Strojček na zuby

lenuskaaa

ja som si dala strojcek ked som mala viac ako 18 rokov, preto mi poistovna neuhradila ani korunu. dokopy nas cely strojcek stal priblizne 40 tisic. v sume su zahrnute vsetky vydavky na osetrenia, zatahovanie strojceka, menenie gumiciek a pod.

robo75

ahoj ja som mal strojcek cely minuly rok.Kedze zijem v zahranici som si to platil sam.Dal som si to robit v Nitre a stalo ma to 8.000 vsetko dokopy. Samozrejme su zubary aj v Nitre, kde to stoji aj 40.000. Ten zubar je Dr.Vajda, Schurmanova ul. Nitra ak by si bola z okolia a je fakt dobry

....

pre :) ak mas iba medzierku, tak skus sa poradit so zubnym lekarom alebo celustnym ortoperdom.nie vzdy potrebujes nosit strojcek kvoli tomu-ja som mala medzierku, len mi narezali uzdicku/vnutri co spaja hornu peru s dasnom/v lokalke, nic to neboli.a same sa to spojilo.je pravda ze som mala 11 vtedy, preto sa opytaj odbornika ako je to limit.vekom.

zuzka89

Ten "priesvitny" keramicky stoji priblizne dvojnasobok klasickeho kovoveho strojceka a vraj nie je taky spolahlivy ako kovovy. Aj ja mam kovovy a som rada, ze je ho vidiet.. :) takze sa na vsetkych usmievam svojim kovovym usmevom a farebnymi gumickami. A okrem toho, aj ten "priesvitny" je vidiet, pretoze drotik je kovovy :P nikdy nebude dokonale neviditelny ;)

:)

ahojte baby..prpsim vas, neviete nahodou, kolko sa plati za ten "priesvitny" strojcdek. teraz som mala 15..a inak..ked mam rovne zubky, len medzi prednymi dvomi mam medzierku..kolko yb som ho asi musela nosit?

zuzka89

secretkaaa, no vidis. akurat ked budes mat 18 uz budes mat rovne zubky :) a budes platit polovicu za vsetko. takze sa na to daj co najskor a tymi 20 tisicami urcite prehanali. Tolko to nebude stat ani mna a uz mam 18.

secretkaa

zuzka 89, mam pocit jak keby si hovorila o mojom pripade :D uplne :) praveze uz budem mat 17, tak chcem co najskor, nech aspon nejaku dobu platim polovicu....

zuzka89

Nepises kolko mas rokov.. Ja mam tiez strojcek a sukromnu lekarku. Mam ho 5 mesiacov a doteraz som platila 3500 za strojcek (len na horne zuby), dalej to bolo podla cennika takych 1000sk za rontgen zubov, dalsia tisicka za zhodnotenie rontgenu, rovnaka cena za urcenie liecby a tak dalej... Vtedy som mala este stale 17 a stale som platila polovicnu cenu. Teraz mam uz 18 a za kazdu mesacnu navstevu platim plnu cenu od 500-1300 sk podla toho, ake procedury mi robia (nove gumicky, drotiky..)Takze na konci liecby to bude tak 15tisic spolu. Niektori moji spoluziaci nemali sukromnu lekarku a platili naozaj spolu len 5000sk, ale uz sa stazuju na to, ze sa im zuby vracaju do povodneho stavu. Mne je tych penazi luto na moje zuby, dali by sa vyuzit aj inak, ale lekarku mi odporucila rodinna znama, ktora ma rovne zuby vdaka nej a vraj to boli dobre investovane peniaze. A ak chodim znova kazdy mesiac kvoli strojceku, tak som vo velmi prijemnom prostredi, nie ako v klasickom hrozostrasnom zubarskom kresle a aj lekarka je velmi priatelska (ja by som tiez bola priatelska za take peniaze :D )Zelam ti pevne nervy, troska to bude boliet, ale stoji to za to, ci uz sa rozhodnes zaplatit viac alebo menej :)