Nejako to nefunguje

Príspevok v téme: Nejako to nefunguje
viera007

Dobry den,
velmi ma trapi moj manzel. Ma diabetes uz 18 rokov a 17 rokov to fungovalo absolutne bez problemov. Teraz sa jeho choroba zacala spravat absolutne nelogicky. Zacalo sa to, ked upadol do velmi vazneho bezvedomia, bol len niekolko minut od smrti. Keby nebolo svokry, ktora je zdravotna sestra, tak uz som vdova. Dostal okamzite 6x 40% glukozu do zily, aby sa vobec prebral a mal glykemiu 12, po 10-tich minutach uz len 7. Neviem, ci toto sposobilo ten zmatok v cukrovke. V tom istom case zacal brat aj liek na alergiu Xyzal. Glykemie lietaju absolutne nelogicky, vecer ide spat ma 4, o tretej rano ma 7 a rano o siestej 14. Bez jedla, s inzulinom. Uz si vazime aj krajicky chleba, aby to mal presny pocet sacharidovych jednotiek. Stale hyper. Ma jest 8 jednotiek na ranajky, obed a veceru, je len 5 jednotiek, stale je hladny, picha si vela inzulinu, neprechadza ziadnymi hypami. Nemate niekto podobnu skusenost? Ako ste to riesili? Co vam pomohlo? Pomoze mu inzulinova pumpa? Doktorka mu neveri, ze vie pocitat sacharidove jednotky. Pre nu je to jasne, proste nerobi to tak, ako ma. A preto ani nema estra snahu mu pomoct. Dakujem

RNG

Okrem toho sacharidy su rozne. Niektore cukry sa mozu dostat do obehu uz za 1/2 hodiny, niektore sacharidy(komplexne viazane)trva dostat do obehu 6 az 10 hodin, pri spomalenom traveni aj vyse 16 hodin.
Vyjadruje sa to zhruba glycemickym indexom, ale je to v skutocnosti pre roznych jednotlivcov rozne podla cyklu travenia a enzymov k dispozicii.

RNG

Sacharidy sa absorbuju u kazdeho individualne.
Ak ma dieta pomale travenie, moze mu trvat vecera stravit aj 16 hodin.
Takze ranajsie meranie akurat tak dobre odmera vecerne jedenie.

viera007

Dakujem vam vsetkym. On vtedy v noci zvracal, na druhy den normalne jedol, ale uz sme nemali pruzky do glukometra, tak sa nemohol skontrolovat. A cely den isiel pomaly dolu.
Skor som myslela, ci nemate podobne problemy, ci vam nieco pomohlo. Napriklad pred vecerou ma 6,2, zje 2 SJ polievky a 3 SJ jedla, pichne si akoby zjedol 8 SJ, po hodine ideme behat, po dalsej hodine ma 15.
Je uplne jedno s akou glykemiou ide spat, rano je vzdy hyper a vobec sa neprehupse cez hypo, budime sa aj v noci a meriame. A vraj glykemia v noci klesa. . .
On uz nema svoje bunky pankreasu schopne cinnosti, skusali sme vselico, aj alternativne veci, momentalne nefunguje nic.
Cakame uz siesty tyzden, ze nam z lubochne poslu termin a zatial nic.
Dufam, ze mu tam pomozu, doktorka ho aj nahovara na inzulinovu pumpu, boji sa toho, ale momentalne sa diabetickych komplikacii boji viac. A ja tiez.

myis

Prosim, nehadajte sa, toto nie su stranky na hadanie.. Tu sa chodia ludia radit a nie sa hadat.. Nepadne to dobre ostatnym

RNG

Neviem, co je AMAWAY, a neviem co sa odohrava v tele. To su vsetko len teorie a zjednodusenia.
Ale viem ake su ucinky doplnkov(statisticky) a oskusane na vlastnej kozi.A odvolavam sa na lekarov-diabetologov, ktory tieto veci skumali a ich rad som sa drzal, nastastie.
A tieto rady ponukam na tomto fore aj inym.
Obvinujes ma, ze radim zle, ale ty si si o tych metodach nic nenastudoval a hras sa na odbornika, kryjes sa svojou chorobou a konvencnym pristupom na liecenie.
Zato, ze zo 100 diabetologov 99 podpori tvoj nazor, este neznamena, ze maju pravdu.
Ked sa pozries do historie mediciny, nove poznatky zaviest do praxe trvalo casto az 50 rokov , hlavne ked to bolo proti dovtedajsej praxi.
Moje informacne zdroje su zrejme prinove a prilis kontraverzne pre sucasny stav diabetologie, ale su uspesne v zmysle nielen udrzovat cukrovkarov v bezpecnych hladinach cukru ale regenerovat pankreas a vyliecit z cukrovky, co 99% diabetologov tvrdi, ze sa neda.
To jedno percento(mozna este menej) ale jasne dokazalo na tisicoch pacientov, ze je to mozne.
Az si to sam nastudujes, mozeme o tom diskutovat. Inac nemame o com rozpravat.

rené

RNG, na svoj vek sa nemusíš odvolávať, ja už tiež dávno nepatrím medzi tínedžerov. A ako si môžem dovoliť oponovať Ti? Jednoducho - zo skúsenosti. Zabúdaš totiž na jednu veľmi dôležitú vec - každý organizmus sa správa úplne inak. To isté, čo platí pri diabete pre jedného, sa pre druhého môže zdať absolútnym nezmyslom. Ale toto by si mohol vedieť, keby si to zažil na vlastnej koži. Stále sa odvolávaš na doplnky - prečo sa nepostavíš do diabetologickej ambulancie a nepovieš ako jedinečne to funguje a všetci diabetici budú mať po problémoch? Prepáč, ak sú moje slová príliš silné, ale ja s cukrovkou žijem každý deň, so všetkými neduhami, ktoré k tomu patria. Moji kamaráti lekári by si s takou jednoznačnosťou nedovolili povedať, ako jednoducho funguje u pacientov čokoľvek - dokonca ani zreparovaná fraktúra ako Ty o svojich doplnkoch. A ešte jeden dôvod prečo Ti tak oponujem - pretože keby sa niektorí pacienti riadili Tvojimi radami, mohli by si veľmi ublížiť.Neodpovedal si na moju otázku - súvisia Tvoje doplnky s AMAWAYom?

kacena53

Viera a bol manžel po tom bezvedomí aj v nemocnici? Veď tam ho mali správne nastaviť. A k tomu, čo píšeš, že ide spať s glykémiou 4 mmol, to je veľmi málo, najnižšia glymka pred spaním je 5 mmol, najideálnejšia 7 mmmol. Treba sa dojesť pomalými sacharidmi. Večerný a nočný inzulín to asi neutiahnu a preto tie hyper hodnoty. Ešte si asi zabudla napísať, koľko sacharidiek má na 2. večeru. Skús pre pani doktorku napísať jedálniček aspoň na pár dní, aby si ju presvedčila, že viete naozaj počítať sacharidky.
Držím palce a verím, že sa hodnoty dostanú do normálu.

RNG

Rene, tvoja teoria s acetonom neplati, ked nejes privela masa. Ketoza sa totiz moze prejavit len pri prebytku masa.(A to bez ohladu, ci si diabetik alebo nie). Naviac spravne traviace enzymi aj toto nebezpecenstvo odstrania do znacnej miery.
Ja som si kontroloval ketozu v moci cely cas, lebo som mal tie iste mylne informacie, ako mas ty.
A potvrdilo sa mi, ze su mylne.
Moje zdroje informacii na to upozornovali a ja som im nedoveroval celkom.Dnes ale viem, ze mali pravdu.
Mozno na tom maju urcitu rolu aj ine doplnky, ktore som bral.Ale hlavne zrejme to, ze som neprekracoval dovolene davky proteinov(bielkovin).
Tu mam aj ja jeden apropo!
Na liecenie diabetes 1 a 2 alternativnymi sposobmi bez inzulinu tu mam vyse 500 stran literatury od znamych alternativnych lekarov(tym myslim svetoznamych, nie nejakych miestnych)
A kedze sa jednalo o moju kozu, tak som si to dokladne vsetko prestudoval.
Tu je ten Apropo!
Kolko alternativnej literatury a od akych zdrojov si na to prestudoval ty, ze ma povazujes voci sebe inferiornym!
Nemusis s tym suhlasit, ale napadat starsich a skusenejsich je netaktne.

rené

RNG, a ešte niečo - Tvoja diéta mi veľmi pripomína jeden spôsob narábania so sacharidmi. Apropo! Diabetik nesmie byť bez sacharidov! Je to životu nebezpečné. Jeho organizmus po čase začne produkovať acetón - a to už pri Tvojich znalostiach zrejme vieš, čo znamená. Mňa (a každého diabetika I. typu) by bezsacharidová diéta odrovnala. Chcemm sa Ťa opýtať - Nesúvisia Tvoje rady s AMWAYom???

rené

Milá Vierka, je mi ľúto Tvojho manžela. Taká recidíva sa stala aj mne.Zvyškové bunky pankreasu sa na chvíľu spamätajú a začnú produkovať inzulín. Je to však klamné a netrvá to dlho. Ich produkcia totiž už nepostačuje pre organizmus dospelého človeka. U mňa, aj u mojich kamarátov diabetikov sa tento výkyv stratil tak ako sa objavil. Kamarátka má inzulínovú pumpu a minulý rok sa jej stalo to isté. Upadla do kómy, pichali jej glukózu a celý deň dojedala, pretože glykémia jej stále klesala. Pri našom ochorení potrebujeme veľa trpezlivosti - našej a našich blízkych:-) Všetko dobré:-)