chcem sa opytat na vase nazory. Videli ste niekto ten billboard kde znazornuju interupciu v 11. tyzdni dietata? :( mna to teda velmi zhrozilo. ake to vo vas vyvolalo pocity? co si o tom myslite? ked o tom neviete, je to na www.pravonazivot.sk
znepokojujuci az hrozivy billboard
heureka..ja t to neberiem za zlé, každý tu môžeme povedať, čo si myslíme..ale aj tak by som chcela ešte k tomu,čo povedala lilia, že kde sú chlapi?- viniť chlapov? a z čoho? dobre nepoviem taká žena ktorá bola znásilnená, ale taká čo to sama chcela?...vieš sama rehoľná sestra sa vyjadrila takýmito slovami ,,keď suka nedá, pes neskočí" ...
cela taa straanka... jeee uff, sila na mna,,, ale... si myslim, ze zena saama musi vediet, ci si necha dieta, alebo pojde na potrat...tam do toho by nemala zasahovat ani cirkev... ani stat... iba ona... sama zena... sa rozhodnut... a ten billboard je nic... video svoboda volby je este horsi... tot moj nazor..
fúha,tie obrázky na stránke sú hrozné...bože...Ja ani neviem čo nato povedať...Je to slovo proti slovu.
sisiii....ak som ta svojimi slovami-pismenkami urazila alebo sa ta nejako dotkla tak sa ospravedlnujem lebo to som vazne nemala v umysle ale mi prislo strasne tvrde to "roztahovanie noh" proste sanka mi z toho spadla ked som to tu citala....len tolko...preto bola moja reakcia taka aka bola...fakt sorry!
ci boha to je sila tote obrazky ale nech ludia otom vedia ..jake to svinstvo ta interupcia....ja som videla rozne diskusisie necem vela pisat otom...ale som urcite proti...!!!!!!!toto je nova doba ....poamerikanovana xi...tam su matky nezodpovedne ....tu sme ini ludia....
Som 21 rocny chalan a moj nazor je takyto. Nechcem a podla mna nemam pravo nikoho odsudzovat ani urazat. Ten bilboard ma velmi nesokoval, kedze uz davnejsie som videl fotky a video z potratu. No vtedy ma to velmi zlozilo, ani som to nemohol dopozerat. Myslim si, ze tato kampan moze ludom otvorit oci, pretoze jedna vec je o potrate rozpravat a druha je ho vidiet alebo to najhorsie, zazit. Co oci nevidia, srdce neboli. No myslim si, ze to ci povolit alebo nepolovlit potraty nema vyznam. Podla mna je dieta od prirody chranene len telom a dusou matky. Nic ine ho nechrani a nezabezpeci mu zivot. Ak sa "matka" rozhodne, ze to dieta nechce, tak jej v tom nezabrani ziaden zakon. Ak ho porodi, tak ho odhodi do kontajnera alebo inak zabije. A odsudzovat ju za to, ze "roztahuje nohy" ak si nemoze dieta dovolit, je podla mna tiez nespravne. Ak ju odsudzovat, tak za nezodpovednost, neuctu k zivotu ale nie za uspokojenie sexualnej potreby, ktora je prirodzena. Akurat niektori maju k tomu uspokojovaniu nezodpovedny pristup rovnako, ako k ostatnym veciam. Pre mentalne zdravu zenu musi byt podla mna interupcia nieco strasne, s coho sa mozno nikdy nespamate a je to pre nu urcite tazke rozhodnutie, zabit a k tomu vlastne dieta. Preto si myslim, ze sa musi nachadzat vo velmi tazkej situacii, ked sa uchyli k tejto moznosti. Myslim si, ze by sme sa mali snazit vytvorit spolocnost, v ktorej nebude dochadzat k potratom, pretoze nebudu potrebne, nie preto, ze budu zakazane. Mali by sme mat vacsiu uctu k zivotu a nie len deklarovat pravo na zivot, to je podla mna samozrejme a clovek nema s jeho "deklaraciou" nic spolocne. Tak a teraz ma mozete pranierovat, no toto je moj nazor a chcel som ho vyslovit.
ja ked tak citam tie vase nareky a odsudzovania....tak mi je jasne, ze ste sa do problemu nikdy nedostali.
Ked budete tehotne, ten vas vydareny vas necha, vy ste bez prachov, bez bytu, studujete , tak potom sa radsej chodte obesit. Alebo, zrazu vase moralne keci padnu a pojdete na potrat.
Ani jedna z vas neriesila:
A CO CHLAP ? kde zrazu zmizli ?
Strcili hlavu do piesku? aky trest by mali pre nich vymysliet ty homosi farari ? uvedomte si, ze tieto cirkevne praktity su proti Vam zenam. Nikdy neviete, do akej situacie sa dostanete..tak si nezatvarajte dvere, pred jednym z rieseni, aj ked samozrejme tym najposlednejsim, coby chcela zena urobit.
JA SOM Z PIATICH DETI A POVIEM VAM NIE JE TO VZDY LAHKE!!!ALE SNAZIME SA ...KAZDY Z NAS...BRIGADUJEME POMAHAME NA STAVBE DOMU...MAM MALYCH SURODENCOV, DVOJICKY ...JE MEDZI NAMI 12 ROKOV ROZDIEL,ALE NEDOKAZEM SI BEZ NICH PREDSTAVIT ZIVOT..AKO MOZE MAMA VYCHOVAT S LASKOU 4 DETI A PIATE S TRAPNYM ODOVODNENIM O NEDOSTATKU FINANCII..LEN TAK ZABIT????NECHAPEM...VZDY EXISTUJE RIESENIE...VZDY...ANO TEN PLAGAT AJ MNE DVIHA ZALUDOK NIE JE TO ROZUMNE PREJAVOVAT SVOJ NAZOR SOKOVOU TERAPIOU..NESUHLASIM..ALE S POTRATOM ANTIKONCEPCIU A TOMU PODOBNYM NESUHLASIM ESTE VIAC!!!!
heureka...predstav si, že celibát nedržím a chválabohu, netrpím ani frigiditou...ale načo potom ide žena s tým piatym dieťaťom na potrat, keď nemá peniaze na jeho výchovu, tak si rozmyslím pred tým a dávam pozor a nie potom neviem čo robiť...a ty tiež najprv porozmýšľaj a potom nadávaj ľuďom pre ich názory...
naco roztahuje nohy? ty drzis celibat alebo trpis frigiditou alebo nieco podobne? podla mna je to nieco uplne normalne..si najprv rozmyslim co napisem..nikto nema pravo hovorit zene alebo paru ci si dieta maju nechat alebo ho dat prec! je to kazdeho osobna vec!!!!