Dobry den.Chcel by som sa Vas opytat.Mam zvyseny bilirubin.Teraz naposledy som mal namerane 52.Aktivne hrajem futbal.Doktorka mi povedala,ze mam viac oddychovat.Ale nic viac nepovedala.Chcem vediet ci mozem aj nadalej hrat aktivne futbal a ci mozem pouzivat alkoholicke napoje?Viem,ze bilirubin ma nejaky vplyv na pecen,ale aky to neviem.Dakujem za odpovede.
Bilirubin
Na poskodenu pecen z akychkolvek dovodov je odmorovaci a regeneracny protokol dr Berksona, znova opakujem:
400-600 mcg selen,
900 mg sylimarin(ucinna latka z ostropestreca marianskeho
600 mg alfa lipoicka kyselina
Zvacsenu mozes mat trochu pecen. To sa upravi. Nemusel si mat infekcnu zltacku, mohol si mat lahku neinfekcnu zltacku (subicterus skler). Casto sa tiez zvysi bilirubin po 'tichych' infekciach, ktore prebehli v tele bez toho, aby o tom clovek vedel. Opakujem, treba pit vela vody. Pozor, vody (H2O). Vodu nenahradzuj inymi napojmi! Treba pit 2 pohare vody aspon kazde dve-tri hodiny.
Na pečen je dobrá rastlinka ostropestrec mariansky.Len pri jej užívaní sa nesmie absolutne alkohol.
Neboj, ludia mavaju zvysene hodnoty bilirubinu, aj moj priatel to mal a bolo to docasne. Mozes to mat aj zo zlej stravy alebo z nejakej nevhodnej diety.
Oddych, ziadny alkohol, ziadne zivocisne vyrobky (aspon docasne, hlavne vylucit bravcove, hovadzie, mlieko a syry), nevypracat, nepit kavu, zmenit biely cukor na cierny. Treba pit vela vody (dva pohare kazde dve hodiny. Jest vela ovocia a zeleniny. Upozornujem, casto sa da bilirubin upravit bez liekov (co je dalsia chemia). Zalezi na pacientovi.
neprekonal si v minulosti zltacku?
Bilirubín vzniká pri rozpade hemoglobínu,červeného krvného farbiva v pečeni.Možeš mat chronickú hyperbilirubinémiu,poprípade ti mali vyšetrit krv aj na žltačku.Aké máš hodnoty pečenových testov?Mal by si mat pečen šetriacu dietu,alkoholu sa skor vyhýbat a pri zvýšenom bilirubíne sa odporúča nenamáhat sa a nehladovat.Ináč by si mal byt evidovaný a sledovaný na gastroenterologickej amb.