Náplaste, alebo tabletky

cica

Praktizujeme prerušovaný sex,ale použivame aj kondómy.Nakoľko som do nedávna mavala nepravidelnú menštruáciu nedajú sa mi výpočítať plodné a neplodné dni.mne kondómy vyhovujú aj keď nie sú na 100%.Priateľ nechcel aby som si niečo dávala predpisovať.To ja som začala vymyšlať.Ide o to ,že on má 35 a niekedy má reči o deťoch a nie že by som mu neverila,ale čo keď raz povie stalo sa.Mám pred sebou VŠ a zatial nechcem prebalovať.

hulicka

ahoj cica.ani jedna horm. antikoncepcia neni bezpecna!!!!!mozno na neziaduce otehotnenie je ucinna ale inak nie!!je to umely zasah do tela.su aj ine prostriedky napr. kondom....!co si o celej zalezitosti mysli tvoj priatel??

žabka1

baby majte rozum!!! Skuste si precitat CELY PRIBALOVY LETAK k hormonalnej atk kym ju zacnete brat! Je to svinstvo a predpoikladam, ze ste mlade baby, mate 16-18 a tabletky sa Vam zdaju ako skvela vec. Je jedno, ci su to naplaste alebo tablety, hormony sa odburavaju v peceni, takze obe zatazuju rovnako, rozdiel je len v tom, ze z naplasti to prenika cez kozu, z tablety cez zaludok.
Tieto hormponalne pripravky udrziavaju vase telo bez ovulacie, cize v stave, ktory je pren absolutne neprirodzenby a teda sa to skor ci neskor MUSI negativne prejavit. Dajte si povedat.

BIBIKA

po vlastnej skúsenosti by som si už druhýkrát HAK nedala baby...zbytočne si ničíte organizmus...myslite na babätká ak chcete nejaké mať...tie chemické hormóny sú neni nič moc...už aj tak stačí všetka tá chémia čo sa nám dostáva do tela v podobe liekov a vitamínov v tabletkách a postrekov na ovocii...veď si predstavte čo to chúďa bábo musí absorbovať z vás kým sa vyvinie....samý humus...a potom že sa rodí viac postihnutých a poruchových detičiek...mne je to plus do biznisu ale ako človeka ma to neskutočne mrzí, veď tie bábatka si zaslúžia rásť v zdravom tele,nie?

pišta

Aj keď ide na prvý pohľad výsadne o ženskú tému, predsa žijeme, my muži s vami, a máme prioritný záujem, aby ste boli nielen usmievavé ale aj zdravé.
.
Myslím, že HaK je jeden z najproblematickejších „výdobytkov“ farmaceutického priemyslu vôbec. Jej určité (relatívne) pozitíva ďaleko zaostávajú za negatívami.
Hormonálna sústava človeka, zvlášť ženy, ovplyvňuje dianie v organizme zásadným spôsobom. Ak sa teda niekto rozhodne zasahovať cez HaK do tohoto systému, ide proti prirodzenému aj prírodnému fungovaniu svojho organizmu, čo sa musí nevyhnutne negatívne prejaviť vo fyziologickej aj psychickej oblasti.
Je mi ľúto, dámy, ale to je môj názor.

ninnika

hej to je pravda ak mas mastnu pokozku naplast sa moze odplepovat , ale inak naplast tam dlzi ako kliest...a ked si ju budes odlepovat rataj s tym ze ti spravi depilaciu :) ale naplast je opatrnejsia na zaludok a pecen..pretoze tie hormony sa ti do tela a krvy dostavaju postupne 24h a tabletka ide hned (behom pol hodinky)a pecen musi pracovat a spracovat tie hormony atd. aj zaludok a tym sa nicia..

...

zhruba je to jedno, cez pečeň sa filtrujú obidve rovnako, hormonálne sú obidve, to že náplasť je menej škodlivá je blbosť, obidvoje popletú úplne hormonálny systém rovnako ... neverte každej blbosti...tabletky na bolesť nerušia účinok, antibiotiká rušia. Náplasť je len pohodlnejšia, ak je ale mastnejšia alebo príliš suchá pokožka, náplasť má väčšiu tendenciu sa odlepovať. Aj jedno aj druhé má svoje pre a proti...je to len na individuálnom rozhodnutí...

cica

ninika ďakujem si zlatá.Doteraz som nebrala nič,ale som sa rozhodla,že si dám predpísať tie náplaste.dik dik

ninika

silvia: na recept musis ist ku gynekologovi/čke a ten ti to predpise a ak nemas prehliadku tak ti spravi aj prehliadku a zoberie krv :)

silvias

Dobrý den chcem sa opýtať tie náplaste sa dajú predpísať na recept alebo aj tak kúpiť normálne bez receptu v lekárni.
Vďaka Silvia