Bilirubin

Príspevok v téme: Bilirubin
miroslavsi

Dobry den.Chcel by som sa Vas opytat.Mam zvyseny bilirubin.Teraz naposledy som mal namerane 52.Aktivne hrajem futbal.Doktorka mi povedala,ze mam viac oddychovat.Ale nic viac nepovedala.Chcem vediet ci mozem aj nadalej hrat aktivne futbal a ci mozem pouzivat alkoholicke napoje?Viem,ze bilirubin ma nejaky vplyv na pecen,ale aky to neviem.Dakujem za odpovede.

RNG

Na poskodenu pecen z akychkolvek dovodov je odmorovaci a regeneracny protokol dr Berksona, znova opakujem:
400-600 mcg selen,
900 mg sylimarin(ucinna latka z ostropestreca marianskeho
600 mg alfa lipoicka kyselina

damian

Zvacsenu mozes mat trochu pecen. To sa upravi. Nemusel si mat infekcnu zltacku, mohol si mat lahku neinfekcnu zltacku (subicterus skler). Casto sa tiez zvysi bilirubin po 'tichych' infekciach, ktore prebehli v tele bez toho, aby o tom clovek vedel. Opakujem, treba pit vela vody. Pozor, vody (H2O). Vodu nenahradzuj inymi napojmi! Treba pit 2 pohare vody aspon kazde dve-tri hodiny.

miroslavsi

No takze alkoholu sa mam vyhybat.
?No dobre.A ta rastlinka ostropestrec mariansky to len je na pecen?Ci to znizuje aj bilirubin?A s tou fyzickou zatazou je to ako?Neskodi to velmi peceni ked zatazujem svoje telo pri tej fyzickej namahe.A este raz dakujem.

miroslavsi

Beriem len nejake vitaminy.B-komplex,Lipovitan a pangamin.Niekedy som v pohode asi ked sa ta hladina znizi,ale ked sa to zvysi tak som dost unaveny.Asi treba viac oddychovat:-)

luna

Neboj, ludia mavaju zvysene hodnoty bilirubinu, aj moj priatel to mal a bolo to docasne. Mozes to mat aj zo zlej stravy alebo z nejakej nevhodnej diety.

miroslavsi

Nie zltacku som nemal a ani nemam.Som ockovany proti zltacke.A myslim,ze pecenove testy su v poriadku.Nieco mam tam zvacsene,ale inac povedali,ze su dobre.Inac mam 21 rokov.

damian

Oddych, ziadny alkohol, ziadne zivocisne vyrobky (aspon docasne, hlavne vylucit bravcove, hovadzie, mlieko a syry), nevypracat, nepit kavu, zmenit biely cukor na cierny. Treba pit vela vody (dva pohare kazde dve hodiny. Jest vela ovocia a zeleniny. Upozornujem, casto sa da bilirubin upravit bez liekov (co je dalsia chemia). Zalezi na pacientovi.

aljoska

Bilirubín vzniká pri rozpade hemoglobínu,červeného krvného farbiva v pečeni.Možeš mat chronickú hyperbilirubinémiu,poprípade ti mali vyšetrit krv aj na žltačku.Aké máš hodnoty pečenových testov?Mal by si mat pečen šetriacu dietu,alkoholu sa skor vyhýbat a pri zvýšenom bilirubíne sa odporúča nenamáhat sa a nehladovat.Ináč by si mal byt evidovaný a sledovaný na gastroenterologickej amb.