je tu niekto komu sa jazdou na koni vylepsila - vyformovala postava(brucho,boky,stehna..) a chrbtica(chodi vystreta) ak zacne az v 13 -tich rokoch?je to trochu drahsi kruzok - sport tak nevieme ci mame don investovat..ake su vysledky???dakujeme
Pomáha jazda na koňoch?
áno, pre formovane tela a proti blestiam s chrbticou je to skvelý šport.
Viem, že je to staršia diskusia,ale na jednej stránke som objavil alternatívu jazdenia na koňovi - konský trenažér. Vizerá to celkom zaujímavo, tak pripájam link: www.konskytrenazer.albertova.eu
Terapia jazdou na koni sa nazýva hippoterapia,skús pozrieť,možno nájdeš niečo bližšie. Ja som o tom čítala trochu viac,dcéra bola na jazdeckom tábore,prišla celá unesená,tak teraz občas zájdeme,nech si zajazdí.
dakujem za opovede moc mi to pomaha v rozhodovani,lebo dcera chodi aj do umelekej skoly ,tak ma toho dost,ale volny cas na kone by sme hladali ,no podla toho co pisete oplati sa hladat.neviete poradit stranku, kde by som sa o tom docitala viac?dakujem
Pri jazde na koni vplyvom impulzov vznikajúcich počas pohybu koňa dochádza k uvoľneniu tonusu svalstva,harmonizuje sa svalová koordinácia a tým sa podporuje správna pohybová činnosť,takže je to akési cvičenie na celkové formovanie tela.Samozrejme,kladné pôsobenie jazdy na koni má ešte širší záber,posilňuje psychiku,samostatnosť...
pri jazde na koni,je hlavne nutena krasne dodrziavat vystretu chrbticu,nehrbit sa!
Formuje to boky a stehna.