, nijak nevyprchava.
Co je na krabici napisane, to je v tabletkach alebo prasku.
Ked si chces precitat o vyskumoch veducich k dnesnym odporucanym vysokym davkam, najdi si literatury od kapacit, co sa s tym zaoberali v 70tych a 80tych rokoch minuleho dtorocia. Hlavne Linus Pauling(dvojnasobny nositel nobelovej ceny,) ktory sam bral 18 gramov vitaminu C denne dlhe roky.
Tak isto napr vyskumy jeho spolupracovnika dr Mathiasa Ratha a ustavy, ktore zalozili.
Takzvane odporucene denne davky vitaminov a mineralov boli vyprodukovane v USA na podnet vlady v roku 1948, vsetci na svete ich prevzali a su davno zastarale.
Tantum Verde to je riadne svinstvo, takisto vsetky vyrobky tomu podobne...Strepsils, Neo-angin atd. Ja na zapalene hrdlo pouzivam Australian Tea Tree oil, zopar kvapiek zriedite s vodou a kloktate.Stoji 180,- a dostanete to kupit v kazdej lekarni.
Damian, RNG
mam jednu otazku. Ako to je vlastne s vitamínmi. O vitamíne C som počula že je možné brať vyššie dávky ako je odporúčané dávkovanie a telo ak ho nepotrebuje samovoľne sa vyplaví. Ale o ostatných vitamínoch, že pri vyššom dávkovaní je možné sa nimi predávkovať a spôsobuje to nejaké problémy. Je to pravda? A vitamín C v tabletkách aký bežne dostať v lekárni vraj obsahuje už veľmi málo C a nie toľko ako sa uvádza na krabičke, lebo časom vraj vyprchava???
RNG, ani ja som vela rokov (odkedy som odisiel zo SK).
Hore, ta Lucinka, mi vcera pisala, ze chce ist na pohotovost, lebo ju booli hrdlo a hlava. Odporucal som jej megadavky vit C. Potom som jej povedal, aby lezala. Napisala, ze nemoze....., ...tak teda, aky zmysel ma ist na pohotovost, ak si clovek nemoze dovolit odpocivat? Bolo by dobre nadopovat sa ATB a tantum verde a potom chodit po ulici a pracovat? Nuz, to je problem! Nie to, ze by sa tieto veci nedali perfektne liecit bez liekov, ale ludia nemaju cas a zaujem, ako napriklad nasa oponentka.
Nuz ja tu horucku dnes nikdy nemam, ked zautocim pri prvom priznaku naplno.
Tak, ako minuly tyzden napriklad.
Iste by to bolo velmi neprijemne, 1/2 dna som citil mandle v hrdle, 1 den nosove, 1 den som mal zapchate usi a tlak v hlave. Takze keby sa tomu nechal volny priebeh 2-3 dni, bolo by to seriozne.
Takto za 3.5 dna okrem trosku kaslu(na ten berem oreganovy olej doteraz, lebo nechcem dovolit ziadnu bakterialnu cinnost v hlienoch-hlavne aspergilus pneumoniae-) Mojou neopatrnostou(zaspal som na chrbte)mi totiz natiekli cez noc do pluc a teraz ich postupne vykasliavam.
Uz je to skoro vsetko ciste.
Bez antipyretik, bez lezania v posteli-pracoval som bez prestavky, 7 dni do tyzdna, ako obvykle.
HRDLO TONZILITIDA USTA DASNA- Angína patrí medzi časté infekcie horných dýchacích ciest postihujúca hlavne malé deti. Zo širokého spektra agensov patria medzi najčastejšie vyvolávatele streptococcus pyogenes, Hemophilus influenzae, Stafylococcus aureus a iné. Vyvolávajú zápal v oblasti mandlí, ale postihuje tiež sliznicu hltana. Prenos infekcie sa uskutočňuje priamym kontaktom, kašľom a kýchaním. Tak vznikajú menšie epidémie v detských kolektívoch, v nemocnici, v rodine.
Príčiny vzniku:
baktérie (streptokoky, stafylokoky, pneumokoky,...)
vírusy
helminty
huby
Rizikové faktory:
podchladenie - studené nohy v zimných mesiacoch, v lete zmrzlina
infikovaná potrava
Príznaky:
zvýšená teplota
malátnosť
opuch a prekrvenie mandlí, s bielymi alebo žltkastými povlakmi
bolesť v krku pri prehĺtaní (odmietanie potravy)
pocit sucha v ústach
bolesti hlavy a svalov
opuch a bolestivosť regionálnych lymfatických uzlín za uhlom sánky
Diagnostika:
Diagnóza sa stanoví z anamnézy a lokálneho nálezu, nálezu opuchnutých regionálnych lymfatických uzlín a z bakteriologického vyšetrenia po výtere mandlí. Dôležitý je tiež krvný obraz a prítomnosť zvýšenej sedimentácie erytrocytov, zvýšené ASLO a leukocytóza.
Liečba:
pokoj na lôžku
potenie
piť veľa tekutín (čaj, ovocné šťavy)
kloktanie
chladné obklady na krk
antipyretiká, ak sú teploty nad 38° C
antibiotiká (penicilín, makrolidy)