rozpravanie

Príspevok v téme: rozpravanie
katinka

Moj syn ma 2 roky a 2 dni a stale nerozprava. Mam uz velke obavy a bojim sa, ze sa nikdy nedockam toho vytuzeneho "mama". Povie ako robi kravicka, konik, vlacik, prasiatko, cicka, havko a to je asi tak vsetko. Povie este "da" ked dava alebo nieco chce, alebo povie "toto", a "ta" ked je nieco tam. Vo vsetkom bol sikovny, zavcasu sedel, chodil, rozumie co mu hovorime a co od neho chceme ale nejako to z neho nejde. Predtym byval stale taky zatajeny, teraz uz posledne 2 tyzdne aspon stale nieco dzavoce, tak uz to je pre nas uzasne. Mate podobnu skusenost, ako by sme to mali riesit?

tana_2

aj moj syn zacal rozpravat ked mal viac ako 2 roky vedel tiez ako robia zvieratka atd.vsetkemu rozumel co sme mu povedali len proste stale rozpraval tak po svojom ono to pride samo a rozhovori sa sam.

katinka

Dakujem Vam vsetkym za podporu, dodali ste i novu energiu a nadej, ze vsetko bude v poriadku. Rozumie nam takmer vsetko, aj ked obcas sa tvari, ze nepocuje, alebo nerozumie, ale vzdy sa prezradi tym, ze zareaguje na podnet, ktory je prospesny prenho, alebo prenho vyhodny. Je neuveritelne ako zo dna na den vidiet pokroky. Este raz dakujem.

inuška

Môj maly ma 2 roky a 4 mes., on zase veľmi pekne rozpráva, zase synovec mal v júly 3 rôčky, teraz začal chodiť do škôlky a vôbec mu není rozumieť. Je to individualne, treba čas, všetko bude ok.Želám pekný deň.

tynuš

Aj náš malý rozprával až po dvoch rokoch. Dovtedy len ukazoval a vydával také *pazvuky*. Potom sa mu rozviazal jazýček a teraz už 5 a kecá a kecá. Neboj.

Ivka 1

Katinka dôležité je,aby dobre počul a aby chápal,čo mu hovoríte.Hodne sa s ním rozprávaj,spievaj mu aj keď Ti zakaždým neodpovie.Rob všetko hravou formou.Neboj sa všetko bude v poriadku.
Niektorým deťom trvá dlhšie,kým sa im rozviaže jazyček.

kitti

Katinka,moj bratranec tiez bol od malicka velmi sikovny,len to rozpravanie..
Zacal rozpravat az ked mal styri roky,ale vtedy vsetko zacal pekne hovorit.Pekne dobehol ostatnych.
Ja s tym nemam skusenosti,ale ak lekar hovori,ze vsetko je v poriadku,tak uz len treba vyckat