Už asi 8 rokov ma trápia belavé čapy na mandliach,je to nechutné,také biele hrčky na madliack,ktoré si každé ráno vyťahuje, koncom lyžice,dosť bolestivé,väčšinou to aj trochu potom krváca...mandle mi nechcú vybrať,že mám veľmi slabú imunitu...vraveli,že po puberte to prejde,ale prd,je to stále horšie a to budem mať 20! a nikto ma toho nevie zbaviť a navyše aj zapáchajú,takže si stále umývam zuby...je top humus...prosím,pomôžte mi sa toho zbaviť ,ak viete...len žiadne krčné,lebo som tam už bola asi 1000x
Belavé čapy na mandliach
biele gulky, somariny okolo mandli ... odborne sa to vola soor, rozne priciny vzniku, treba to liecit - pri rozsireni to moze sposobit otravu krvi
link:
RNG môžem sa spýtať, tiež som mala tento problém, začala som piť čaj z Lapacha 3 krát denne a tie čapy sa zmenšili. Myslíš si že mi pomohol ten čaj?? Ďakujem.
ja mam podobny problem uz niekolko rokov, minimalne raz do tyzdna si musim vytlacat ten hnis. a okrem toho ma pobolievaju uzliny, myslite ze to moze byt z toho??
fuha fuha ...tento problem som mala aj ja...a nechceli mi vybrat mandle ale po stalom naliehani ze ich chcem prec mi ich nakoniec vybrali a citim sa ovela lepsie:))naliehaj aj ty
Takýto problém s hnisom na mandliach mla aj moja dcera. Bolo to tiež dlhodobé a okrem antibiotík radili už len vybrať ak sa to neupraví samo.
Potom jedno leto som jej na záhradke odthla listy šalvie a tie čersvé žuvala. Pre veľmi horkú chuť si to zamaskovala do žuvačky a tak vždy keď si psomenula, tak si odtrhla čersvý list a žuvala. A odrazu hnis zmizol a už sa to viac neopakovalo.
Neviem či bude dostatočne účinná aj sušená šalvia z lekárne. Možno by pomohla tinktúta zo šalvie, ale to treba skúsiť.
Želám veľa šťastia, aspoň toĽko ako sme mali my a mandle nemuseli ísť von.
Co sa tyka vitaminov tak berem siroke spektrum od vit A az po glutaminove pripravky a zelezo toho mam dostatocny prijem len uz trpim chronickym zapalom madli kde mi staci sa napit trosku studeneho a zapal je na svete.. tak preto to idem radsej vybrat lebo si myslim ze je to prave to co mi sposobuje caste ochorenia a pod...
arny,
RNG pise presne to co sa ma robit.
zobrat vzorku a nechat to vykultivovat.
inac, musime si uvedomit ze vetsina lekarov v sucasnosti studovala za tzv KOLBASY A UPLATKY.
a to je ten problem. mame este par schopnych odbornikov na fakultach ale to uz pomaly vsetko odchadza a zostavaju tam viac menej neschopnici.
arny, predpisovali ti neucinne atb na patogen v tvojich n=mandliach.
Kebu vzali kulturu a zistili by co tam za patogen sidli, mohli by lahko najst spravne atb alebo iny liek.
A tiez posilnit prirodzenu imunitu(probiotika, zinok, selen, jod)
Ja by som na to isiel sirokospektralnymi antimikrobialnymi prirodnymi doplnkami(GSE, Oreganovy olej,extrakt z olivovych listov,kloktanie s vodou s obsahom oreganoveho oleja alebo tiez koloidnej striebornej vody.
Moja zasada je vyliecit, nie vyrezat.
Mam tak isto na pravej mandli taky bieli hnis, chodim stym po lekaroch uz par rokov a furt si ma prehadzuju ako horuci zemiak, navise mi predpisuju silne antibioktika. Az po asi 4 rokoch ked som aktivne robil kulturistiku mi mandle vzrastli do obrych rozmerov a az potom mnou vybaveny lekar ma poslal okamzite na vyber a tvdil mi ze to uz davno malo byt vonku...tym chcem povedat ze ak ma niekto dlhodobe zdravotne problemy urcite sa neobracajte na obvodnych lekarov! oni vam len oddaluju liecbu a navise predpisuju nezmyselne lieky na ich vymyslene diagnozi
no ja som dnes dosla z nemocnice potom ako mi v stredu vybrali mandle tak snad som capy videla naposledy a dufam ze ziadne krvacanie nebude.toho sa fakt dost bojim najma vecer ked idem spat...lebo tam nas stale "strasili" tym nech vela pijeme inak nam to popraska a bude krvacat...